Bani in banca sau acasa in seif?

Membru Banat
Veteran
Donator
Înscris
8 Sep 2009
Mesaje
5.619
salutare...
detin cativa euro, si as vrea sa ii depun pentru cativa ani in banca...
oare se merita?
eu acasa ii tin bine intr-un seif, dar as vrea sa stiu daca mai e valabila oferta aia de 7% dobanda in lei si 4.5% dobanda in euro, si oare la ce banca era...
oare e mai vbine sa ii bag asa in euro, sau sa ii schimb in lei? cu ce as iesi mai avantajos?
oare aia de la banca nu mai iau la intrebari de unde ii am? cam 80% din ei au justificare, ca ii am din vanzarea unor bunuri, cu acte, dar restu sunt facuti pe net, si mnu am nici o justificare pt ei...ce imi recomandati? :-?
 
Veteran
Donator
Înscris
16 Iul 2011
Mesaje
614
conteaza si ce suma ai ca daca ai o suma frumusica de ordinul miilor eu te-as sfatui sa-i investesti in ceva!!!si in plus la banca ca sa ai parte de dobanda aia nu poti sa te atingi de ei 1 an!!doar in cazul asta ai dobanda asta!!nu stiu daca chiar acelea sunt valorile bune alei dobanzii!!!
 
Înscris
18 Aug 2010
Mesaje
653
Salut . Interesant subiectul .......... eu te sfatuiesc sa investesti banii sa cumperi aur cel mai bine . Am facut si eu la fel am avut 12 000 lei si i-am depus la banca pt. a se inmulti . Cand am retras banii m-au lasat cu gura deschisa cate comisioane ascunse au acesti hoti (comision retragere , comision intretinere etc ) crede-ma nu o sa ai toti banii di dobanda aia care zic ei NICIODATA X( . Este oribil asa ceva . Dupa ce am injurat si zbierat la ei ca intr-un an m-am ales doar cu 500 lei bani pe dobanda , m-au si trecut la rai platnici , sa nu mai primesc bani vreo 7 ani de la banci . Am vrut sa-i dau in judecata ca m-au trecut la ,, rai platnici ,, pt. ca eu nu am facut inprumut si am intarziat cu plata ci am facut depunere , dar avocatul a zis ca nu conteaza , bancile fac ce vor .
Nu te sfatuiesc sa-i pui la banca din cauza comisioanelor ascunse si chiar nu se merita , doar daca intr-un an de zile stii sigur ca nu o sa ai neaparat nevoie banii aia .
Mai bine cumperi lingouri din alea mici de aur . Eu asa fac si sunt foarte impacat cu asta . Sa nu mai aud de banci ....... sunt groaznice .
 
Moderator
Business Club
Veteran
Înscris
10 Apr 2010
Mesaje
4.766
In ziua de azi alegere mai proasta decat sa-ti lasi banii in banca nu cred ca exista. Si mai ales ca depozitul sa fie in euro. La rata inflatiei nu ajunge dobanda practicata de banci sa iesi pe plus la expirarea termenului.

Am facut zilele astea un calcul. Sa zicem ca eu castig lunar din hyipuri (sau de pe net) 100$ (am spus sa zicem ) . Inmultind aceasta suma cu 12, rezulta 1200$ pe an .

Ca eu sa am un castig de 1200$ pe an din dobanzi, ar trebui sa am la banca un depozit de aprox 25.000$ .

Trageti concluziile.

Si ca o completare; Depozitul in banca e bun pentru sume mari ca sa dormi linistit daca ti-e frica de hoti
 

Abh

Veteran
Donator
Înscris
21 Noi 2009
Mesaje
3.320
Nu mai renteaza nici aurul, orice urca va trebui la un moment dat sa coboare, si pretul aurului nu face exceptie. Ce as face eu, e sa investesc in imobiliare. E momentul perfect pentru ca piata e la pamanat. Daca as avea banii, as lua cateva apartamente pe care sa le las in chirie pana cresc inapoi preturile, ceea ce se va intampla in vreo 5-10 ani. Sau terenuri pe langa oras, dar mi-ar placea mai mult apartamentele pentru ca ele si produc bani lunar, spre deosebire de terenuri care doar stau.

Faza cu banii in banca, chiar daca iei 7% pe an, s-ar putea ca intr-un an acea moneda sa se devalorizeze mai mult de 7% si sa iesi de fapt in pierdere. Plus ca orice schimb leu-euro-dolar etc. te va mai baga pe minus cu 5% la cumparare-vanzare.
 
