Ce idei de afaceri offline dar si cu cu impact in mediul online aveti?

Înscris
12 Iul 2014
Mesaje
102
Am nevoie de ideile voastre!

In urmatoarele 30 de zile doresc sa infiintez o afacere. Nu doresc nimic ce are legatura cu agricultura, deoarece nu am cum si unde. Locuiesc in Bucuresti, prin urmare am nevoie de ceva viabil aici.

Astept parerile voastre. Un buget oarecum estimat la 4000-5000 de euro cu tot cu chirie pe loc si amenajari, produse, etc.
 
Membru
Înscris
22 Iul 2016
Mesaje
469
ceva infolieri auto poate ar merge ... o sa ma uit dupa mai multe detalii cam ce si cat ai avea nevoie de inceput ... ( asta e ideea unui amic ce ar vrea sa isi deschida el )
 
Veteran
Donator
Înscris
5 Feb 2016
Mesaje
2.093
Am nevoie de ideile voastre!

In urmatoarele 30 de zile doresc sa infiintez o afacere. Nu doresc nimic ce are legatura cu agricultura, deoarece nu am cum si unde. Locuiesc in Bucuresti, prin urmare am nevoie de ceva viabil aici.

Astept parerile voastre. Un buget oarecum estimat la 4000-5000 de euro cu tot cu chirie pe loc si amenajari, produse, etc.
in primul rand trebuie sa te uiti in zona in care locuiesti si pe urma sa te gandesti ce potential are viitoarea afacere. Ca nu poti sa te apuci de tatuaje la tara sau intr-un oras mic sarac sau intr-un oras mare dar la periferie.
Conteaza mult ca esti in centrul unui oras mare si te apuci de pizzerie sau ca esti intr-un cartier si te apuci de magazin de haine sh.
Deci conteaza zona in care vrei sa desfasori activitatea (vad comercial,impozite,utilitati, transport in comun aproape), conteaza ce concurenta exista, conteaza ca e oras mare sau mic, conteza ca esti la periferie sau in centru, depinde si de oras daca are potential, depinde daca produsul tau sau serviciul este la mare cautare (exemplu : tatuaje versus vulcanizare auto versus magazin de paine).
Ca sa iti iasa o reteta culinara respecti ingredientele ? Tot asa si aici, fiecare lucru conteza.
Pariu ca daca iti iei pix si o hartie si o cafeluta o sa gasesti cel putin 50 de idei dar toate astea depind de ce ti-am spus mai sus.
In fond programul Start Up Nation incepe cu analizarea potentialului orasului si pe urma continua cu restul, de asta orasele mari CJ, B, sunt descalificate cu 10 puncte ca sunt prea multe afaceri si immuri .

Vulcanizare auto mica stiu ca merge bine ca stiu una in zona, verifica baiatul de acolo presiunea la roti, umfla unde trebuie si gata in cateva minute da drumul la masina.
Plus vad alta mereu cand plec la dedeman si cateodata are si coada la masini in asteptare mai ales ca e la intrarea in oras. Dar astia mai schimba si cauciucuri sau indreapta jenti si au si cauciucuri noi si sh la vanzare deci sunt mai extinsi .
Cat despre impact online chiar si o vulcanizare daca e , trebuie sa ti-o faci cunoscuta in aplicatiile pentru soferi sau pe google maps , pe urma te extinzi cu afacerea si faci si website daca iti merge bine.

Edit: sau iti faci o croitorie micuta cum ar fi sa inchiriezi un spatiu in interiorul unui bazar de haine. Mai pica ocazii sa scurteze lumea un pantalon sau o maneca la o haina sau reparat o uniforma scolara cand este scoala. Dar asta e o afacere asa mai mult de plictiseala nu de facut bani si extins ca merge greu.
Sau deschizi o consignatie langa o scoala/liceu (fara tigari si fara bauturi daca esti in curte sau prea aproape) copiii vin tot timpul cu bani de pachet la scoala si o sa vinzi biscuiti si snacksuri de iti vine acru si daca da caldura o sa vinzi si sucuri si inghetata :D
 
Ultima editare:
Înscris
12 Iul 2014
Mesaje
102
Multumesc pentru raspunsuri!

@Cristal, ai scris omule, nu gluma! :)) Mersi fain!

Ideea este ca ma gandeam foarte serios la un magazin online de moment. Ceva gen buy low, sell high. Produse de pe Amazon / Aliexpress. Doar ca, o singura problema nu am. Ce produse sa fie? Pentru ca nu prea am gasit produse pe site-urile astea, care sa nu fie si la noi. Iar daca sunt, sunt cateva care cred ca nu vor merge, sau nu stiu...

