Pierd 1$ de fiecare data cand verific cardul?

MihaiMiY

Veteran
Am o nelamurire cu Payoneer.. recent mi-au intrat pe card 30$ fara sa luam in calculc cei 5$.. am facut calculele in legatura cu schimbul valutar si toate cele si in mod normal ar fi trebuit sa pot sa scot 100RON.. am fost sa verific cardul la un bancomat ING si am incercat sa scot 100RON si mi-a dat fond insuficient.. am zis ca poate au ei pretul prea mare la USD asa ca m-am dus la un bancomat BRD, am introdus cardul si am incercat sa scot 100RON dupa care 90RON si la fel fond insuficient.. am intrat din nou pe contul Payoneer sa verific fondurile si acum vad ca am 27$.. am intrat sa vad si tranzactiile contului si nu mi-a aparut nimic decat cei 5$ care mi i-au luat pentru a baga banii pe card instant..

Aveti idee ce s-a intamplat?
 

OvidiuR94

Veteran
Donator
Trebuiesc luate in calcul mai multe lucruri:
1. Ai uitat de FEE-UL pentru fiecare retragere, este vorba de 3.15$/retragere (indiferent ce suma scoti ti se va lua acest FEE). Prin urmare vine 30$-3.15=26.85$ (astia sunt banii disponibili pe care i-ai avut tu la inceput).
2. Fiecare incercare de retragere si respingere a card-ului de catre ATM mai iti ia FEE inca 1$. Din cate inteleg ai primit mesajul cu "fonduri insuficiente" de 3x, atunci ai -3$. Tinand cont ca nu ai reusit sa retragi nimic, vei avea 30$-3$=27$.
3. Suma REALA (disponibila) pentru retragere pe care o ai tu acum pe card este: 30-3-3.15= 23.85$
In plus mai e vorba si de un comision de 3% in ceea ce tine de rata de schimb USD - LEI.
Ar trebui sa verifici mai cu atentie FEE-urile si sa iei in calcul tot timpul fee-ul pentru retragere de 3.15$ + comisionul pentru rata de schimb care este de aproximativ 3%.
Multa bafta!

PS: Am uitat sa scriu de comisionul pentru verificarea balantei care este si ala 1$.. Sunt taxe multe si pentru sume mici nu prea se merita.
 
Sus