Veteran
Donator
Înscris
5 Feb 2016
Mesaje
2.093
Autofaucet.org este un multicoin faucet manual + Autofaucet cu claimuri manuale sau automate in Doge, dar se pot alege optional si alte monede.
Nu are mining ascuns . Siteul in sine contine si faucet manual si are link universal de referal . Topicul de fata prezinta atat faucetul manual dar si automat asa ca nu trebuie topic separat.
Siteul nu necesita crearea unui cont ci se pot face claimuri cu adresa de cryptomoneda. Faucetul contine si un "wallet manager" adica o balanta temporara.

Faucetul manual de DOGE
Valaorea unui claim este variabila in functie de cursul exchange, acum este 0.31707878 Doge ,ieri erau 0.34. Banii se duc in balanta temporara . Alegerea faucetului manual fata de cel auto se face usor, la inceput pe pagina de Home veti gasi selectia usor.
Nu uita: Castigurile acumulate pe faucet manual dar si comisionul de la referal se aduna in balanta temporara si retragerea se face manual (instant dupa completare captcha).
12512

Autofaucetul de Doge

Autofaucetul asta are autoclaimuri si pe alte monede suportate de Faucethub, si in unele monede raportat la $ chiar este mai convenabil fata de Doge.
Conform analizei si conversiei (currencio.co) facute de mine , valoarea unui autoclaim in $ este cea mai mare pe Primecoin totusi Doge fiind mai popular si mai cautat pe clubptc am decis sa postez in sectiunea de Doge si pentru ca dau personal autoclaimuri si pe Doge.
(RATA DE CLAIMURI calculata cand BTC pe FH era 3496 in data de 5.02.2019 cand Autofaucet.org si-a schimbat noul look si s-au marit autoclaimurile)
12513
valoarea in usd la doge a fost marcata de mine cu portocaliu pentru a putea fi gasita mai rapid.
Cu verde am marcat Primecoin care este cel mai avantajos ca valoare in $ . Totusi diferenta nu este chiar foarte mare intre celelate monede /

Valoarea unui autoclaim este stabila adica nu se schimba in functie de cursul exchange , dar totusi difera in functie de ce setari alegeti pentru autoclaimuri inclusiv daca alegeti sa intre autoclaimurile in balanta temporara sau daca e cu plata instanta in faucethub.
De exemplu:
  • daca setati sa primiti la fiecare 5 minute timp de 1 ora , in balanta de pe site , atunci veti primi 0.02898032 Doge (deci la fiecare 5 minute)
  • daca setati sa primiti la fiecare 5 minute timp de 1 ora , direct in faucethub , atunci veti primi 0.02770178 Doge (deci tot la fiecare 5 minute)
Diferenta este de 128k Dogetoshi la exemple.

Cum se stabilesc autoclaimurile:
In primul rand nu uitati ca va trebuie cont pe faucethub.
Pe pagina de home o sa vedeti sus butoanele de ales manual sau automat la claimuri.
12514

Dupa ce ati dat click pe el, pagina isi va da un reload si o sa gasiti de ales daca vreti sa intre banii in balanta temporara de pe site sau daca vreti direct pe faucethub.

12515
In cazul de fata am ales plata direct , voi alegeti ce vrei, nu uitati exemplul mai sus care arata ca plata in balanta temporara este mai mare cu 128k Dogetoshi.
Pe urma alegeti frecventa cu care doriti sa primiti un autoclaim adica odata la fiecare 2 minute sau 5 sau 10 si cat sa dureze asta .
12516
Timpul maxim de ales este 1 ora dar odata incepute autoclaimurile veti gasi buton de extindere a timpului. Puteti mari durata de 1 ora de cate ori vreti , de exemplu alegeti inca 2 ore. Pentru fiecare extensie aleasa trebuie vizitat un shortlink. Daca doriti sa castigati mai bine adica sa alegeti alt interval trebuie sa asteptati sa expire sesiunea .
Daca pica internetul sau sunt probleme cu browserul, oricand puteti da Continue la autoclaimuri din wallet manager (balanta temporara de pe site)
Puteti intrerupe oricand claimurile automate daca vreti sa dati clamuri manuale. Cele automate se pot Continua din Wallet Manager, si ca sa schimbati metoda de claim va duceti pa pagina home.
Atentie: Sesiunea de autoclaimuri ramane salvata in wallet dar numaratoarea inversa merge in continuare pe server . Adica nu mai gasiti timp disponibil ramas daca perioada maxima aleasa a expirat. Asa ca alegeti timpul maxim atat cat stiti ca puteti beneficia de el online. Nu alegeti in plus ca va expira.(aici nu e ca la express autofaucet sa gasiti timpul salvat si sa reveniti mai tarziu ci expira)
Daca schimbati moneda de claim nu trebuie sa stati sa dati copy-paste mereu la adrese , e de ajuns sa scrieti prima litera si veti primi autosugestie de la browser .(daca nu ati sters cookies sau cache de curand)
Siteul plateste in toate cele 14 cryptomonede suportate de faucethub :
12521