Voi ce ziceti? Ce produse credeti ca ar merge? Gen, ce nu avem noi in tara si se gaseste pe site-urile de genul Aliexpress sau Amazon? Pentru ca daca fac magazin online, categoric o sa fie luat in calcul si un parteneriat cu o firma de transport gen "Fan Curier" iar produsele pot sa ajunga oriunde in tara. Nu ma limitez doar la Bucuresti, daca este online. Insa offline, putem sa vorbim doar de Bucuresti.
 
Veteran
Donator
Înscris
5 Feb 2016
Mesaje
2.093
Pai daca nici nu spui ca ai vrea ceva anume . Scrieti cate 3 cuvinte evaziv pe forumuri de parca va e frica de partid si vreti sugestii. :))
Era un forum romanesc am uitat numele unde un roman tot asa primeste comenzi de la romani la ceva de pe amazon ,aliexpress sau amazonul din uk chiar daca erau si vanzari din SUA unde se specifica ca nu se expediaza in Romania. Spunea ca are pe cineva in SUA unde trimite produsul si de acolo este trimis in Romania.
Cred ca e una si aceeasi persoana de aici https://www.mygarage.ro/servicii/185063-comenzi-sua-si-uk.html
Tre sa aduci ce nu exista, primesti comenzi pe acest forum sau de unde vrei, dar ceva ce nu exista probabil ca sa nu apara ieftiniri de produs in tara si lumea sa nu mai ia de la tine ca a gasit mai ieftin.. De exemplu pe mine daca ma intereseaza Ryzen 5 1600x , pe amazon este 160$+42$ https://www.amazon.com/AMD-Ryzen-1600X-Processor-YD160XBCAEWOF/dp/B06XKWT7GD plus ca mai trebuie si tie de o prajitura acolo dar daca caut sigur il gasesc mai ieftin poate si cu 600 ron sigilat pe olx sau e 634 lei +29 lei posta la https://iponcomp.ro/shop/termek/amd-ryzen-5-1600x-360ghz-am4-box/1565253. Daca ai un comision cat mai mic care sa aproprie pretul de cel original atunci o sa ai coada la cumparatori..
Cu tehnologia e problema ca ea se detroneaza pe ea insasi nu numai la performanta dar si la pret. Daca apare un model nou atunci modelul vechi se ieftineste in continuu mai ales daca ai luat ceva second hand. Si aici e vorba nu neaparat de procesoare sau memorii ci si de telefoane, etc. Aduci cate putin ,vinzi cate putin si ce se cere doar de catre om , sa nu faci stocuri ca mai era cineva pe olx acu vreo 2 ani care facea stocuri de calculatoare si telefoane acasa si vindea la greu pe olx si diicotul i-a spart usa si au gasit nu stiu cate calculatoare si telefoane si nu avea acte pentru firma , a fost dat si la stiri la protv..
 
Ultima editare:
Membru
Înscris
14 Dec 2013
Mesaje
174
Salut, inchirieri remorci, succes. :) In bucuresti am un prieten care rupe, si nu este cunoscut, are clienti fideli :), si sa dai o remorca cu 70 de lei pt 2 ore, eu zic ca e ok. :)
 
Veteran
Donator
Înscris
9 Noi 2008
Mesaje
1.668
@sharkstar , da mai multe detalii. Cate remorci are ? Cat a investit ? Cat face pe zi ? Cat face pe luna ?
 
Membru
Înscris
14 Dec 2013
Mesaje
174
@Randy , salut, prietenul meu are un job ft bun dar si ft mult timp liber, are o remorca, o remorca cum are el, cu un ax este undeva la 3000 poate si mai bine, si pe zi, pretul este undeva la 70-80 de lei, in timpul liber se mai deplaseaza si cu masina lui plus remorca. Clienti are, si nu a investit in reclama pe fb sau ceva, are doar o strategie pusa la punct cu clienti fideli. :) Acum vrea sa isi mai cumpere una mai mare spunea. E plecata zilnic, si si-a scos investitia din cate am inteles eu.. asa ca.. daca cumperi 3 remorci si investesti in publicitate, lucrurile astea merg.. adica e la fel cu inchiriatul de masini.. si astea merg.. mai ales sa le bagi pe uber... din cate am auzit.. dar e deja veche treaba cu fy si uber sa o inchiriezi.
 
Membru
Înscris
29 Iun 2011
Mesaje
246
Salutare! @IonCuVaca , @sharkstar Cand spuneti remorci, la ce va referiti? E vorba de platforme din acelea cu care se aduc masini din strainatate, sau remorci cum vezi la microbuzele care merg in strainatate? Nu prea imi dau seama despre ce remorci este vorba :D

On topic:
Nu stiu exact cum sta treaba cu canalizarea prin Bucuresti sau pe langa Bucuresti, dar iti zic o afacere pe care o are un prieten de-al meu si efectiv nu razbeste. Intr-adevar, are mai mult de lucru in zonele rurale de pe langa Cluj.

