Ghid totul despre parteneriate YT

InDeepTerror

Veteran
Donator
Daca tot sa facut aceasta categorie, voi face un mic ghid despre parteneriate YT, cum sa aderi, cum sa profiti mai mult din ele si altele.


Cerere parteneriat cu o retea de YT.

1. Aveti nevoie de un channal YT. Pentru o aderare, aveti nevoie de minim 2000 vizualizari (facute intro luna) si ~ 50 subscriberi (parca asa era).
2. Puteti alege SocialBlade -> cautati username, si o sa aveti acolo sub Views for the Last 30 Days: un buton "Apply for Parnership". Dupa dati Link SocialBlade with Youtube si va logati pe YT in fereastra ce urmeaza. Dupa SocialBlade va pune un fel de anunt la toate retelele de parteneriat si o retea va va alege (in functie de views/subs).
Puteti alege o retea aparte. Eu o recomand pe RPM Maker.
Argumente:
Plateste la 50$ minim. Metoda o alegeti cand faceti contractul cu ei (minim 18 ani. Daca nu aveti, puteti folosi datele unuia din parinti). Plata lunar automat cand aveti 50$ in cont, fara sa dati payout. Banii din Ianuarie intra in Martie parca.
Plateste pentru views (parca si subs, like). Acum are si Oferte. Eu am channel de gaming, iar la oferte primesc doar de gaming. Sunt unele care platesc per register (inregistrare gratuita in joc), altele pt 1k views pe acel link. (majoritatea is pe toate tarile deci puteti targenta pe romania fara probleme).
Puteti adauga mai multe channele la un cont (fara sa semnati alt contract. Toate channelele merg pe acelasi contract)
Are forum unde puteti discuta diferite metode de promovare, sau chiar sa va promovati channelul (schimb de promovari)
Nustiu daca mai are acum (trebuie sa vb cu un mod dp forum) dar aveau un site, partener RPM de unde puteai lua muzica comerciala (daca nu aveti drepturi pe ea, primiti disputa si copyright strike) si trebuia doar sa pui in descriere siteul de unde ai luat muzica. Deci practic nu dadeai nici un ban pe acea muzica, doar un link in descriere.

Link register RPM http://awe.sm/iJfOI https://max.makerstudios.com/

Cele mai profitabile tipuri de channele (dupa opinia mea):
1. Gaming (cel mai usor. doar un PC bun si chef de joaca :D. de preferabil cu voce ca sa aduceti mai multe vizualizari)
2. Vlogg
3. Muzica (doar compusa de voi. daca luati muzica de la altcnv fara drepturi, riscati copyright strike si in cel mai bun caz incheierea contractului)

Metode de promovare:
1. Platiti channele mai mari sa va faca promovare (cea mai rapida metode de promovare)
2. Postati pe forumuri (atentie! fara spam altfel degeaba va chinuiti)
3. Facebook, Twitter (cu alte cuvinte retele de socializare).
4. Social Life. Sunteti la scoala/liceu/facultate. Puteti sa faceti cativa subs daca le spuneti prietenilor despre channel

Daca aveti intrebari, postati aici iar eu o sa va raspund.
 

tabucoding

Învăţăcel
Bun tutorial. Dar inainte sa va bagati la Maker si tot ce tine de ei, cautati un pic pe net. Am vazut pe cativa care au patit-o cu ei. Deci atentie mare la afiliere. In rest spor!
 

InDeepTerror

Veteran
Donator
Din cate am vazut, la maker daca ei copyright attention, poti da remove la video in 1 zi si nu patesti nimic (desigur iti scoate castigu dp acel video). Daca faci copyright strike (3x) ... atunci desigur ca vei avea probleme mari. Ei au contract cu tine si tu ii reprezinti pe youtube. Daca ei ban pe Youtube, popularitatea lor va scadea ceea ce e destul de naspa pentru ei si desigur vor cere compensatie morala :). Cititi contractul, si nu il incalcati. Asa sigur nu veti avea nimic.
 
Sus