Wallet manager
12517
Nu uita: Ca sa vezi oricand situatia ta cat ai acumulat sau sa dai Continue trebuie sa intri in Wallet manager care se gaseste pe pagina home (click pe logo).
Meniul Dashboard din wallet : Earning history - You can find the last 30 earnings and their details here.
Meniul Withdraw din wallet : De aici va retrageti banii primiti in wallet*.
Meniul Claims din wallet : Aici se afla istoricul ultimelor 30 claimuri manuale sau atomate. De aici se da resume(continue) daca aveti autoclaimuri ramase.
* Banii care se aduna in wallet pot fi de la : claimuri manuale, claimuri automate (la cerere sa intre in wallet manager), comisionul de la referali, sau premiul de la Lottery.

Lottery
Meniul de Lottery se poate accesadin pagina Home sau de la baza websiteului.
Odata pe saptamana siteul organizeaza o loterie pe o anumita moneda . Extragerea se face in fiecare zi de Luni.
---- Pe un claim manual se primesc 20 tickete iar pe un autoclaim se primeste 1 ticket (ar putea varia in functie de setarea aleasa).
---- Pentru cine vrea sa obtina mai multe tickete exista si optiune de a vizita un shortlink pentru asta, se primesc 50 de tickete.
Nu uita: Banii din premiu se duc in walletul vostru de pe site si se opreste 10% din premiu comision. Acest comision se duce in total pentru urmatorul premiu.
Nu am putut verifica daca loteria este reala deoarece adresele publicate de la castigatori au scoase caractere din ele.

Program referrali
Se primeste 15% comision pe fiecare claim al referalului , indiferent de tipul de claim manual sau automat si indiferent de moneda aleasa.
Nu sunt sigur daca se primeste comisionul in moneda respectiva ca nu am referali ca sa stiu.
Nu uita : Comisionul de la referali se aduna in Wallet manager deci acest comision trebuie retras manual. Verificati daca ati primit si in alte monede.
Important : Daca va faceti reclama la link e bine sa aveti adrese si de alte monede ca sa puteti retrage comisionul pe alte monede din autofaucet.org. Daca nu aveti walleturi puteti sa generati adrese pe faucethub. Deci avand in vedere ca comisionul pe alte monede se retrage manual, va trebuie neaparat adrese.
Altcoinurile primite puteti sa le vindeti pe bitcoin pe faucethub.
Linkul de referal este universal si este valabil pe orice moneda sau tip de claim o face referalul. In pagina de home o sa gasiti ca puteti genera link pe moneda dar veti primi comision chiar si daca referalul face claimuri pe alte monede .
*** Copierea linkului de referal se pare ca nu functioneaza si a trebuit sa folosesc Inspect Element ca sa obtin likul de copiat. Am sa anunt adminul sa repare bugul.

