Presă Bitcoin 2016 !

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

schoolOFdj

Moderator
Business Club
Veteran
Donator
Team Leader
Calculatoarele cuantice. Ar putea fi ele o amenințare pentru bitcoin?

http://goanadupabitcoin.ro/analize-generale/calculatoarele-cuantice-bitcoin.html


Cine ar fi creatorul Bitcoin. Un antreprenor sustine ca el este celebrul "Satoshi Nakamoto"

Antreprenorul australian Craig Wright afirma in mod public ca el este creatorul Bitcoin Satoshi Nakamoto, relateaza BBC News.
Sursa
http://stirileprotv.ro/stiri/international/cine-ar-fi-creatorul-bitcoin-un-antreprenor-sustine-ca-el-este-celebrul-satoshi-nakamoto.html

Ultimul #Bitcoin,ce se va întampla când ultimul bitcoin a fost minat?

http://goanadupabitcoin.ro/analiza-fintech/ce-se-va-intampla-cand-ultimul-bitcoin-a-fost-minat.html
 

schoolOFdj

Moderator
Business Club
Veteran
Donator
Team Leader
Prețul bitcoin urcă și scade ca un rollercoaster
Prețul bitcoin are pendulări amețitoare, deocamdată în creștere, așadar era doar o chestiune de timp până când canalele media mainstream să înceapă să îi acorde din nou atenție. Primii care l-au luat în seamă sunt Wall Street Journal, iar articolul apărut este destul de pozitiv.

Toți cei care au urmărit mișcările de preț bitcoin în ultimele zile au observat că i-a crescut semnificativ valoarea. Cu toate acestea, e greu de ghicit de unde vine brusc acest interes față de bitcoin. Se poate însă spune din nou că forța locomotorie este China, așa cum a fost dintotdeauna.

Articolul postat pe Wall Street Journal vorbește despre urcarea prețului bitcoin chiar înainte de înjumătățirea recompensei. Este neclar dacă această înjumătățire are sau nu de-a face cu trendurile curente de preț, dar este o posibilitate. Acestea fiind spuse, creștere de 21% a prețului în decurs de două zile pare să indice că se petrece ceva în spatele cortinei.

Este prima dată când bitcoinul sare de bariera de 700$, iar ultima dată când s-a întâmplat acest lucru a fost în februarie 2014, o perioadă în care scădea de la 1100$. Totuși, acea scădere a fost rezultatul unui bot al schimbului Mt. Gox.

Creșterea nenaturală a bitcoinului nu poate să dureze la nesfârșit
Bitcoinul este încă subevaluat destul de mult, dar asta nu înseamnă că ar trebui să alergăm la maraton înainte să facem primii pași.

Multă lume este cu ochii pe prețul bitcoin în acest moment, pe măsură ce valoarea continuă să urce în fiecare zi. Cu toate acestea, mulți oameni sunt foarte conștienți că acest trend nu va dura la nesfâșrit și sunt semne de rezistență în cale. Mai mult, nimeni nu este sigur de unde vine această cerere bruscă, deși sunt multe posibile motive.

Dacă ne uităm peste datele despre tranzacțiile bitcoin pe Bitcoinity, trendul puternic ascendent este vizibil. Volumele de tranzacție sunt foarte ridicate și au fost pe val pe 12 iunie, când am avum 220 000 de bitcoini în volum la începutul zilei. Majroitatea volumului și-a avut originile la OKCoin, ceea ce este interesant de notat. Totuși, OKCoin a generat 57,88% din toate volumele de tranzacții în ultimele trei zile.

Marile schimburi vestice se află mult în urmă în ceea ce privește volumele de tranzacție.

Un lucru este clar – china conduce prețul bitcoin mereu, deși de obicei exprimăm prețul în dolari.

Marea întrebare este ce se va întâmpla cu prețul bitcoin de acum înainte. Sunt discuții intense despre înjumătățirea recompensei per block care ar influența prețul înainte de această bornă importantă. În același timp, nu există indicii clare că trendul bitcoin are de-a face cu înjumătățirea. Uneori, asttfel de evenimente sunt simple coincidențe.

Mulți își fac griji dacă prețul bitcoin se va menține sau nu. De fiecare dată când prețul crește semnificativ într-o perioadă scurtă de timp, retragerea este iminentă. Cu toate acestea, este imposibil de prezis către ce valoare va scădea prețul bitcoin, pentru că sunt mulți cei care vor acum să cumpere.

Este la fel de posibil ca trendul de preț să continue și să se ajungă la valori mai mari. Cu toate acestea, intrăm într-o gamă de preț în care ideea de a încasa profitul și de a ncerca să cumpere la preț mai mic ar putea să le întunece oamenilor judecata. Indiferent de rezultat, bitcoinul este încă subevaluat.


Infractorii bitcoin pot fi prinși
Infractorii responsabili de infracțiuni legate de bitcoin pot fi foarte ușor trași la răspundere dacă forțele de ordine se familiarizează puțin cu criptomoneda.

Bitcoinul, prin natura sa, este inerent urmăribil. Sugestia că bitcoinul este anonim este sigla cuiva care nu înțelege cu adevărat tehnologia.

Pentru a pune problema în context – Ion instalează un joc piratat pe calculatorul familiei. Nu știe, dar în download există ransomware iar acum toate fișierele sunt criptate, inlusiv docuemntele de la serviciu ale tatălui, care sunt importante pentru afacerea sa. Părinții ajung la concluzia că vor trebui să plătească un bitcoin pentru ca hoții să le dea fișierele înapoi.

Crează un cont pe un schimb și cumpără bitcoin, apoi îi trimit către adresa infractorului. Tranzacția este înregistrată pe blockchain. Adresa asociată poate fi monitorizată de autorități, care pot urmări unde merge bitcoinul pentru a găsi infractorii.

