Afacere Accesorii China

Membru
Înscris
17 Feb 2015
Mesaje
251
Buna ziua. Am tot cercetat site-urile chineze (DHGate, Aliexpress, Alibaba, etc) si am descoperit cateva produse interesante la un pret foarte bun la "wholesale". Am citit deja descrierea produselor, m-am informat putin dinainte despre cumparatori si totul pare ok (inclusiv plata produselor cu cardul/paypal si e securizata). Am vorbit deja si cu ei prin mesaje si m-au asigurat ca totul o sa fie ok, transport prin DHL (am vazut si review-urile si tranzactiile clientilor si sunt sigur ca totul o sa fie bine). Ce vreau eu sa import si sa ofer la comercializare deja se cam gasesc pe piata din Romania (ori branduite de anumite companii) ori pur si simplu pe site-uri oficiale a celor care importa sau pur si simplu pe OLX.

Acuma vine intrebarea mea. Pe scurt, vreau sa import produse din China si sa le vand. Ma pot ocupa cu creearea unui site dar ma gandesc ca se poate sa le vand si prin intermediul olx (am vazut cateva firme care fac asta) atata timp cat fac totul legal, nu? Stiu ca daca vreau sa import gen x10 produse (vreau sa import pe rand ca sa testez piata dinainte) o sa trebuiasca sa le import pe firma. Am auzit ca toti isi fac PFA dar mi se pare mult prea "scump". Un SRL sau microintreprindere ar fi mai ok (dar parca SRL-urile sau unele SRL-uri nu sunt platitoare de TVA si asta complica un pic situatia). Ca sa pot importa aceste produse poate fii pe orice firma sau trebuie infiintata pe nisa aceasta? Pur si simplu o sa primesc un cod EORI si o sa le import pe firma, platesc TVA si taxe vamale dupa caz si le aduc acasa.

De aici cum trebuie procedat spre vanzarea lor in mod legal? Trebuie intocmita factura, bon, garantie? (Garantie cum se rezolva din moment ce este la chinez? El ofera garantia si trebuie trimis inapoi in China).

Va multumesc!
 
Veteran
Donator
Înscris
15 Oct 2010
Mesaje
523
Nu ma prea pricep la afaceri de genul asta,dar nu cred ca e nevoie de firma sa vinzi ceva produse de "ocazie". Le comanzi si le vinzi. Din cate stiu la produsele aduse din import, de la o anumita valoare, trebuie sa platesti TVA 20%. Daca afacerea se "leaga" poti sa-ti faci si firma. Aici trebuie sa fii putin atent,sa te documentezi mai intai.. Nu stiu de ce ti se pare mai ieftin cu SRL,dar daca infiintezi un SRL- care are personalitate juridica- ramai cu ea pe cap. Ca sa o desfiintezi te costa cateva sute de EURO, pe cand la PFA te duci cu actele la ORC si gata. Plus ca i-ti trebuie evidenta contabila si altele care costa.
 
D

Deleted member 18906

Am importat si eu produse din china in romania.Depinde de produs/ cautarea lui daca faci profit sau nu.
Nu e nevoie sa faci PFA sa vinzi.vinzi pe olx si gata
 

Abh

Veteran
Donator
Înscris
21 Noi 2009
Mesaje
3.320
PFA se deschide automat ca neplatitor de TVA, abia dupa un profit de 300.000 lei esti obligat sa modifici.

Lumea isi face PFA deoarece poti tine singur contabilitatea si ai acces instant la bani, printre altele.

Ca SRL nu poti scoate bani din firma decat anul viitor si prin dividente impozitate cu 5%, iar partida dubla implica angajarea unui contabil.

Ma rog, studiaza, mergi la un contabil si cere-i sa te lamureasca.

Pentru infiintarea firmei te ajuta si de la Registrul Comertului, intri in birou si le explici ce vrei sa faci, o sa-ti zica ce CAEN si acte ai nevoie.
 
Veteran
Înscris
25 Mai 2017
Mesaje
1.057
PFA - e pe profesii liberale, care implica desfasurarea profesiei si achizitia de produse de la firme, iti vinzi munca/nu produse.

Pentru a vinde trebuie SRL/SRL-D, cod CAEN de comert, pana in 65.000 euro parca era neplatitor de TVA, apoi platitor de TVA.

Pe free, fara firma, pana in 10 EURO importul nu platesti taxe, de la 10.01 - 150.00 platesti doar TVA-ul de 19% aferent valorii importate, dupa 150.00 EURO platesti pe langa TVA-ul 19% si taxe vamale, care daca nu ma insel difera in functie de produsele importate.
 
Veteran
Donator
Înscris
15 Oct 2010
Mesaje
523
PFA - e pe profesii liberale, care implica desfasurarea profesiei si achizitia de produse de la firme, iti vinzi munca/nu produse.
Nu dezinforma daca nu stii. PFA are acelasi regim cu oricare alta forma de persoana juridica(SRL, SNC,SCS) diferenta este ca la PFA activitatea este limitata la 5 coduri CAEN(oricare dintre ele). Si are limitat si numarul de angajati, cred ca la 10. In rest poate desfasura orice activitate,dar evidenta contabila este mai simpla si nu are personalitate juridica.
 
Team Spirit
Înscris
21 Oct 2015
Mesaje
125
veniturile obtinute pot fi tinute sub limita de impozitare, conform codului Fiscal, depinde cati bani poti sa rulezi
 
Membru
Înscris
5 Apr 2017
Mesaje
53
Dacă faci asta, m-ar interesa și pe mine. Mai postează aici cum decurg lucrurile.
 
Membru
Înscris
8 Ian 2019
Mesaje
2
Te sfatuiesc sa tii cont si de faptul ca esti mai avantajat ca vanzator daca detii un SRL-u, mai ales in cazul in care vrei sa lansezi si un site online prin care sa vinzi produsele. Eu personal cand fac o camanda online pe un site nou ma uit si la INFO-ul site-ului , sa vad unde detine sediul firma. Una este sa vezi PFA Flavius si una e cand vezi SC Flavius Impex SRL, consider ca pari mai credibil, orice bisnitar isi poate face un PFA. Consider ca ai mai multe avantaje, chiar si la promovare.
 
Donator
Înscris
22 Sep 2014
Mesaje
48
Ideea nu e rea deloc, doar ca trebuie gasite produsele care se vand repejor, sa nu ramai cu capitalul blocat.
Insa pana la infiintare PFA sau SRL, cumpara cateva produse diverse, de ex. 2 din fiecare (in nici un caz engros!) si pune-le pe OLX cu o prezentare atragatoare si cat mai detailata. Chiar poti crea postari/titluri haioase, sa iesi in evidenta. Eu asa procedez cand am ceva de vandut. ....cand am inspiratie.
In primul rand trebuie sa vezi tu cum arata fiecare produs. Ei pot sa-ti spuna orice, iar pozele e posibil sa nu fie reale. In ceea ce priveste review-le din dreptul produselor, gandeste-te ca ceea ce inseamna calitate pt. o persoana, pentru alta persoana poate sa fie ceva inferior pentru ca are alte standarde.

Studiezi 2, 3 luni cum merge si abia apoi iei decizia cum procedezi in viitor, luand in calcul si ce a scris @MarianGyno mai sus. Cam asa e, toti ne uitam de unde cumparam pentru ca speram sa fie de calitate si nah, sa nu luam vreo tzeapa in vreun fel.
Nu te complica din prima, ia-o incetutz!
 
Sus