Alte note / Ponturi :

  • Avantajul unui autofaucet este ca ajuta sa faceti nivel pe faucethub repede chiar daca valoarea unui autoclaim este mai mica decat un claim manual.
  • Acest autofaucet este destul de popular, tot timpul are monede in balanta.
  • Acest autofaucet va salveaza timpul ramas, in wallet manager , dar numaratoarea inversa continua pe server asa ca daca alegeti prea mult va expira daca nu ii dati resume din wallet.
  • Daca pe un shortlink este blocat butonul de o reclama atunci folositi Zoom out pe pagina sau dreapta click si alegeti Inspect Element ca sa dati Delete Node la bannerul invizibil.
  • Siteul nu are miner ascuns. Siteul deschide cate un popup la click cateodata dar nu cu gramada , nu este agresiv in reclame.
  • Daca vreti sa faceti autoclaimuri pe o anumita moneda mai bine postati un comentariu mai jos si va spun care autofaucet plateste cel mai bine in acea moneda raportat la $$$.
  • Trebuie sa aveti tabul cu acest autofaucet pornit ca sa primiti autoclaimurile dar nu trebuie tabul tinut focusat. De asemenea nu trebuie sa aveti tab deschis cu Faucethub, plata autoclaimurilor se face si fara tab deschis pe faucethub sau in balanta voastra pe autofaucet.org depinde si de setarile alese.
  • Neavand mining ascuns deci nu consuma resurse se poate lasa pornit autoclaimul chiar si cand lucrati la calculator dar sa nu uitati sa reveniti pentru reincarcare timer.
  • Autofaucetul are si pe bitcoin dar optiunea de autoclaim de BTC este disponibila doar daca selectati frecventa de minim 5 minute pentru un autoclaim.
  • Adminul mai are 2 autofauceturi dar alea platesc mai putin per autoclaim ,doar o singura moneda este mai avantajoasa . Autofaucet.org a avut o schimbare de script acum maxim 1 saptamana (5 feb 2019) si au fost marite valorile unui autoclaim. Daca si celelalte 2 siteuri vor avea acelasi update de script atunci posibil ca si claimurile sa fie mai mari si acolo.
  • Posibil sa fi gresit pe undeva in topic sau ca adminul sa faca modificari pe site fara sa ne anunte. Daca gasiti ceva nou sau gresit postati comentariu.
  • Valoarea claimurilor se pot schimba si in functie de cursul de exchange doar ca e cu intarziere pe autofaucet.org
  • Daca vreti sa dati claimuri de pe link, in orice moneda eu sunt pregatit si am adrese pentru orice moneda disponibila pe FH ca sa pot retrage.
Inscriere click pe banner* :

12520 sau AICI daca bannerul nu se afiseaza sau nu functioneaza.

*Banner creat de mine pentru acest topic. Daca bannerul nu se afiseaza corect pe dispozitivul dumneavoastra sau vreti versiunea asta gratuit pe alta marime , postati un comentariu. Puteti folosi bannerul pentru reclama daca vreti dar e in romaneste.
Multumesc frumos si spor la doge si alte monede tuturor !
 
Ultima editare:
Veteran
Donator
Înscris
5 Feb 2016
Mesaje
2.093
Banner-ul ma duce la
FaucetHub Exchange - Vanzare (coin swap) tutorial
scz, am remediat situatia. Se pare ca degeaba scrie Copied la linkul de referal ca cred ca este defectuoasa Copy-erea si a ramas linkul memorat de la clubptc si nici nu verificasem.
A trebuit sa obtin linkul cu Inspect Element :)) Am sa anunt adminul ca nu functioneaza copierea linkului. Pana o sa repare o sa specific si in topic.
Multumesc :-bd

Edit:
@supremas am facut un update important in topic la sectiunea de "cum se stabilesc autoclaimurile", tocmai ce e mai important, pentru unii, uitasem sa mentionez :
"Atentie: Sesiunea de autoclaimuri ramane salvata in wallet dar numaratoarea inversa merge in continuare pe server . Adica nu mai gasiti timp disponibil ramas daca perioada maxima aleasa a expirat. Asa ca alegeti timpul maxim atat cat stiti ca puteti beneficia de el online. Nu alegeti in plus ca va expira. (aici nu e ca la express autofaucet sa gasiti timpul salvat si sa reveniti mai tarziu ci expira)."
Ramane inca sa mai testez si asa si asa ca sa nu ma insel.
 