În cele din urmă, unul din două lucruri se va întâmpla – hoții vor cumpăra ceva cu acel bitcoin, care, dacă maganizul se supune nivelului cerut de lege de cunoaștere a cliențillor, va știi unde să îndrume autoritățile – dacă este vorba despre un obiect vizic, autoritățile au o adresă. Dacă este ceva digital, au detalii personale și un cont.

A doua variantă este ca acesta să schimbe bitcoinul în fiat, și atunci treaba autorităților este și mai simplă. Tot ce trebuie să facă este să ceară schimbullui datele și adresa financiară pe care s-a făcut depozitul în fiat și astfel au toate detaliile despre infractor.

Așadar, ideea că infractorii cibernetici nu pot fi prinși este departe de adevăr.Casa Albă, interesată de tehnologia blockchain
Blockchainul a ajuns într-adevăr la Casa Albă, și sunt semne că tehnologia emergentă atrage atenția autorităților americane, de data asta în sens pozitiv.

Ca urmare a unui eveniment de luna trecută, la care au luat parte mai mulți consultanți pe tehnologie ai președintelui Barack Obama, au loc mai multe întâlniri publice în Washington DC.

Vineri, secretara Penny Pritzker din partea Departamentului de Comerț American, s-a alăturat președintelui pe politici economice Adrienne Harris și altor oficiali de top de la Casa Albă pentru o prezentare publică și seminarii din partea mai multor reprezentanți FinTech. Între aceștia se află Brian Forde, director al inițiativei de monede digitale de la MIT Media Lab. În mare, Forde a vorbit despre tehnologia registrelor distributive, despre rolul guvernului în inovația tehnologică și afaceri medii și mici.

Printre cei prezenți la eveniment s-au numărat și reprezentanți de la Deloitte, JP Morgan, PayPal și Microsoft.

5 posibili factori despre care experții spun că ar fi putut să cauzeze creșterea de preț bitcoin

Prețul bitcoin a crescut cu aproape 20% în perioada 11 – 12 iunie, iar această apreciere robustă a atras atenția mai multor experți care și-au dat cu părerea în legătură cu această raliere.

Observatorii pieței au venit cu o gamă largă de explicații pentru creștere, inclusiv nesiguranța din această perioadă legată de ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, vizibilitatea din ce în ce mai mare a tehnologiei blockchain și înjumătățirea recompensei per block, plătită participanților la rețeaua bitcoin.

Și dacă încă rămâne posibilitatea ca acești factori să fie la fel de puternici împreună ca fiecare luat în parte, vom urmări cele mai importante teorii și posibile scenarii care ar justifica această creștere abruptă.

Teama de Brexit
Mai mulți experți au subliniat faptul că există o posibilitate reală ca Marea Britanie să se despartă de celelalte 28 de națiuni europene și că acesta ar putea să fie un motiv important pentru ralierea în jurul bitcoinului.

Deși un număr de studii arată că ideea ca englezii să rămână în UE este mai probabilă, cel mai recent sondaj de opinie spune că 52% din respondenți ar prefera să iasă din UE și doar 33% să rămână.

”Votul pentru Brexit este în acest moment la cea mai înaltă valoare” a spus Arthur Hayes, co-fondator și director la BitMEX.

A adăugat că exste un precedent istoric care ar putea să continue ca conductor al prețului

”Ne aducem cu toții aminte de perioada în care Grecia părea să părăsească UE. Dacă marea Britanie votează ieșirea, se va dezlănțui iadul. Nesiguranța crescândă este foarte pozitivă pentru bitcoin și pentru monedele digitale”.

Eim Enneking, director al fodnului de investiii crypto EAM a spus de semenea că un posibil Brexit ar putea să fie cauza posibilă a ralierii recente către bitcoin.

Acesta a notat că creșterile de preț bitcoin de care ne-am bucurat mai demult se petreceau în perioade de probleme geopolitice, printre care situația în care se afla Grecia anul trecut și China acum doi ani și jumătate.

Înjumătățirea recompensei minerilor
Mai mulți experți de pe piață au vorbit despre înjumătățirea recompensei plătite minerilor sau indivizilor implicați în ecosistem și că acest lucru ar putea să împingă prețul în sus.

Când va avea loc acest eveniemnt, undeva în luna iulie, minerii vor începe să primească 12,5BTC de fiecare dată când minează un block, comparativ cu rata curentă de 25BTC: Rik Willard, fondator și director administrativ al Agentic Group a spus că această înjumătățire este un motiv de entuziasm pentru mulți oameni și a comparat evenimentul cu o înumătățire a acțiunilor.

Du Jun, co-fondator la Huobi, a spus că înjumătățirea recompensei va ”destabiliza balanța fostei relații dintre cerere și ofertă”

Acesta a spus că, drept rezultat, evenimentul a fost văzut ca ”o veste bună pentru traderii bitcoin

și investitori” și că are impact asupra pieței chiar înainte să aibă loc.

Popularitatea blockchainului
Din alte puncte de vedere, optimismul și interesul crescut față de blockchain sau, mai larg, față de tehnologia registrelor distributive ,ar genera o atitudine pozitivă în jurul blockchainului public al bitcoinului și a posibilelor utilizări ale acestuia.

Willard a comentat această percepție, subliniind faptul că, după părerea lui, este folosit din ce în ce mai mult pentru scopuri comerciale. Mai exact, acesta a menționat companii care lucrează pentru a folosi tehnologia în administrarea drepturilor digitale.

Flux și cerere
Alt factor care ar putea să pună presiune ascendentă pe perțul bitcoin a fost un flux de bani fiat, după observațiile lui Chris Burniske, de la Ark Invest.

”Mă intrigă faptul că etherul este relativ stabil față de ralierea bitcoin. Asta îmi semnalează mie că avem mulți bani fiat care intră în bitcoin, iar acțiunile de preț bitcoin nu sunt conduse de oameni care ies din piața ether așa cum am mai văzut în trecut.”

