Inginerie Financiara

Veteran
Donator
Înscris
21 Mai 2010
Mesaje
1.588
Prin inginerie financiara inteleg identificarea unor solutii legale pentru a plati cat mai putine taxe si impozite.
Mai jos o sa dau si cateva exemple de inginerii financiare.
Aveti grija, unele dintre ele sunt la limita legii.
Oricum asta nu ii sperie pe bogati sa insele statul roman :))
O sa incep cu PFA care am mai scriso aici pe forum.
Inginerie Financiara: PFA - norma de venit
O prima inginerie financiara ar fi PFA - norma de venit care este o forma de organizare care permite plata unui impozit de 16% impozit pe venit si 5.5% contributie la asigurari de sanatate pentru venituri de pana la 14.000 lei.
De remarcat ca in aceasta forma de organizare veniturile facturate peste 14.000 lei si pana la 118.000 lei anual (prag pentru trecerea la plata de tva) sunt neimpozitate=impozit zero
Inginerie Financiara: Profit cu impozit 0
Amortismentul se numeste popula "profit cu impozit 0", deci reprezinta o cheltuiala deductibila, recunoscuta de lege in baza unui act normativ, hotararea nr. 2139 pe 2004 pentru aprobarea catalogului privind clasificarea si duratele normale de functionare a mijloacelor fixe.
Aceasta lege prevede ca orice mijloc fix valorand peste 1.500 lei si cu o utilizare mai mare de un an sa fie amortizat (trecut pe cheltuieli) intr-un interval de timp cuprins intre 2 limite (exemplu 3 - 6 ani)
Intotdeauna se alege limita inferioara, astfel incat investitia sa fie amortizata in cel mai scurt timp.
Exemple:
1. autoturism 4 - 6 ani
2. aparate de climatizare 3 - 6 ani
3. motociclete 3 - 5 ani
4. mobilier 9 - 15 ani
Inginerie Financiara: Divizarea
Se presupune ca societatea are probleme financiare din diferite motive: a pierdut un proces, are intarzieri la plata taxelor, sau numai vrea sa plateasca taxe :))
"La limita legii" :- exista o procedura de divizare a societatii in mai multe societati dintre care una acumuleaza pierderile iar celelalte activele :D in baza unei scheme de divizare care este defapt cheia acestei inginerii financiare.
Si acum schema sau tabelul.Cum vreti voi sa ii ziceti.
Societatea "Mama" (care are datorii sau numai vrea sa plateasca taxe) -> DIVIZARE -> Societatea A -> Activa (Continua Activitatea)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------> Societatea B -> Activa (Continua Activitatea)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------> Societatea C -> Pierderi (Faliment)
Ulterior societatea care acumuleaza pierderi se inchide iar celelalte se dezvolta pornind de la zero :D
Inginerie Financiara: Factoring-ul
Factoring-ul este o tehnica de finantare a activitatii curente mai scumpa decat linia de credit dar se preteaza acelor societati care nu indeplinesc criteriile de bonitate bancare (nu au 3 ani de activitate,nu au profit,nu au cifra de afaceri..etc)
Factoring-ul intro forma simpla consta in parcurgearea etapelor:
Furnizor <=> Banca <=> Clienti
Furnizorul emite factura, banca plateste factura, mai putin comisionul,clientul primeste factura apoi clientul plateste la scadenta factura.
La randul sau furnizorul este client si trebuie sa plateasca furnizorii sai, poate tot prin factoring.
Factoring-ul la limita legii :- prevede o celula de multiplicare a banilor care il face pe furnizor un agent economic cu bonitate bancare(cifra de afaceri,profit..ect)
Intre furnizor si celula de multiplicare nu exista schimb de marfuri, exista numai schimb de hartii/facturi.
Pentru plata facturilor de multiplicare se foloseste "Acarul Paun" care din lipsa de bani accepta de la furnizor conditii de creditare de 2 sau 3 ori mai mari decat conditiile bancare.
In final "Acarul Paun" dupa mai multe cicluri Bani-Marfa-Bani va da faliment si va genera pierderi la mai multi agenti economici implicati in ciclu. Furnizor-Celula De Multiplicare-Banca-Clienti.
Inclusiv banca, avida dupa castiguri faciale si la scurt timp , va suferi pierderi.
#Toate bune si frumoase.Sper sa va placa ceea ce cititi.
Am mai ramas una singura.Dar o scriu mai tarziu ca este mare si este vorba de spalare de bani :D
Astept pareri ,intrebari..etc.
 
Sus