Ultima editare:
Veteran
Înscris
25 Mai 2017
Mesaje
1.057
L-am descoperit si eu azi mergand pe un banner de la alt faucet.
Nelamurirea mea este daca merge autoclaim-ul simultan pe toate acele altcoins.
 
Veteran
Donator
Înscris
5 Feb 2016
Mesaje
2.093
L-am descoperit si eu azi mergand pe un banner de la alt faucet.
Nelamurirea mea este daca merge autoclaim-ul simultan pe toate acele altcoins.
nu stiu daca se pot porni autoclaimuri pe acelasi site in ferestre diferite pe diferite monede , daca la asta te referi atunci o sa intreb adminul printr-un pm pe faucethub , sau poti intreba adminul personal daca atunci cand vrei sa trimiti mesaj privat pe faucethub si ti se cere numele userului atunci scrii "autofaucet.org" fara ghilimele. Dar pot sa intreb si eu daca vrei.
 
Veteran
Înscris
25 Mai 2017
Mesaje
1.057
Am incercat in minutele urmatoare postarii, merg toate deschise in aceeasi fereastra principala, tab-uri diferite pentru fiecare moneda si merge pe toate, am pus eu pe vreo 7-8, la cele la care am wallet-uri:D, cel mai mult le-am lasat cate o ora si au strans conform graficului.
 
Veteran
Donator
Înscris
5 Feb 2016
Mesaje
2.093
Am incercat in minutele urmatoare postarii, merg toate deschise in aceeasi fereastra principala, tab-uri diferite pentru fiecare moneda si merge pe toate, am pus eu pe vreo 7-8, la cele la care am wallet-uri:D, cel mai mult le-am lasat cate o ora si au strans conform graficului.
nu am incercat asta nicaieri de frica sa nu ma trezesc banat :)) .Nici nu incerc pentru ca mai sunt autofauceturi , nu a ramas asta ultimul.
Ca fapt divers : stii ca poti genera adrese pe faucethub la monezile de acolo fara sa ai wallet creat si sa dai claimuri de pe fauceturi in ce moneda vrei. Monedele pe care le strangi le poti vinde pe bitcoin pe faucethub gratis fara comision . Sau le poti stoca si sa vinzi mai tarziu cand de exemplu anumite au crescut mai agresiv decat bitcoinul.
 
Veteran
Înscris
25 Mai 2017
Mesaje
1.057
Stiu ca merg vandute pe faucet hub din btc in altele sau invers...chiar nu stiam ca se poate genera acolo o adresa, credeam ca trebuie wallet, tin minte ca parca aveam candva unul cu mai multe adrese dar nu mi-l mai amintesc deloc in prezent.

De ce se poate lua ban daca dau asa pe auto? :-s
 
Veteran
Donator
Înscris
5 Feb 2016
Mesaje
2.093
Stiu ca merg vandute pe faucet hub din btc in altele sau invers...chiar nu stiam ca se poate genera acolo o adresa, credeam ca trebuie wallet, tin minte ca parca aveam candva unul cu mai multe adrese dar nu mi-l mai amintesc deloc in prezent.

De ce se poate lua ban daca dau asa pe auto? :-s
https://facembani.ro/subiecte/faucethub-generare-adrese-si-claimuri-altcoin-fara-wallet.78139/Sau mai e o solutie asemanatoare cu generarea virtuala pe faucethub, sa cauti un wallet online care suporta diverse monede si sa iti faci cont acolo si sa obtii adrese dar nu e bine sa retragi de-adevaratelea acolo pentru ca nu stii cat de serios e acel wallet online, adica tot asa sa vinzi alrcoinurile direct pe faucethub, tu doar sa obtii adrese de la un wallet adevarat .

Am zis ca sa nu cumva sa iau ban dar nu m-am referit ca se da pentru asta in mod special. Habar nu am. Daca stau sa ma gandesc bine nici nu vad motiv atat timp cat nu sunt deschise ferestre pe aceeasi moneda.
 
Veteran
Înscris
25 Mai 2017
Mesaje
1.057
Azi am inceput sa strang manual cate o moneda si mi se pare chiar mai bine decat auto :)
Poate doar sa ma focusez pe o moneda pe care vreau sa o strang si restul sa ramana pe automat pe principiul ca nu strica.
 