Observația că piața a fost a taurilor în weekend a fost susținută de date ale pieței de la platforma bitcoin full-service, Whaleclub, care a arătat o expunere prelungită pe 11 și 12 iunie.

Oferta nu a reușit să țină pasul cu cererea robustă, după cum a spus Petar ZIvkovski, director de operațiuni la Whaleclub.

Multe salturi de preț din weekend ”nu erau legate de cumpărări masive ci de lichiditate scăzută în order books.”

Per total, ZIvkovski a spus că există o piață a ușrilor, una în care lichiditățile mici de bitcoin au condus în principal creșterea de preț.

”Erau prea puține anunțuri de vânzare pentru a îndeplini comenzile de pe piață, așadar prețul a crescut pe măsură ce cumpărătorii s-au panicat, ducând prețul și mai sus.În cazul acesta, interesul scăzut de a vinde a creat o vid de Abilitatea de a cumpăra și vinde bunuri rapid, cu o variație minimă în preț, sau fără nici un fel de variație. Un exemplu de bun lichid este banul. Banul poate fi cumpărat sau vândut în schimbul unor bunuri și servicii instantaneu, în timp ce valoarea sa rămâne aceeași. Pe de altă parte, o piață fără lichidități ar avea nevoie de tăieri.Problemele din China
Deși observatorii pieței au venit cu o gamă largă de explicații pentru ralierea din weekend, unii experți spun că ar fi vorba despre China, care pune în mișcare creșterea de preț.

Hayes a prezis că Rezerva Federală nu va crește ratele prea curând și că atâta timp cât acestea rămân neschimbate ”Banca Populară Chineză va încetini sau va intra în reversi ca parte a devaluării yuanului chinezesc.”

”Cererea de bitcoini în China rămâne puternică și va crește cu timpul, pe măsură ce contiună nesiguranța economică. Fuga de controlul de capital continuă iar FMI-ul dă acum avertizmente că există riscuri ca datoriile Chinei să intre în default. Economia Chinei se schimbă rapid iar creșterea datoriilor poate să fie susținută în niște limite”

Pe de altă parte, bitcoinul este un sistem de protejare natural pentru investitori în fața unor astfel de probleme, după spusele lui Lee.

Sursa CoinDesk

 

schoolOFdj

Moderator
Business Club
Veteran
Donator
Team Leader
Ether și-a bătut propriul record
Prețul ether, moneda digitală de pe blockchainul Ethereum, s-a apropiat de 20$ pentru prima oară ieri. Se apropie deci de o bornă importantă și se pare că și-a ieșit din vechiul model de tranzacționare.

În săptămânile recente, observatorii pieței comentau că ether dă semne de corelație negativă cu bitcoinul. Cu toate acestea, relația nu s-a văzut în sesiunea de ieri, când prețul ether a crescut, în ciuda declinului prețului bitcoin.

Fluctuațiile de preț ether au avut loc într-o perioadă în care volumele de tranzacționare au fost generoase. Activitatea în ultimele 24 de ore a ajuns la 62,7 milioane la un moment dat în cursul zilei, apropiindu-se de recordul din luna martie de 65,3 milioane, după cum arată cifrele CoinMarketCap.

Dacă bitcoinul și etherul ar fi avut o corelație negativă, scăderea bitcoinului ar fi trebuit să ducă la o creștere a etherului. Cu toate acestea, când bitcoinul a ajuns la valorile minime de azi (661$), etherul a scăzut și el la 18,04$, conform graficelor de pe Poloniex.

Bitcoinul a fost multă vreme moneda dominant în lumea banilor digitali. A fost primul blockchain public care a operat la scară și care a adunat o bază de utilizatori largă. Acum, traderii caută semne cum că etherul ar putea să fie o alternative de investiții viabilă, una care se mișcă în funcție de alți factori decât bitcoinul.

Mișcările de preț de astăzi sunt importante pentru că ar putea să ajute etherul să își facă un drum al său.


Microsoft sponsorizează conferința dezvoltatorilor Ethereum DEVCON2
Microsoft a hotrătât să sponsorizeze și să participle la DEVCON2, conferința dezvoltatorilor Ethereum care se va ține în Shanghai anul acesta. Vitalik Buterin a fost încântat de susținerea celor de la Microsoft și și-a exprimat deschiderea de a lucre împreună la proiecte pe viitor.

Cei de la Microsoft au anunțat implicarea la evenimentul din luna septembrie, iar Buterin, inventatorul Ethereum, și-a exprimat recunoștința.

”Suntem foarte fericiți să avem sponsorizarea Microsoft la Devcon2 și apreciem susținerea lor consecventă și colaborarea cu Ethereum Foundation și cu ecosistemul Ethereum. Suntem nerăbdători să continuăm să lucrăm împreună în viitor.”

Devcon 2 va aduce împreună mai mulți reprezentanți din industrie, dezvoltatori și membri ai comunității din întreaga lume. Microsoft s-a hotărât să ofere infrastructură cloud numită Blockchain as a Service (Baas) pe 9 noiembrie 2015.

Cei de la Microsoft își vor prezenta soluția Baas la Devcom2.Japonia își va lansa propria monedă digitală în 2017
Se vorbește de mai multă vreme că Japonia este decisă să fie una din primele țări care să emită propria monedă digital. Cu valoarea bitcoinului în creștere în ultima vreme. Banca Tokyo-Mitsubishi va lansa moneda undeva în al treilea trimestru al lui 17.

Zvonurile că Japonia ar avea în plan să legitimizeze bitcoinul ca monedă pe teritoriul țării circulă deja de câteva săptămâni. Nu este o surpriză să aflăm că cele mai mari bănci din țară au lansat planul de a emite propria monedă digital anul viitor. MUFG Coin, cum se va numi noua monedă, arp putea să apară pe piață în toamna anului 2017.