Veteran
Înscris
23 Sep 2011
Mesaje
811
Te poti folosi si de terenuri.Si daca faci o specula buna pretul terenului poate creste si de 100 de ori.Cu o suma nu foarte mare poti face un teren de mini-fotbal in afara orasului,la cele mai mari standarde,nocturna,afisaj electronic,eventual acoperit de balon,terasa cu bauturi,sucuri,ape,sandwichuri,poti organiza un mini-campionat amical de fotbal,posibilitatile sunt nelimitate,iar la un flux mare de clienti iti amortizezi invetitia in 2 ani.
 
Membru Banat
Veteran
Donator
Înscris
8 Sep 2009
Mesaje
5.619
am exclus posibilitatea investitiei in ceva...
ca e suma mare (cca 160k) si as dori ceva sigur, daca e sa ii inmultesc... si pana sa citesc ce ati scris voi, ma gandeam sa ii bag in banca...
deci xclud apartamente, etc...
cred ca ii mai tin in seif... dar cum ii bag asa i scot (acelasi numar)
pe aur nu m-as baga nici daca as avea 200% profit...
nush in ce/daca e sa ii bag in ceva
 
Veteran
Înscris
19 Ian 2009
Mesaje
4.223
mai bine investestei in actiuni :) ai grija unde cumperi , studiaza bine piata
 

Abh

Veteran
Donator
Înscris
21 Noi 2009
Mesaje
3.320
Daca ai exclus posibilitatea investitiei (desi nu-mi dau seama de ce ai face asa ceva), cel mai sigur e sa tii banii in seif, bancile maine-poimaine poate dau faliment.
 
Team Spirit
Înscris
26 Aug 2010
Mesaje
571
se preconizeaza ca in 1-2 ani va creste valoarea monedelor/monezilor (cum e corect ?) nordice, in special a coroanelor daneze.
poti sa tii pana atunci o parte dintre ei in seif, in coroane daneze.
 
Veteran
Donator
Înscris
23 Mar 2011
Mesaje
1.633
la bt pe termen de 111 zile ai dobanda de 7% (si nu cred ca bt va da faliment) asta cred ca e cel mai sigur loc unde sa i pui si sa castigi cat de cat,oricum in seif nu iti recomand sa i ti
 
Moderator
Business Club
Veteran
Înscris
10 Apr 2010
Mesaje
4.766
allstars, dobanda respectiva e calculata pe an si nu e pe cele 111 zile.
 
Membru
Înscris
1 Ian 2011
Mesaje
281
Cel mi bine este sa tii banii in banca,intr-un depozit 3-6 luni cu prelungire automata.

Unele banci prezinta dobanda anuala Bruta (Ex. 6,72% Net
vine 8,00 brut). (se mai scade si impozitul pe profit de 16% - dupa cate stiu eu,daca gresesc astept corectii)

de regula bancile nu percep comision daca suma depozitata se retrage in data scadenta.Trebuie citit cu atentie contractul.

Iti recomand:
Cod:
 https://www.alphabank.ro/ro/produse/alpha_taxprotect.htm

De ce sa depozitezi in banca?
1. Depozitul este garantat(in limita a 100000Euro de catre
Cod:
http://www.fgdb.ro/
)
2.Banii sunt asigurati impotriva incendiilor/hotilor :)
Daca tii banii in seif castigi 0(ZERO) unde mai pui si inflatia/devalorizarea. Consider ca daca nu faci o investitie este ok sa tii banii in banca.

sau.. Joca banii la forex ;) !
daca ai 100000Euro si cumperi un lot eur/usd sau eur/jpy de 10000Euro nu ai cum sa pierzi si astepti pana intra pe profit..castigul vine incet dar sigur :D
vezy:
Cod:
etoro.com
(ca idee)
PS: As alege banca deoarece este sigura.
Bafta !
 
Membru
Înscris
19 Oct 2011
Mesaje
184
din cate stiu eo in ultimii 3-4 ani Lira Sterlina a fost oke mereu , schimba toti banii in pounds si pastreaza-i acasa dak tot zici k nu vrei sa investesti , dar totusi nu cred k iti inteleg rostul ... ai bani si vrei sa-i tii cativa ani dar nici k vrei sa-i inmultesti .. ci doar vrei sa-i tii ... interesant .
Deci , sfatul meu in fisete acasa CEL MAI BINE , schimbati in pounds pt k Marea Britanie e o putere in economia mondiala daia nu a dorit sa`si schimbe moneda in eur .
 
Sus