Veteran
Donator
Înscris
5 Feb 2016
Mesaje
2.093
Azi am inceput sa strang manual cate o moneda si mi se pare chiar mai bine decat auto :)
Poate doar sa ma focusez pe o moneda pe care vreau sa o strang si restul sa ramana pe automat pe principiul ca nu strica.
1. la fauceturile manuale daca aloci 1 ora o sa castigi mai bine decat daca facipregatesti 1 ora de autoclaimuri. Autoclaimurile sunt bune pentru facut nivel pe faucethub. Nivelul mare pe faucethub ajuta la minerit sau la obtinut sanse mai bune pe rambo dice. Dar cum mineritul a fost desfiintat de pe faucethub, nivelul mare pe faucethub devine oarecum inutil pentru cei care nu mai joaca bani pe faucethub. Stiam ca urma un update major pe faucethub in care punctele de EXP sa se poata vinde pe bani. Asa ca m-am apucat si l-am intrebat pe adminul siteului faucethub in topicul de pe bitcointalk ce planuri mai are sau daca a abandonat proiectul asta. Mi-a raspuns ca :
- din 7 zile doua le aloca pentru faucethub si asa este destul timp consumat avand in vedere ca a zis ca are familie.
- vanzarea de puncte EXP pe faucethub ar fi posibila doar daca ar crea un token/moneda intern special pentru asa ceva si acest token sa se poata vinde pe cryptomonede pe site dar a spus ca crearea unui token intern ar consuma destul timp dar e posibil doar dupa ce analizeaza daca pot fi puncte vulnerabile adica sa nu gaseasca cineva vreun bug sau exploit si sa isi creeze tokenuri. Ceva de genul asta.
Nu mi-a spus nici proiectul e mort dar nici nu mi-a spus vreun termen ci doar ca analizeaza problema cand poate.
I-am mai spus inainte sa primesc raspunsul ca autofauceturile sunt o nisa nu prea cautata din cauza ca platesc mai putin, dar daca face posibila vanzarea EXP atunci autofauceturile vor avea mai multi useri care vor sa faca nivel dar l-am linistit ca nu va fi un boom incat sa blocheze faucethubul cu intrari pe fiecare minut pentru ca a dat de inteles ca nu prea ii place ideea de autofaucet in general pentru ca astfel de siteuri pot supra-incarca faucethubul cu cerinte de plata pentru fiecare minut.

Cat despre dat claim doar pe o moneda si aici este alta poveste. Este alegerea fiecaruia ce moneda isi alege dar nu e rau sa dai si pe alte monede sau pe o alta moneda decat cea aleasa, din 4 motive :
1. Monedele mai pot avea cresteri agresive, nu toate poate doar una ,chiar si +37% (a fost in cazul ETH vezi tutorialul meu despre vanzarea altcoinurilor pe faucethub) ,fata de bitcoin care creste cu 5% iar daca ai prins acea crestere agresiva si ai acea moneda atunci e perfect sa o vinzi .
2. Daca moneda pe care ai ales-o se duce la vale atunci o sa stai cu ea sa faci hodl impotriva vointei tale ca sa astepti sa mai creasca.
3. Multe fauceturi nu afiseaza valoarea unui claim si in USD si daca nu afli care este conversia atunci risti sa dai claim care valoreaza mai putin in USD fata de alta moneda (a se vedea tabelul de comparatie creat de mine in topic privind rata de claimuri in USD).
Daca nu faci hodl pe faucethub pe altcoins si vrei sa le vinzi imediat cum ai strans ceva, atunci cel mai bine e sa vizezi claimurile care au rata in USD cea mai mare ca sa poti primi mai multi satoshi la vanzare ..pentru ca totul depinde de/se rezuma la USD , chiar si pretul bitcoinului.
Nu a spus nimeni sa stai mereu sa faci conversii dar in cazul in care valoarea claimurilor pe fauceturi nu este schimbata de catre admin asa des conform cursului de exchange atunci e bine sa vizezi claimul/altcoinul cel mai bine platit.
4. HODL pe faucethub : in cazul in care observi ca se intampla ceva sau ai auzit ceva sau stii ca urmeaza un eveniment care duce la cresterea unei monede atunci e bine sa dai claim pe ea si sa o salvezi pe faucethub pentru vanzarea ei mai tarziu.
Si aici vin cu 2 exemple :
- DGB = se cumpara mari cantitati de DGB (Digibyte) pe faucethub , in special moderatorul mdshare este amator (a spus ca odata a plasat un order sa cumpere 1500 DGB) care estimeaza o crestere a acestei monede destul de serioas stiind ca exista un team developers solid pe aceasta moneda si niste proiecte mari in viitor.
- LTC = https://www.litecoinblockhalf.com/ in 3 luni de zile vine halvingul la litecoin. Parerea mea este ca aceasta moneda va creste in pret incet dar sigur in urma halvingului si ma refer la faptul ca ar trebui sa creasca din cauza halvingului independent/indiferent de evolutia bitcoinului... E doar parerea mea si nu salvez inca LTC ci il vand ce strang de pe autofauceturi. Probabil aproape de eveniment nu mai vand si il strang pe faucethub. Am prostul narav de a scapa repede de altcoinuri pe faucethub :-\ ,poate ar trebui sa salvez LTC de pe acum. Daca lumea crede in scumpirea LTC multi for face HODL de pe acum ceea ce duce la o lipsa de disponibilitate pe piata si implicit la o crestere de pret mai buna chiar inainte de halving. Si asta cu hodl se poate vedea de pe acum ca nu prea exista LTC la vanzare pe faucethub.