Banca Tokyo-Mitsubishi UFJ a făcut publice aceste planuri, conform publicației Asahi Shimbun. Nu este prima oară când apar speculații legate de MUFG Coin, iar banca a mai făcut referiri la un plan similar la începutul anului. Se pare că instituțiile financiare vor merge mai departe, official, cu această inițiativă și se vor implica în lumea monedelor digitale.

Scopul principal al acestei monede digitale emise de bancă este sfcilitarea conversiei între moneda locală și valută. Aceasta va avea o valoare fixă, fiecare monedă valorând un yen.

Inițiativa este interesantă pentru că banca are în plan să lanseze și o aplicație pentru smartphone pentru această monedă digital. Consumatorii interesați să exploreze MUFG Coin pot să își mute fondurile din contul bancar în cel digital prin această aplicație.

Mai multe informații aici

PayPal a înaintat un patent pentru dispozitivele de plată cu bitcoin
Procesorul de plată international PayPal a depus o aplicație pentru înregistrarea patentului la Biroul de Mărci Înregistrate și Patente din SUA (USPTO) pentru un dispozitiv de plată care poate să proceseze criptomonede, inclusiv bitcoin.Dispozitivul va avea support pentru cardurile de credit, conturile PayPal și portofele deCriptomoneda este o formă monetară bazată pe principii matematice. Banii fiat sunt printați, în timp ce criptomoneda este câștigată în urma rezolvării automate, în timp, a unor probleme de matematică a criptografiei,printre care deja au fost confirmate bitcoin, litecoin și dogecoin.

Dosarul a fost depus pe 26 mai, iar conform Softpedia, ”dispozitivul este făcut din două module principale, un motor de modul de plăți și un modul pentru plăți. Motorul pentru modulul de plăți se conectează la un system de comunicații wireless pentru a se asigura conectivitatea, și de asemenea la o interfață fizică, cum ar fi conectorii și cititorii. Modulul de plăți conține două componente mai mici, unul pentru stocarea informațieisursă și unul pentru informațiile de securitate.”

Conform aplicației patentului, PayPal are în plan să integreze softul de criptare TrueCrypt în dispozitiv pentru a proteja cardurile de credit ale utilizatorilor și informațiile portofelului de criptomonedă.

În plus, paginile 16 și 19 din dosar par să sugereze că PayPal va explora domeniul biometric cu dispozitivul lor, oferind utilizatorilor opțiunea de a accesa portofelul bitcoin prin scanarea amprentelor. Cu toate acestea, un pattern standard cu 9 puncte este de asemenea disponibil.Peerplays ar urma să finalizeze lanțul parallel Ethereum până în 2017
Peerpalys, o platformă de pariuri și jocuri online care folosește tehnologia blockchain a introdus propunerea DAO în luna mai. După ce a primit feedback de la susținătorii DAO, platforma a decis să construiască de asemenea un lanț paralel de la Peerplays la Ethereum.

Acum câteva zile a fost publicată o propunere updatată, care oferă The DAO 20% din câștigurile Peerplays în schimbul unei evaluări care să acopere costurile associate cu dezvoltarea lanțului paralel într-un ritm accelerat. Peerplays ar putea să devină primul startup care să primească susținere din fondul DAO de 150 de milioane de dolari. Prețul propus este de 1,2 milioane de dolari în ether. Pre-vânzarea în două runde de la Peerplays s-a epuizat. Cu toate acestea, DAO încă evaluează dacă să investească sau nu în concept.

Dacă DAO aprobă propunerea, atunci echipa de dezvoltatori va construe un lanț paralel de la Peerplay la Ethereum. Deocamdată, se lucrează la finalizarea proiectului, așa cum a fost acesta prezentat în documentul pus sub analiza DAO.

Proiectul folosește un program de viteză mare numit Graphene, care conectează automat jucători din întreaga lume și le permite jucătorilor să parieze într-un system imun la înșelăciuni

Sursa cointelegraph.com
 

schoolOFdj

Moderator
Business Club
Veteran
Donator
Team Leader
Doar un test – Banca Canadei comentează trialul CAD-Coin
Banca central a Canadei a dezvăluit un experiment de plăți interbancare bazat pe blockchain la începutul săptămâni, mișcare despre care instituția a spus că nu este creat pentru a lansa un nou system de bani electronici.

Contactat pentru declarații, guvernatorul adjunct al băncii centrale Carolyn Wilkins a spus că proiectul CAD-coin a fost făcut ”doar pentru a înțelege mai bine tehnologia”.

Important de nota teste că aceasta a spus că banca vizează zona interbancară și că încă rămân câteva întrebări de studiat. Wilkins a spus:

”Trebuiesc investigate alte structure și sunt multe obstacole pe care trebuie să le eliminăm înainte ca un astfel de sistem să fie pregătit de lansare. Nici unul dintre experimentele noastre nu înseamnă că vom crea bani electronici emiși de bancă pentru publicul general. Acestea sunt încă întrebări de studio conceptual, studiate de mai multe bănci centrale.”

Sistemul CAD-coin ar permite schimbul dolarilro canadieni penru a versiune digitală care ar putea să fie folosită în tranzacții între băncile participante. Proiectul constituie o rețea blockchain închisă, cu instituții financiare și banca central care formează un grup de participanți.

Banca central ar deține și opera sistemul, dacă acesta ar fi implementat.

Prezentarea CAD-coin a venit la o zi înainte de discursul, acum anulat, al lui Mark Carney, guvernatorul Băncii Britanice. Acesta ar fi trebuit să țină un discurs important despre tehnologia financiară și blockchain. Discursul a fost anulat după ce membrul parlamentului britanic Jo Cox a fost omorât.


Prețul Ether a trecut de borna de 20$
Prețul monedei ether, activul digital nativ care alimentează blockchainul ethereum, a trecut de 20 de dolari ieri, ajungând pentru prima data la o bornă importantă și continuând ralierea de care s-a bucurat până acum.

