In Romania, unul din doi barbati are probleme de fertilitate.

Raule

Membru
Sunteti barbat, aveti peste 35 de ani, o slujba solicitanta, fumati mult, mancati haotic, consumati alcool, dar va doriti totusi un mostenitor?

Ar fi bine sa va ganditi inca de pe acum ca stilul de viata v-ar putea zadarnici planurile. Specialistii spun ca in 50% dintre cuplurile infertile, vina este a lui si nu a ei, cum s-au obisnuit romanii sa spuna.

O sa-i spunem acestui domn, "Nicolae" din Vaslui, desi nu acesta este numele lui. Are 34 de ani si de 3 ani, de cand s-a casatorit, incearca sa aiba copii. Desi are o relatie implinita de cuplu, faptul ca urmasul mult dorit intarzie sa apara, l-a pus pe ganduri.

Medicii au statistici alarmante: in ultima vreme, unul din doi barbati are probleme de fertilitate. Doar un barbat din patru se afla in aceasta situatie in urma cu 10 ani. Este cu atat mai grav cu cat, spun specialistii, procentul este in crestere si nu exista inca un tratament pentru infertilitate masculina.

Din pacate, mentalitatea romanilor asociaza, in mod gresit, infertilitatea cu impotenta. Si multi amana sau chiar refuza categoric sa mearga la doctor. Ca barbat, ca sa stii clar cum stai, e simplu daca-ti faci o spermograma: pentru 100 de lei, analiza iti indica eventuale probleme de reproductie. Iar daca sunt doar semnale de alarma, dar nu un verdict decisiv de infertilitate, exista o solutie ca o asigurare pentru viitor: congelarea spermei pentru cateva sute de euro pe an.

Sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/sanatate/o ... copil.html
 
Sus