Stii cum aleg moneda pentru autoclaimuri ? pe random.org ;)) scriu valoarea maxima de ales 14 pentru ca sunt 14 monede pe faucethub si dau sa imi genereze un numar aleatoriu . Acel numar gasit vafi urmatoarea moneda pentru vreo 3 ore de primit . Cateodata mai ignor o moneda cum a fost in cazul BTX cand in ultima vreme anul asta a avut o scadere serioasa, la un moment dat, nu stiu parca cu o luna in urma, de am zis ca gata moare moneda asta dar vad acum pe coingecko ca BTX a recuperat bine si e in crestere ..de parca cineva a avut grija sa nu moara aceasta moneda :)) .
Desi am mentionat ca ideal este sa alegi claimul cu valoarea in USD cea mai mare, totusi aflarea lui consuma destul timp asa ca pe autofauceturi prefer sa imi aleaga siteul random.org pe ce moneda fac urmatoarele autoclaimuri pe urmatoarele vreo 3 ore.
Inca mai lucrez si cu atoclaimuri, sunt nivelul 54 pe faucethub si sper sa mai fac cateva nivele pana aflu ce se mai intampla cu updateul privind vanzarea de puncte EXP, adica sa iti vinzi nivelele.

Cat despre autofaucet.org ,autoclaimurile mai bine platite sunt cele alese prin CREDIT TO MY BALANCE nu cele cu plata automata in faucethub . Cand ai strans ceva in walletul siteului poti sa dai retragere. Nu exista minim impus pe nicio moneda.
 
Ultima editare:
Veteran
Înscris
25 Mai 2017
Mesaje
1.057
Hey, m-am uitat si eu astazi si am dat pe auto, cu strangerea pe site-ul lor..si mai dau si cate-un claim separat si odata la 2-3 ore dau withdraw in faucethub.

Eu strang LTC, scopul meu e sa strang 1 bitcoin din faucet-uri si LTC avand aprox 75$ valoare, calculasem eu la un btc 5800$ ca mi-ar trebui cam 75 de LTC ca sa am 1 btc. Din experienta de anul trecut, am vazut ca LTC totusi se bucura de o oarecare crestere, e adevarat deseori corelata cu BTC, dar, uneori creste chiar si cand BTC stagneaza sau scade.
Asadar m-am focusat prin multe faucet-uri pe LTC.

Ma tot gandesc daca sa dau simultan si pe alte monede, cred ca voi alege varianta ta random.org pentru alte 2, ca sa nu incarc prea mult un browser.
 