Per total, ether a ajuns la aceste câștiguri robuste într-o perioadă de activități tranzacționale puternice. Volumul tranzacționat pe 24 de ore a ajuns la 38,5 milioane de dolari, după cum arată cifrele CoinMarketCap. Această cifră reprezintă cam 70% din maximul de 65 ,3 milioane de dolari la care se ajunsese în martie.

Observatorii pieței au evaluat că ether are o corelație negative cu bitcoinul, dar cele două monede au arătat contrariul în sesiunile recente. Ambele au avut câștiguri solide. Ether a crescut cu 47,8% în ultimele șase sesiuni în timp ce bitcoinul a crescut cu 32,5%. Dacă cele două monede ar fi avut corelație negative, nu ar fi avut parte de această raliere simultană. De fapt, creșterea abruptă a ehterului ar fi coincis cu un declin în bitcoin.Clienții au dat în judecată presupusa schemă Ponzi GAW Miners
Compania de minaret de Criptomoneda este o formă monetară bazată pe principii matematice. Banii fiat sunt printați, în timp ce criptomoneda este câștigată în urma rezolvării automate, în timp, a unor probleme de matematică a criptografiei.

GAW Miners, acum desființată, este implicată într-un process civil în care directorul executiv Homero Joshua Garza și unul dintre investitorii mai vechi (Stuart Fraser) sunt puși în boxa acuzaților.

Aceștia se confruntă cu o listă lungă de acuzații împotriva GAW Miners, care s-a prăbușit în 2015, printre care faptul că ar fi indus în eroare intenționat clienții în legătură cu operațiunile desfășurate, atât în ceea ce privește serviciile de minaret cât și criptomoneda emisă, paycoin.

Înainte de prăbușire, GAW era suspectat deja că vinde mai multă putere de minaret decât are de fapt, oferind plăți din sumele primate de la clienții care cumpărau Hashlets – peroduse virtuale de Procesul de a genera bitcoin folosind un calculator pentru a rezolva probleme de criptografie

GAW și-a închis operațiunile de minaret în 2015 iar firma a fost mai târziu data în judecată de furnizorul de electricitate. Mai multe emailuri care au ieșit la suprafață din perioada prăbușrii și declarații de la foști angajați susțin ideea că ar fi vorba despre o schema Ponzi.


Operatorul de plăți Qiwi vrea să creeze un consortium blockchain asemănător cu R3
Operatorul de plăți Qiwi din Rusia caută să facă un consortium de bănci similar cu consorțiumul R3 american.

Într-o discuție cu CoinTelegrpah, directorul de relații publice de la Qiwi a spus că este încrezător că ”în 5 ani de acum înainte vom avea un tip de plăți total diferit datorită blockchainului.”

În Rusia monedele digitale și tehnologia blockchain au fost controversate până acum și a fost ridicată problema scoaterii în afara legii a ”surogaților de bani”. Cu toate acestea, autoritățile ruse nu se pot încă hotărâ în legătură cu o abordare a tehnologiei blockchain.

Crearea unui consortium de bănci este însă un pas care fără doar și poate va accelera dezvoltarea standardelor pentru aplicarea tehnologiei blockcahin. Din câte se pare, Qiwi a trimis deja invitații câtorva bănci rusești mari, inclusiv B&N Bank, Alfa Bank și Sberbank, care este cea mai mare bancă din Rusia.

Cu toate acestea, este încă neclar ce alte instituții ar mai putea să fie invitate să se alăture consorțiumului, care ar fi strategia principal și felul în care se va organiza comunicarea și cooperarea. Rămâne de văzut dacă consorțiumul va primi sau nu suportul instituțiilor statului.Economist al FMI studiază rolul blockchainului bitcoin în sistemul bancar
Fondul Monetar Internațional a publicat un articol în revista Finance and Development care examinează tehnologia blockchain și sugerează că, desi tehnologia ar putea să fie folosită pentru a ”evita băncile”, ar putea să aibă beneficii pentru sectorul bancar și de tranzacționare.

Articolul, scris de directorul de comunicații Andreas Adriano și de economistul senior Hunter Monroe, se intitulează ”Internetul Încrederii” și vine cu o privire de ansamblu asupra istoriei bitcoin, a tehnologiei blockchain din spatele monedei și potențialul de utilizare pentru ambele.

Articolul înclină către sectorul financiar și pune problema felului în care tehnologia blockchain ar putea să facă plățile și tranzacțiile mai simple și mai ieftine.

Aceștia au avertizat că unii oameni văd bitcoinul ca pe o schema piramidală. ”Bitcoinul – sau mai exact tehnologia care îi permite să funcționeze, numită registru distributive sau blockchain – ar putea permite o reconfigurare radical a sectorului financiar.”

Articolul evită să facă angajamente clare sau să se declare pro sau contra bitcoinului, dar oferă o prezentare destul de ddescuiată a faptelor, explicând clar de ce bitcoinul este văzut ca o revoluție tehnologică și citând personae ca Marc Andreessen când vine vorba despre posibilul impact al monedei.

Articolul trage o concluzie destul de neutră, spunând “Este poate prea devreme să spunem dacă blockchainul este ”următorul Internet” sau doar o evoluție incrementală”, dar încheie într-o notă pozitivă spunând ”jocul blockchain este doar începutul.”
 

schoolOFdj

Moderator
Business Club
Veteran
Donator
Team Leader
Prețul ether a căzut – Ethereum s-ar putea să fi fost spart
Prețul ether a avut parte de o cădere masivă astăzi, după ce au apărut știri că adresa smart contract de la The DAO a fost spartă de hackeri și stoarsă de ether.

Milioane de fise ether sunt trimise către o adresă necunoscută, iar după părerea unora se pare că ar fi vorba despre un hack recursiv split.

Griff Green, purtătorul de cuvânt pentru slock.it, a făcut declarații în legătură cu această problemă.

”The DAO este atacat. Atacul continuă de 3-4 ore, stoarce ethers foarte repede. Nu este un test.