Este vorba despre vidanjare. Multa lume din zonele rurale nu are canalizare si deverseaza rezidurile in fose septice, care din timp in timp se umplu si trebuie golite. Tipul de care iti spun si-a cumparat o vidanja din Belgia la mana a2-a, cu 7000 de euro. Are tarif fix de 150 de ron / vidanjare dar lucreaza de dimineata pana seara de in fiecare zi in afara de duminica.

Singura problema pe care o intampina e cu locul unde arunca deseurile pe care le-a vidanjat. In mod normal ar trebui duse la statii de epurare, gropi de gunoi etc. Are contract cu cateva astfel de statii, dar uneori este foarte ineficient cand ai 2 lucrari in localitatea X si trebuie sa mergi pana in Y de 2 ori ca sa arunci deseurile. Aici uneori mai face cate o manevra si le mai deverseaza pe camp, etc. In principiu nu polueaza... e mai mult ingrasamant :D

Oricum daca afla garda de mediu poate sa o incurce, dar iti spun omul face o gramada de bani. Acum cauta sa se extinda si sa cumpere inca o vidanja si sa angajeze un sofer.

Probabil nu e neaparat aplicabila in Bucuresti, dar am vrut sa iti arat cat de larg e spectrul asta si ca unii fac bani si din rahat :D
Numai bine!
 
Membru
Înscris
10 Iun 2012
Mesaje
119
Poti sa incepi o afacere mica de prestari servicii la inceput sa lucri tu si mai cu cineva daca esti serios si faci cu placere o sa iti mearga iti spun din propria experienta in ziua de azi in Romania se cauta firme ce presteaza servicii serioase si punctuale. Eu cu acelasi buget am inceput dar aveam 2 masini la inceput daca o sa ai nevoie de masina trebuie sa o iei in calcul cu bugetul 4000-5000 ii mai greu umpic. Iti urez succes maxim in orice ai face si sa nu fi dezamagit la inceput primele luni is mai grele dar daca treci de ele ai sa vezi. Multa bafta :-bd
 
Team Spirit
Înscris
22 Iun 2019
Mesaje
340
Inca merge cu o mica gogserie langa un spatiu comercial, daca lucrezi doar tu cu cineva din familie, poti face profit bunicel
 
