M-am înscris

Mr.Olympia

Învăţăcel
Salut. Sunt disperat să slăbesc, mă duc la sala de peste 1 și jumătate și slabiseram de la 106 kg la 101-102 dar acum m-am mai îngerașat aproape de 104.
Dacă cineva ar avea o idee cum m-aș putea alimenta aș fi foarte recunoscător.

P.S. Am aproximativ 1.90-1.92 și nu pot alerga pe banda mai mult de 3 minute.
 
Cred ca ar trebui sa incerci si alergatul in natura nu doar pe banda. In primul rand este mai sanatos si in al doilea rand ai putea alerga mai mult de 3 minute. Nu trebuie sa alergi foarte repede , asa o alergare usoara.

De asemenea ar trebui sa incerci cafeaua de dimineata in caz de nu bei si sa mananci multe fructe. La pranz poti manca si ceva carne atata timp cat faci si ceva sport.
Toate aceste lucruri te va motiva daca ti-ai gasi un sau o partenera care sa ti se alature.
 

Vladv26

Veteran
Team Spirit
In primul rand trebuie sa înțelegi cum anume te îngrasi respectiv slăbești. Fiecare persoana are nevoie de un anumit număr de calorii în fiecare zi pentru a supraviețui, respectiv a își menține greutatea la aceeași valoare. Acest număr depinde de la persoana la persoana în funcție de greutate și activitatea fizica.
Spre exemplu sa zicem ca ai nevoie de 2000 calorii în fiecare zi. Dacă mănânci în jurul acestui număr ( ex. 1950-2050 calorii) și faci aceleași activități în fiecare zi atunci nu vei avea nici I schimbare în greutate.
Dacă dorești sa pui pe tine trebuie sa mănânci mai mult decat ai nevoie(ex 2500 calorii) in fiecare zi.
Dacă dorești sa slăbești, logic ca trebuie sa mănânci mai puțin decât ai nevoie (ex 1500 calorii).
Ce trebuie tu sa faci este în primul rand sa afli câte calorii ai nevoie iar la sfârșitul zilei sa fii consumat mai puțin cu 500(aici te poți informa mai mult despre număr deoarece nu știu sigur) decât ai tu nevoie.
De menționat este ca nu e neapărat nevoie sa mănânci mai puțin, deoarece poți arde caloriile prin mișcare. În cazul tău se pare ca tu faci sala, adică arzi câteva sute de calorii acolo dar mananci și mai mult și rezulta ca nu slăbești deloc. Asa ca trebuie sa mai faci mișcare în plus pe lângă sala(alergatul arde în jur de 300-400 calorii pe 30 min) sau sa mânaci mai puțin).

Nu te lua de pe net după Toate dietele în care nu trebuie sa mânaci după 6 seara sau ca nu trebuie sa mânaci carne, pâine sau alimente prăjite(nu zic ca sunt bune dar atâta timp cât la sfârșitul zilei tu ți-ai atins numărul de calorii, respectiv macro nutrienti nu contează ce mănânci și la ce ora).
Am explicat pe scurt totul iar unele numere, sau chiar informații pot fi diferite. Sunt foarte multe de menționat și explicat asa ca te sfătuiesc sa începi sa cauți informații despre toate dacă vrei sa slăbești. Mai ai opțiunea sa cauți un nutriționist sau antrenor la sala care te poate ajuta cu toate dar e destul de scump.
 

Nikola Tesla 3 6 9

Moderator
Business Club
Veteran
Donator
Exercitiile de tip HIIT / HICT combinate cu intermittent fasting dau printre cele mai bune rezultate pentru slabit.

- o data pe zi, repetat de 3 ori la rand cu pauza de 3 minute intre serii (ideal de dimineata, inainte sa mananci)
- https://www.google.ro/search?q=intermittent+fasting&oq=intermitten&aqs=chrome.1.69i57j0j69i61j0l3.2815j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8 - in fiecare zi pentru o perioada ceva mai lunga. Mai multe detalii gasesti aici: https://www.youtube.com/user/drericberg123/videos?flow=grid&view=0&sort=p
 
Ultima editare:

ÀlèxXx

Veteran
Donator
Alimentatia e mai importanta , poti tu sa faci sala 5 ore pe zi ca degeaba.
O alimentatie buna pentru slabire mai rapida e asta.

 
Sus