Puteți să ajutați:

 1. Dacă cineva știe cine are split proposals-urile Congo Split, Beer Split și FUN-SPLT-42, vă rog să îmi dați un mesaj. Avem nevoie de ajutorul lor.
 2. Dacă vreți să ajutați, puteți vota cu DA la propunerile split menționate mai sus, în special dacă aveți jetoane blocate pentru că au votat pentru Prop 43 (cea cu aplicația de muzică)
 3. Trebuie să dăm spam rețelei pentru a putea să facem un contra-atac. Cele mai luminate minți din lumea ethereum se ocupă de problem.
Vă rog folosiți asta:

for (var i = 0; i < 100; i++) { eth.sendTransaction({from: eth.accounts[4], gas: 2300000, gasPrice: web3.toWei(20, ‘shannon’), data: ‘0x5b620186a05a131560135760016020526000565b600080601f600039601f565b6000f3’}) }

pentru a da spam lanului. “

Griff Green a mai dat următoarele sfaturi:

”Dacă ați făcut deja o propunere split și aveți posibilitatea să faceți split, vă rog să faceți asta urgent

Dacă jetoanele voastre sunt blocate, votați DA pentru propuneri split

Dacă jetoanele voastre sunt libere, trebuie să vă decideți.

Dacă vreți să ajutați, dați spam la rețea pentru ca Christoph Lefteris Vitalik Gustauv și toți ceilalți oameni geniali să facă contra-atac. ”

Nu este clar încă ce se întâmplă, iar informațiile de mai sus arată că problema este încă în desfășurare.

Sursa – cryptocoinnews.com

Iar după o zi diferența.. Https://www.clubptc.net/subiecte/scrisoarea-hotului-de-ethereum.71240/#post-708871


Si daca va uitați mai sus câteva reply , veți vedea numai cuvinte de laudă .Sper ca ați înțeles mesajul afacerilor pe internet .
 

schoolOFdj

Moderator
Business Club
Veteran
Donator
Team Leader
DAO a murit, după spusele dezvoltatorilor. Poate însă cineva să îi decidă soarta?


Primul experiment la scară largă cu o organizație autonomă distributive (DAO) se prăbușește, conform unuia dintre membrii importanți ai proiectului descentralizat.
Ca urmare a atacului de ieri care a rezultat în scurgerea a mai bine de 60 de milioane de dolari în ether de la The DAO către un nou DAO creat de un individ necunoscut, compania care a scris codul original spune acum că ”experimentul” s-a încheiat.

Rămâne însă neclar dacă cineva dintr-o organizație fără lideri, una create pentru a conduce votanții a zeci de mii de acționari, are autoritatea sau abilitatea de a pune la sertar organizația.

Co-fondatorul Slock.it, care a lucrat la rezolvarea bugurilor în codul open-source Dao, spune că aproximativ 150 de milioane de dolari în fonduri urmează să fie mutate către un cont separate făcut special pentru a ajuta să se încheie operațiunea.

Stephan Tual a spus:

”Cu siguranță că DAO se va închide. Banii mutați către copilul DAO vor fi puși înapoi în contract și va avea doar o singură funcție – retragerea.”

Însă din cauza modelului de guvernarea Dao, codat într-o serie de contracte smart, Tual spune că banii nu vor fi disponibili pentru retragere cel puțin o săptămână. Mai mult, ar putea să dureze până la 27 de zile înainte ca invstitorii să își primească fondurile, dându-le puțin timp de respiro pentru a determina cursul viitor .

Între timp, se discută alte posibile soluții care ar avea nevoie de schimbarea codului ethereum, desi rămâne de văzut dacă dezvoltatorii vor căuta să intervină în rezolvarea situației.

Deux ex machina
Rămâne încă neclar dacă vreun membru The DAO, chiar și Tual și ceilalți fondatori de la Slock.it, are autoritatea de a opri dezvoltarea open-source, chiar dacă ei consider că e în interesul DAO.

Academicianul Emin Gun Sirer, care a cerut un moratoriu pentru activitatea DAO când a descoperit problemele de cod de luna trecută a spus că nu este sigur dacă Tual are dreptate atunci când spune că The DAO se va închide cu siguranță.

Sirer, care a purtat discuții cu mai multe persoane implicate în rezolvarea vulnerabilității a spus că ritmul de lucru pe care The DAO era făcut să îl urmeze este atât de complicat încât este foarte dificil de spus ce urmează.

Profesorul de la Cornell a spus că o posibilitate pentru ca The DAO să se închidă ar fi ca Slock.it sau alt grup să propună o măsură votanților DAO care, dacă este aprobată, ar trimite fondurile într-un cont din care ar putea să fie retrași după o perioadă de așteptare de 14 zile.

Andrew Miller, co-autorul unui raport detaliat despre vulnerabilitățile DAO publicat ieri a fost de acord cu Sirer.

”Mi se pare o posibilititate pentru DAO. Felul în care cred că ar putea să facă lucrul acesta este dacă îi face pe toți să accepte propunerea.”

Pentru că acum codul este scris, după spusele lui Sirer nu există o metodă imediată de returnare a banillor cu care au contribuit cei implicați.

Orice efort de a schimba structura codului ar submina încrederea în cotnractele smart, care trebuie să fie ”neconvertibile și cu politică proprie” pentru a avea valoare.

Sirer a spus:

”Dacă DAO ar face ceva nelegitim, ceva în afara sistemului, un deus ex macina, atunci ar deschide un nou capitol și nu știu care sunt regulile din punctul acela.”

Costuri și beneficii
Din punctul de vedere al lui Tual, este optimist că se vor face eforturi pentru a îi asigura pe clienții ai căror fodnuri au fost furate.