Veteran
Donator
Înscris
5 Feb 2016
Mesaje
2.093
Adineauri am setat pe autofaucet.org sa dau autoclaimuri in balanta proprie pe btx. Intrasem pe random.org si mi-a ales numarul 9. Cand am numarat a iesit ca fiind BTX a 9-a moneda :D. Mai am de ales random la vreo 4 autofauceturi diverse monede. Am avut odata vreo 6 autofauceturi diferite pornite si random.org mi-a ales din intamplare la 3 acelasi numar asa ca m-am trezit ca strangeam pe aceeasi moneda la 3 siteuri diferite . Puteam sa caut alt numar dar insemna sa ...trisez jocul :)) adica degeaba as pierde timpul cu random.org daca mereu aleg ce vreau. Daca o moneda e vai de capul ei si e in continua scadere atunci mai trisez si cer alt numar de la random.org . ;)). Din cand in cand odata la vreo 5 zile de curiozitate ma uit pe siteul coingecko sa vad evolutia unei monede la intamplare. Asa aflu daca se mai merita sa fac claimuri pe o anumita moneda mai nepopulara.
Asta e frumos la alegerea random a monedelor ca ai senzatia ca nu te plictisesti dand claimuri doar pe o moneda mereu.
Adineauri am discutat in chatul faucethub despre halvingul la litecoin si moderatorul mdshare mi-a sus ca intotdeauna la halvinguri in istoria crypto, s-au inregistrat spikeuri de pret deci o crestere a pretului e aproape ca fiind garantata natural. Si daca lumea incepe sa faca hodl de LTC de pe acum atunci sigur o sa o ia doar in sus pretul mai devreme.
Mi-a mai spus ca urmeaza ceva si la ZEC (Zcash) un hardfork pe 18 iulie care o sa aduca moneda Ycash care se va oferi gratis cu aceasta ocazie in proportie de 1:1 celor care au ZEC in wallet , cum a fost la BTC>BCH. Iar la anul vine primul halving la ZEC. Personal nu cred ca halvingul la ZEC vaavea un impact prea mare pentru ca ZEC nu e asa de popular si nici asa de folosit in terminale precum LTC, doar daca echipa ZEC il exting in lume si il fac mai popular pana la halving ca sa atraga capital gras.
Daca din intamplare intri pe autobitco.in un site sora al autofaucet.org vezi ca asta din urma nu este updatat cu noul script, sa nu alegi credit to my balance pentru ca nu are wallet manager si e posibil sa muncesti degeaba sa strangi in balanta pe care nu o are practic.
Daca ai nelamuriri intreaba ca sa nu muncesti degeaba, cunosc autofauceturile ca palmele mele ;))
Spor la satoshi indiferent de tipul lor ! ;))
 
Ultima editare:
Veteran
Înscris
25 Mai 2017
Mesaje
1.057
Nelamuriri chiar am fiind mai novice pe aceasta parte...
Ce este:
hodl?
halving?

Azi strang si eu LTC, ZEC (ca azi l-am bagat in faucethub) si ETH aleasa de prieten.
Ma voi limita cred la 3 pe zi, LTC, urmatoarea dupa ea si alta aleasa la nimereala.
 
Veteran
Donator
Înscris
5 Feb 2016
Mesaje
2.093
HODL este un jargon folosit in lumea crypto care a aparut de fapt din greseala , adica o greaseala de tastare pe internet la un comentariu, a cuiva care in loc sa scrie HOLD (care inseamna in engleza a pastra, a tine, a opri, a stopa, a retine) a scris HODL.
Are acelasi inteles ca si hold mai precis in lumea crypto inseamna a pastra cryptomoneda pe termen foarte lung si a nu o vinde decat cand s-a scumpit destul incat profitul sa fie mai mare. Ca sa dau un exemplu : de exemplu cumperi sau faci rost de BTC si nu il vinzi acum cand este 6000$ ci il pastrezi sa zicem 1 an in speranta ca se face 10000$ si sa il vinzi atunci. Asta inseamna ca optezi pe HODL si nu vinzi indiferent de preturile ocazionale sau oscilatiile de scurta durata. Acest cuvant HODL a atras atentia fanilor crypto si a devenit oarecum viral si popular .
vezi : https://en.wikipedia.org/wiki/Hodl

