Paypal fee este normal?

Team Spirit
Înscris
5 Ian 2019
Mesaje
301
Am pățit și eu așa, adică mai ceva mi-a trimis un coleg de aici 0.25 și toți 0.25 au fost taxa, asta am pățit doar cu el, dar is curios din ce cauza
 
Înscris
16 Mar 2019
Mesaje
39
Din cate stiu, daca nu trimiti ca si gift, sunt ceva taxe. Si in functie de suma, in unele cazuri nu se merita sa trimiti altfel. Cum e si cazul de fata.
 
Team Spirit
Înscris
10 Apr 2019
Mesaje
139
Taxe mari la PayPal eu mam mutat pe payeer e destul de Ok mai ales cu retragerea intra aproape instant
 
Veteran
Donator
Înscris
5 Feb 2016
Mesaje
2.093
Ca sa ajungi in pagina tabelului cu feeuri de la paypal dai click pe linkul de jos cu Table of Fees sau urmezi pasii :
1. Te loghezi in contul tau pe urma dai scroll la pagina de tot in jos si o sa vezi linkul Legal .
2. Dai click pe Legal si intri in pagina de Legal Agreements for PayPal Services
3. O sa vezi un drop down meniu Select your country.
Romania nu exista asa ca dai scroll la lista si alegi Other Countries (in English) care e tocmai jos.
4. Dai click pe primul link albastru de sus si anume User Agreement for PayPal Service .
5. Pe urma iti apare o lista cu alte linkuri , alegi ultimul link din lista cu linkuri de sus , adica asta Schedule 1. Table of Fees
O sa te duca jos la A1. Personal Transaction payment Fees
Dai incet scroll in jos si o sa vezi tabele cu feeuri pentru diverse tari si intre ele. Tabele pe care e greu sa le intelegi si nici nu ma complic sa pierd timpul cu ele dar cred ca e normal sa iti ia fee mare cand transferul se face si intre tari dar si inafara spatiului UE sau intercontinental . Daca mai locuiesti si intr-o tara dezvoltata precum Germania atunci chiar nu m-ar mira feeul tau.
Un alt dezavantaj este si feeul perceput per suma trimisa, care la paypal este in procent dar este mai mare in total atunci cand trimiti sume mici.
Asa ca pe cat posibil evita paypalul pentru trimiteri de ordinul catorva centi. Mai bine alegi ca trimiti unui prieten ca sa nu iti ia fee dar sa nu abuzezi de asta (ca te poate bloca paypalul) cu toti indivizii cu care faceti transactii de bani. Cel care trimite unui prieten sau familie trebuie sa selecteze ca trimite ca good and services.
3. Ask to Be Paid as a Friend or Family

As I said before, whenever you receive money from clients, you’ll be charged a fee of $0.30 plus 2.9% of the amount. However, this is only true for money received for goods or services.


If your client opts to send you money via the friends or family option in PayPal instead, you won’t be charged a fee for receiving the money.


If you want to get paid via the friends or family option, change how you send invoices to your clients. Instead of sending a PayPal invoice to your clients, which will automatically make the payment a business payment that is subject to the $0.30 plus 2.9% fee, send them an invoice via another program.


It does take an extra step for your client to log in to PayPal and send money via the friends or family option since your invoice is not directly connected to your PayPal account.


If you want to invoice via PayPal, you could also try asking them to make the payment via friends or family instead of paying directly through the invoice.


The other downside for your client is they won’t have payment protection if they opt to send you money via the friends or family option. However, if you’re both comfortable with this method, it can be a good way to save money on PayPal fees.
sursa : https://kaylasloan.com/how-to-decrease-your-paypal-fees/

Exact nu stiu cum functioneaza feeurile pe tari dar sunt feeuri mari intre tari si probabil mai ales daca vreunul din voi este merchant.
Daca ai ocazia (mai) cereai plata in bitcoin, feeurile pot fi uneori mult mai mici ca la paypal.
Uite aici fee de 0.33$ pentru 50$ trimisi in bitcoin cam 1 saptamana in urma (plata a ajuns in vreo 4 ore) dar sa trimiti cand reteaua e mai libera. Cu bitcoinul nu exista feeuri discriminatorii (in functie de tara) ca la paypal. Din cate am observat asa superficial si la bitcoin feeurile sunt mai mari la sume mici dar mai depinde si de cat de incarcata este reteaua in mmentul cand trimiti.
za47TRy.jpg
 
Ultima editare:
Veteran
Team Spirit
Înscris
22 Ian 2018
Mesaje
955
La mine nu e niciun fee nici la primire nici la retragere. Retragerea o fac prin contul bancar nu prin card de aceea e gratis
 
Sus