Minerii celor mai multe blockchainuri de exemplu pot să ”întoarcă timpul” colectiv în cee ace se numește Condiție în care mai mult de jumătate din puterea de procesare a unei rețele de criptomonedă este controlată de un singur miner sau grup de mineri. Această cantitate de putere îi face, teoretic, autoritatea rețelei. Acest lucru le dă control asupra rețelei, inclusiv puterea de a:


-emite o tranzacție care intră în conflict cu altă tranzacție


dar ideea este una controversată, la fel ca ideea de a se face schimbări mai avansate la codul ethereum pentru a oferi compensare donatorilor proiectului.
Totuși, ”întoarcerea timpului” pe blockchainul ethereum, conform spuselor lui Tual, ar însemna un atac white hat de 51% pentru binele comunității.

Tual a spus că este nevoie să se treacă la acțiune din cauză că percepția asupra platformei a fost deja afectată negative.

”Problema trebuie corectată. Atâta timp cât este un effort al comunității și este perfect transparent, nu cred că este vreo problemă cu asta.”

Sursa – CoinDesk


Cum poate fi dat în judecată hackerul DAO
M-am trezit în dimineața asta cu zeci de notificări de mesaje în succesiune rapidă. The DAO a fost atacat. Mai mult de 50 de milioane de dolari în ether fuseseră deja storși. Cel puțin o soluție tehnică fusese deja propusă.

Unora le-a plăcut, altora nu. Pe lângă remediile tehnice, unii au întrebat de remedii legale care ar putea să fie disponibile împotriva atacatorului DAO.

Ar putea să fie trași la răspundere penal sau civil? Pot fi dați în judecată? Dacă da, cum? Dacă se poate, atunci cine trebuie să îl dea în judecată? Iată câteva idei pe această temă.

Legea penală
Se pune problema statutului infracțional federal, iar aici sunt multe variante.

Se poate începe cu furtul și să se facă iterații pornind de aici. O gamă largă de legi federale se pot aplica în mare pentru a revoca autorizarea accesului la sisteme computerizate care depășesc autorizarea. Pe lângă amenzi, penalități și închisoare, legislația penală aduce și alte remedii pentru părțile afectate și oferă despăgubiri pentru pierderi.

Dacă soluția se află sau nu pe radarul autorităților este o problemă separată. Tot ce spun este că da, legislația s-ar putea să fi fost încălcată.

Există însă posibile căi de apărare pentru hacker? Pot pur și simplu să dea etherii înapoi? Așa cum a comentat cineva pe Twitter, să se returneze etherii ar fi văzut ca un act de mitigare, dar nu servește neapărat ca apărare în cazul de răspundere penală.

Alții au sugerat că atacatorul nu poate fi făcut răspunzător pentru că a făcut un lucru permis de contract. Este un argument interesant, dar, pe scurt, vulnerabilitatea de cod nu reprezintă un consimțământ.

Ca formulă de apărare, este apă chioară. Furtul este furt.

Explorarea unei vulnerabilități a unui cod de card la bancomat nu îți permite să iei bani care nu sunt ai tăi de la bancă.

Legea civilă
În al doilea rând, cum rămâne cu răspunderea civilă? Poate fi hackerul dat în judecată pentru daune sau compensații? Da, se poate.

Faptul că este anonim sau pseudonym nu este neapărat o problemă în prima fază. Dacă poate fi localizat în spatele adresei de contract este o problem care poate fi curând testată. Dar ca problem procedural, nu trebuie neapărat să știi cine a făcut dauna și unde se alfă pentru a da persoana respective în judecată.

În SUA, un acuzat anonim poate să fie folosit în plângerea inițială (depinde de jurisdicție) și poate servi ca mecanism pentru a începe procesul și încercările de a localiza hackerul. Cu un process pornit, primești mandat, printre altele.

Cine ar putea să dea în judecată atacatorul? Cineva afectat de fur tar putea să dea în judecată hackerul în nume propriu. Ar putea să facă un process comun ca reprezentat al deținătorilor jetoanelor. Cel mai probabil nu DAO ar fi cel care acționează în instanță.

Un proces intentat de DAO ca DAO ar însemna că DAO are o personalitate legală și abilitatea de a lua decizii off-chain despre litigii și de a angaja un avocet. Este neclar dacă The DAO ar putea să fie client. Este vorba de un cod, nu-I așa?

O abordare mai simplă (desi imperfectă) ar fi ideea de reclamanți private care să dea în judecată atacatorul în numele tuturor deținătorilor de jetoane.

Legislația delictuală
Ce acuzații I se pot aduce hackerului? Sunt multe, Din punct de vedere al legislației delictuale, ar fi conversia.

Este un remediu delictual disponibil atunci când cineva fură proprietate de orice fel.

O problem este faptul că conversia ar putea să nu fie disponibilă pentru bani sau monede – în funcție de jurisdicția în care remedierea poate fi disponibilă doar pentru proprietate tangibilă. Este etherul proprietate tangibilă? Asta depinde din nou de jurisdicție.

Multe alte teroii delictuale mai sunt însă disponibile. Furt civil, fraudă, încălcarea proprietății sunt doar câteva exemple. Revendicări implicite ale contractului sunt de asemenea o soluție.

A încălcat hackerul un acord implicit sau o datorie implicită de bună credință și corectitudine? Probleme echitabile ca îmbogățirea injustă ar fi de asemenea o variant. Acestea sunt doar niște exemple, nu este o analiză exclusivă și exhaustive.

Cum rămâne cu daunele? Aici se cer niște speculații. Pierderea valorii jetoanelor ar putea să fie o măsură a daunelor. Alte teorii pentru daune ar putea să apară. De exemplu, gândiți-vă la un caz în care manipularea pieței ar fi un motiv.

S-ar putea ca atacatorul să fi anticipat că un furt semnificativ ar putea să cauzeze o scădere a prețului ether și să parieze pe piață în consecință. Dacă acesta este cazul, atunci confiscarea câștigurilor ar putea să fie un remediu posibil.

