Cultura bio de ciuperci in zat de cafea

schoolOFdj

Moderator
Business Club
Veteran
Donator
Team Leader
In zat exista nutrienti care favorizeaza dezvoltarea plantelor care prefera solurile acide, ca azaleele, rododendronul sau tufele de trandafiri.

Tot multumita cantitatii de nutrienti pe care o contine, zatul poate fi adaugat compostului folosit in agricultura organica, pentru a face solul mai hranitor, insa poate fi folosit si de sine statator. Cu ajutorul unei cuti si pungi de plastic, a miceliului de ciuperci, a unei folii de plastic si a unui aplicator cu spray, puteti creste, fara efort, ciuperci eco.

In general, sunt folosite pungi de plastic, care vor fi introdu-se in cutii de carton. In functie de dimensiune trebuie sa umpleti, intotdeauna, jumatate din cutia cu zat. De asemenea, atunci cand cumparati miceliul, de la firme autorizate, asigurati-va ca este viu. Sporii de ciuperca sunt organisme vii. Pentru a verifica acest lucru, puneti un tampon umezit de vata langa o cantitate mica de seminte. Daca, in decurs de 24 de ore, ciuperca s-a extins la vata, inseamna ca o puteti folosi fara grija. In ceea ce priveste zatul, daca nu consumati foarte multa cafea, il puteti procura de la o cafenea sau un restaurant. Pana ajungeti la cantitatea necesara, depozitati zatul in frigider.o afacere profitabila in Londra ;)
 

Cristal

Veteran
Donator
zat de cafea am vazut si pe olx de cumparat la vreo 2 lei kilogramul.
Cu miceliul este o problema ca nu se gaseste de cumparat cate putin in scop "hobby" pe la farmaciile fito-sanitare sau de seminte ,poate doar la crescatoriile de ciuperci .
Am vazut in schimb la Dedeman cutie de polistiren cu tot ce trebuie pentru a creste niste ciuperci in scop hobby dar costa cam 20-30 de lei si nu se gaseste mereu si aduc doar cateva cutii. In cutie este si o pungulita cu miceliu.
In romania multe lucruri nu se gasesc ca sa te apuci de ceva deoarece nu are cine sa le produca, ori sunt prea putini producatori ori nu se vrea acest lucru din cauza monopolizarii corupte asupra unui serviciu sau produs (finit ori materie prima) adica de ce sa lupti cu concurenta cand mai bine o suprimi din fasa.
Dar cu putina ambitie si umblatura se poate realiza ,nu e chiar imposibil, doar ca lucrurile nu se pot realiza asa de usor ca in alte tari.
O alta afacere profitabila cred ca este cresterea ciupercii Pleurotus care este solicitata in/de restaurante . Problema e ca aceasta ciuperca cred ca creste numai sau cel mai bine pe busteni de fag ,ma rog .
Edit : de fapt in film vad ca sunt pleurotus.
Ai dreptate cu solurile acide, cred ca si coniferele prefera soluri acide (pH scazut sub 7).
 

schoolOFdj

Moderator
Business Club
Veteran
Donator
Team Leader
gasesti cat miceliu vrei pe olx .la fel sunt websituri online care fac livrari internationale platesti cu bitcoin,transfer bancar si sunt pe piata din 2005.


de asemenea exista si varianta Magic (etnobotanice pt varianta hobby - olanda )
 

Cristal

Veteran
Donator
aha, mersi, nu am stiut, probabil nu am cautat destul, am intrebat doar la farmacii fitosanitare (magazine de seminte) si au zis ca nu primesc asa ceva.
 

Juli

Învăţăcel
Nu cred ca putem de o afacere, mai mult de a ne umple timpul si a consuma hrana eco.
 
Sus