Moderator
Business Club
Veteran
Donator
Team Leader
Înscris
15 Noi 2013
Mesaje
3.183
Salut ,nu dau idei,ci iti ofer realitate in locul in care lucrez .In domeniul meu suntem un depozit de 1 euro .adica tot ce se vinde 90% VA Fi scos cu pretul de 1 euro .firma mea una cu depozitul cel Mai mare din londra ,cumpara produse la container din china.sa iti dau un exemplu fir de incarcat telefonul pentru Android. 230 de cutii fiecare cutie are 63 de fire.400 cutii incarcat telefonul pentru Apple ,600 cutii cu baloane,400 cutii cu braduleti artifiali , cutii cu pixuri etc in fine containerul este gol2 cm deasupra,restul spatiu plin.. un container de genul Costa 5-7000 -10.000euro sa spunem , sa revenim la cutia cu fir pentru incarcat telefon Android . EI platesc PE acea cutie cu63 de fire Mai Putin de 2 euro. Am facut o socoteala platesc undeva la 2 centi firul..iar EI dupa vand cu 1 euro! Așa se fac bani.depozitul unde lucrez stocheaza peste 250.000 paleti zilnic pleaca catre magazine 100000 paleti minim.asadar Sunt intrari -iesiri . Sa nu uitam CA aici intervine salariul persoanelor din toate retelele care dam viata acestei afacere,utilitati ,taxele vamale,etc,iar de la noi cumpara patroni magazinul.gen metro depozit central pentru depozitele metro din tara.depozitele mici Sunt cumparatori care au cumparat franciza .se fac peste 1 Milion de euro vanzari saptamanal din care profitul patronului CEO ramane undeva la 140.000 euro bani lui .cam Putin nu? Da este adevarat dar El nu face nimic acesti bani Sunt in metoda auto.. dar haide sa gandim logic ..ce ar fi sa pleci din Romania SI sa te duci intr.o Tara unde eBay SI amazon are putere(Germania,Anglia,spania,Italia,SI Așa Mai departe) iti deschizi un magazin online CA vanzator PE amazon si inchiriezi,o casa Mai mare ori un garaj sau doua garaje de masina SI le folosesti CA un mic depozit ?! Si vinzi produsele la 1 euro si tu. Stai acasa SI muncesti relaxat ,Mai ai nevoie de o duba (poti inchiria)sau o masina incapatoare pentru a transporta produsele catre depozitele de logistica (Amazon,Hermes,DHL,ups, FedEx ,posta) pt logistica tu ai nevoie doar sa faci contract cu EI,o Suma infima gen platesti 100 euro lunar ,pentru colete infinite sub un kg (alegi pachetul Asta) ai nevoie de cutii,scoci,pungulite goale pentru a face pachetul pentru livrare ,o mica asigurare de circa 500 euro,poti SI o asigurare Mai mare sau Mai ieftina,depinde ce profit vrei sa scoti SI de PE urma asigurari (profit Mai mare de la asigurari ,zile Mai multe de asteptat SI bataie de cap).firma de logistica trimite pachetul Tau in Tara respectiva ,de aici alte firme de logistica. Vin la licitatie pentru a Lua acasa tirul plin cu pachete de livrat (aici se afla SI pachetul Tau cu acel fir de incarcarcat telefonul) SI Mai departe alti bani pt firmele de logistica dupa licitati sau in cazul firmelor Mari CA DHL , FedEx ocolesc licitatie deoarece au deposite de logistica peste tot in lume (de ex DHL se ocupa pentru posta din UK ) in fine revenim la cazul nostru .coletul trebuie primit catre destinatar,in caz contrar tu iei bani de la asigurare ,tu ai o investitie de 50 -70 de centi probabil dar poti recupera 50 euro de la asigurare la fiecare colet pierdut,(depinde ce asigurare iti faci pentru cover )..interesant nu ? Acum intelegi dece curieri sau muncitori din depozite de genul arunca cutiile CA niste caini (din cauza CA Sunt prost platiti sau Sunt prea prosti),lume nemultumita dar totusi acei soferi de livrari sau muncitori Sunt Inca in acel depozit?! Din cauza CA, nimanui nui pasa timpul Costa bani ,patroni cauta pesoane de nivel inferior pt a face profit PE carca lor,etc)in cazul lor fie CA este distrust sau nu, banul tot vine. Tu faci bani EI fac bani .gandeste bine la chestii marunte .STI VB aceia a americanului cu un cent devii milionar. Așa este SI aici.iar toate acestea produse Sunt cumparate exact cum spun/fac in toate filemele de mafie,american ganster etc cumpara direct de la furnizor . Adica mafie inseamna baiat cu sau fara scoala dar istet,bisnitar isi protejeaza investia(teritoriala),loial SI unit lucreaza cu familia .. sa o luam in alt mod ,fiecare cuvant care te gandesti tu acum in engleza se cauta de cel Putin de 1 Milion de Ori PE Google.ai nevoie de idei?nu ai nevoie credema .ai nevoie de curaj,incredere informatie(eu am oferit una din retetele de "mancare SI totusi?...),disciplina,devotament,reinvesteste tot profitul in afacerea ta DACA vrei sa cresti,onest. Uitate la Mr alybaba...cum era sa dea faliment...chiar sotia si prietenii Lau lasat SI tot sa ridicat..multe succese Sunt chiar cand multi spun CA nu reusesti,Sunt o gramada de bilionari in lume care nui stim SI nui vom sti nici o data.multumestete cu ce ai.Noi sa fim sanatosi

1.viata este prea scurta
2.timpul Costa bani
3 .se merita?( Pai numai Luna trecuta au fost peste 10 cutremure PE glob de peste 5.5 ..nimeni nu spune nimic..ne Mai Baga Cate un film cu mesaj de cultura civica CA noi idiotii sa bagam cultura la cap..dar multi spun Eii ce marfa a fost filmul cu Godzilla 2,sau o porcarie de film) .documentarul secretul spune clar nu conteazA unde esti New York, Las Vegas,londra,Milano etc adica oportunitati de afacere . Deviez ,sper sa fie utile informatiile tuturor . Scuze pentru gramatica auto writing... Tot ce am precizat este un exemplu.dar cost profit este real. In UK nu este euro (£) eu vam explicat doar.de unde stiu astea,EI bine sa spunem experienta de peste 10 Ani in domeniu SI access Ia formatii. ;),.nimeni nu ma ajutat bani Sunt PE jos micuti ajunge sai stropesti cu apa CA la legume sa creasca SI PE urma sai culegi DACA nui culegi la timpul potrivit SI nui consumi la timpul potrivit see vor devaloriza see vor schimba, bani nici o data nu trebuie sa doarma,reinvesteste mentine valoarea lot nu lasa CA inflatia sa devina patronul Tau.

Poate te gandesti dece totusi muncesc dupa ce ti.am spus aceasta reteta..EI bine Pana ajung la varsta de pensie ajung sa fiu platit peste 1 Milion de lire sterline cu un salariu acceptabil de 3000£ lunar numai eu,nu pun la socoteala sotia.:)) .(munca offline SI o afacere foarte buna "munca") acum este randul Tau,spunemi o afacere de min 1 Milion de euro?!
 
Ultima editare:
Sus