Pariul Bitcoin: 500 000$ in anul 2020

Catalin Radu

Veteran
Donator
Team Spirit
Si daca nu am btc,ci alte cripto?Exemplu NEO,ETH și TRX.
Pe de alta parte,indica sursa informatiei.Merci.
P.S. Prin cele multe pagini de pe net despre cripto,am intalnit cu vre0 2 saptamani in urma o singura informatie conform careia BTC ar putea ajunge,in mod sigur,sub 1k$.In schimb nu am memorat sursa.
 

Cristal

Veteran
Donator
o singura informatie conform careia BTC ar putea ajunge,in mod sigur,sub 1k$.In schimb nu am memorat sursa.
Aia care fac astfel de pronosticuri pe termen lung mai intai ar trebui sa posteze dovezi cu calcule cat costa producerea unui bitcoin la care sa adauge alte statistici cum ar fi in ce tara ajunge majoritatea BTC, ce potential economic are acea tara , cat de mult este implementat pe glob in viata reala ca plata pentru : cazare la hotel, servicii, produse, donatii, etc si nu doar in Japonia. BTC nu este obligatoriu un mod de plata/donatie dar apar situatii aleatorii cand este nevoie de el. De exemplu japonezii au ridicat scoli in Ghana din donatii in bitcoin..de ce nu au facut in yeni ? asta nu i-am intrebat.
In ciuda clonelor care au aparut si derivat din bitcoin, chiar daca unele sunt mai eficiente , pana la urma observam ca tot moneda originala ramane pe locul 1, valabil si pentru altcoinurile clonate prin fork sau care au doar copiat scriptul. BTC a ajuns prea popular ca sa valoreze vreo 200$ si e bun si pentru denominare sau donatii anonime. BTC a devenit atat de popular incat unii vor sa aiba si ei acolo o feliuta si cumpara pentru linistea lor, sau ca sa se dea mari si sa faca un cadou de moneda virtuala si nu neaparat ca sa faca trading sau hodl . Si tot timpul se va cumpara asa in cantitati mici pentru ca tot timpul apar generatii noi de tineri care vor si ei. BTC a devenit un fenomen incat nu va scade sub 1000, nici sub 2000 (mai ales daca banii fiat se devalorizeaza in continuu sau daca materia prima adica energia electrica se va scumpi care e tot egal cu devalorizarea) in ciuda piedicilor pe care i le pun guvernele.
Si la urma cei care zic ca btc va valora mai nimic pe viitor sa se gandeasca si la halving, care este special creat ca sa combata caderea pretului BTC, indiferent de popularitate.

Pretul mai este stabilit si de cerere si oferta. Oferta este si va fi limitata prin insasi halving/maximum supply deci prima conditie este intrunita pentru un pret mare. De ce un tablou de Picasso costa milioane de dolari ? Pentru ca oferta este foarte mica si popularitatea produsului foarte mare, popularitate care duce la o cerere mare pe piata...
A doua conditie, cererea , atat timp cat BTC isi mentine un pret relativ stabil si prezinta si fluctuatii usoare in crestere cateodata, pe deasupra ,asta inseamna ca si o oarecare cerere exista .
Sa ii spui lu' ala care a prezis pretul ala ca e complet paralel si habar nu are sa puna un pret, nu stie sa se bazeze pe niste principii economice elementare si de baza (cost productie, utilitate, cerere, oferta, popularitate, etc) la care se supune orice produs creat si scos la vanzare, indiferent ca e bitcoin, biscuiti, eugenii, tablouri sau cartofi la kilogram.
Ca sa se duca la vale de tot BTC,, asta inseamna ca toate guvernele sa se intoarca impotriva lui si sa il declare ilegal, dar nu toate tarile sunt ca Bolivia,,, si in plus chiar daca ar fi ilegal tot se va vinde,,,, ca si drogurile de altfel.
 
Ultima editare:

cornel64

Veteran
Team Spirit
500.000 NU o sa ajunga in 2020 , dar macar pe la 10k-15 k sper sa ajunga , daca urmariti statisticile anilor premergatori BITCOIN HALVING ,respectiv 2011, 2015 , macar o parte din anul respectiv a fost o perioada mai lunga sau mai scurta de stagnare a pretului , apoi SIGUR a venit BOOM-ul pretului BTC , asa ca recomandarea mea este ca in acesta perioada daca aveti posibilitatea sa CUMPARATII CRYPTOMONEDE NU SA VINDETI.


PS. anul acesta , 2019 , macar o perioada cam o sa mai fie preturile de acum , asa ca cumparatii care puteti investii in CRYPTO , pentru ca in 2020 , cred ca o sa depaseasca si virful de pret din decembrie 2017, RESPECTIV aprox 20k .
 

Danezul

Veteran
In 19 februarie 2021 Bitcoin a atins 50000 USD. Cand am am inceput aceasta discutie, m-a luat 'valul'. Adevarul este ca 500000 este colosal... nu avea cum sa creasca atat. Acum cred ca sunt sanse destul de mici sa ajunga 500K, cel putin nu in 8-10-15 ani.
Daca va iubiti copii sau nepotii lasatile mostenire ceva Bitcoin. Peste 40-50 de ani Bitcoinul va fi WOW! Dar atentie NU alts - niciunul macar, nu ar fi bine. Niciuna nu s-a apropiat de Bitcoin. Nu vorbesc de taxe, viteza sau altceva. Daca un nepot va vrea - peste vreo 50 de ani - sa cumpere o naveta spatiala sau un teren pe alta planeta, in primul rand va conta valoarea!
 
Sus