Halving este un cuvant doar in engleza si vine de la verbul to halve care inseamna a injumatati. Mai exact recompensa primita de mineri este injumatatita.
Minerii rezolva(confirma) tranzactii si pe langa comisionul pe care il primesc ei (network fee) ,primesc prin sansa, doar 1, o recompensa la rezolvarea unui block de calcul. Recompensa a fost de 25 bitcoini iar dupa ultimul halving ei primesc doar 12,5 bitcoin. Din oficiu ,gratis, intra in contul lor, dar nu la toti ci la 1 miner care a terminat primul de calculat un block de ecuatii matematice. Sansele sunt foarte-foarte mici ca o persoana sa primesca rewardul de 12,5 bitcoini iar cele mai mare sanse o au cei care au foarte multe aparate de minat sau daca acea persoana este intr-un pool adica o adunare de mai multe persoane pe un site, unde se rezolva mai repede blockurile , adica munca in echipa , dar tot doar 1 primeste bonusul pe adresa lui de BTC.
Daca odata la fiecare 10 minute se rezolva un block de calcule asta inseamna ca in lume cineva va primi 12,5 BTC , pe urma dupa alte 10 minute altul la noroc primeste 12,5 BTC daca a terminat el primul un bloc, si tot asa.
Halvingul nu este agreat de mineri pentru ca inseamna injumatatirea bonusului dar pe termen lung halvingul aduce stabilitate si un pret mai bun la moneda respectiva.
Asa se nasc bitcoinii noi sau alte monede monede minabile ,din rewardul pe care il da scriptul de minat, asa este scriptul ii ofera gratis ca un bonus pentru munca depusa de minare . Cand se aduna 21 milioane de bitcoini in lume atunci nu se mai primeste reward DELOC si minerii doar vor rezolva tranzactii si vor trai doar din comisioane (network fees). Dar pana sa se faca 21 milioane de bitcoin in lume, se va continua sa se ofere reward dar acest reward odata la fiecare 4 ani este injumatatit. Asta se cheama halving adica injumatatire.
Unul din motive este mentinerea inflatiei bitcoinului sub control, il face mai greu accesibil, mai greu de obtinut pentru ca nu mai primeste mult gratis din reward si atunci injumatatirea (halvingul) bonusului nu duce decat la o stabilitate in pret sau cresterea pretului cryptomonedei. E ca si cum toti pomii fructiferi din lume, piersici, isi reduc productia la jumatate ,ceea ce duce la o apreciere mai mare a piersicii si scumpirea ei pe plan mondial. Chiar parca s-a intamplat asta intr-un an cu lamaile.

Personal nu ma atrage de pe acum ZEC , pana la halvingul ZECului de la anu' mai este , prefer sa fiu atent la LTC pentru ca in 3 luni vine halvingul la el.
Daca vrei sa pastrezi de pe acum ZEC pentru ce o fi la anul, asta inseamna ca faci Hodl pe ZEC . E posibil ca la anulpretul ZEC dupa halving sa fie mult mai mare iar strangerea lui de pe acum sa fie mai profitabil decat hodl pe LTC , pentru ca de obicei cu cat este hodl mai lung cu atat ai mai mult profit pentru ca in general cryptomonedele au o tendinta de scumpire de la an la an si asta este si datorita inflatiei mondiale a dolarului. Cu alte cuvinte chiar daca este halving sau nu, o moneda tot va fi un pic mai scumpa la anul sau peste 2 ani . Si chiar daca a cazut va recupera daca este o moneda populara.

Tot pe la mijlocul anului viitor vine halvingul la bitcoin adica mai sunt 384 de zile https://www.bitcoinblockhalf.com/ . Va fi al 3lea halving la BTC din istoria lui.
Ia sa vedem o analiza la ultimele 2 halvinguri la BTC din 2012 si din 2016 :
https://www.cryptocompare.com/minin...ing-and-what-will-it-do-to-the-bitcoin-price/
 
Sus