În concluzie – dacă credeți că hackerul este personajul negative, remedii legale echitabile sunt posibile. La fel și daunele.

Sursa – avocat Stephen D Palley via CoinDesk


Atacul paralizant asupra rețelei Ethereum. Alegerea dificilă între banii de acum și contractele smart de mâineVineri încă discutam despre creșterea prețului ether, care reflecta încrederea în DAO și entuziasmul comunității Ethereum. Până la finalul zilei, toate trei s-au prăbușit din cauza unui atac feroce asupra The DAO, care reușea să stoarcă zeci de mii de ether pe oră după ce un hacker a descoperit o vulnerabilitate a sistemului. Atacul a lăsat întreaga comunitate încremenită. În primul rând, split attack-ul a golit fondurile The DAO de mai bine de 3 milioane de ether. În al doilea rând, scrisoarea hackerului a lăsat dezvoltatorii paralizați și i-a pus în situația dificilă de a alege între integritatea unui concept valoros și recuperarea banilor, printr-un șantaj ieftin.

Sâmbătă, hackerul responsabil pentru furtul de ether a redactat o scrisoare care a fost făcută publică în media și prin care își stabilizează poziția și proprietatea asupra prăzii. Este un text halucinant, care începe prin a mulțumi dezvoltatorilor The DAO pentru banii oferiți, semn că hackerul intenționează să joace un joc strategic dur. Deși prima parte a scrisorii pare inițial doar o formulă sarcastică de a tachina dezvoltatorii, se conturează o întreagă strategie legislativă care vrea să paralizeze coderii și să îi pună în fața unei alegeri încărcate emoțional – să meargă până în pânzele albe pentru a recupera cei mai bine de trei milioane de ether sau să se recunoască înfrânți, personal, și să lase intact conceptul de smart contracts.

Atacatorul pretinde că este doar un cetățean de bună credință din comunitate care a ”descoperit” o formulă de a fi recompensat pentru eforturile sale. Acesta spune că, practic, nu a făcut altceva decât să găsească o comoară ascunsă în contractul smart și, tehnic și legal vorbind, este foarte greu de contrazis.

Este șocant de aflat că cei 140 de milioane de dolari cu care se mândrea DAO acum două zile nu erau asigurați de o securitate pe măsură. Retrospectiv, pare că dezvoltatorii au mizat pe integritatea comunității mai degrabă decât pe forțele proprii de codare și că ne-au servit un măr necopt. Pentru greșeala lor, au fost crunt penalizați și este de discutat dacă meritau să cadă atât de mult. Problema însă este mai profundă decât o greșeală de codare și merge mai departe, descoperind nu doar o vulnerabilitate în programare ci și o vulnerabilitate de concept. Așadar, orice greșeală de codare este susținută legal de termenii intrinseci ai contractului smart, ceea ce face greșeala celor de la DAO de-a dreptul ridicolă. Astfel, ideea pare concepută idealist, de niște coderi rupți de realitate, fără consultanță legală corespunzătoare.

Hackerul continuă prin a argumenta că nu a făcut nimic ilegal, folosindu-se de altfel de cod în bună credință și trecând de partea cealaltă a baricadei – cu alte cuvinte, persoana care a făcut split attackul nu a făcut nimic ilegal, dar are argumente suficiente pentru a demonstra că cei aflați în afara legii sunt cei care încearcă să recupereze banii furați. Le lasă dezvoltatorilor o singură portiță de ieșire – să nege capacitățile legale ale contractului smart. Acest lucru este însă periculos, în primul rând pentru că multe jurisdicții se bazează pe precedente legale, iar acesta ar urma să fie primul proces juridic în care se ridică problema contractelor smart. O decizie în favoarea DAO ar însemna așadar o decizie împotriva legitimității contractelor smart. Îi pune deci pe dezvoltatori între ciocan și nicovală și în ipostaza de a pune sub semnul întrebării un concept în care, evident, au încredere.

Pare că alegerea se află în mâna echipei lui Buterin. Să ia atacul ca pe o lecție (aproape meritată), sau să lupte pe toate căile legale și tehnice pentru a recupera fondurile DAO? Să nu uităm însă că este vorba nu doar de o ideologie ci și de niște bani. Mai mult, este vorba despre banii unor investitori capabili să pună presiune și care nu vor să dea vrabia din mână, șansa de a recupera banii, pe potențialul contractelor smart.

The DAO – o analiză a prăbușirii de 60 de milioane de dolari

Un întreg ecosystem al ambițiilor autonomiei descentralizate s-a prăbușit ieri după un atac asupra The DAO care a trimis milioane de dolari în ether către un atacator necunoscut sau către un grup de atacatori.

Din cei mai bine de 150 de milioane de dolari în ether strânși din vânzarea jetoanelor de votare, cam 60 de milioane au fost retrași după ce un atacator a exploatat o vulnerabilitate în felul în care contractele smart distribuie resurse.

Inițial, planul a fost creat pentru a stimula inovația în comunitatea ethereum oferind membilor votanți un cuvânt de spus în finanțarea proiectelor bazate pe ethereum. În acest moment, se fac însă planuri pentru a da înapoi proprietarilor monedele digitale și a pune proiectul în sertar.

Deși nu toată lumea este de accord că este cea mai bună idee – sau chiar o idee posibilă – evenimentele de ieri au lăsat suspendate 52 de propuneri care așteptau să fie evaluate. Sunt unii care spun că atacul, care profita de felul în care a fost scris contractual smart, nu ar trebui să fie considerat un hack și că expunerea unei astfel de vulnerabilități este o parte fundamental dintr-un ecosistem vulnerabil care și-a descoperit propria slăbiciune și care trebuie să fie îmbunătățit.

Totuși, este o situație bizară, ca și când n-ar mai fi rămas aer într-o încăpere. Viitorul strălucit al tehnologiei construite pe registrul distributiv, cu promisiunea de a redefine felul în care ne guvernăm, a primit o lovitură uriașă.

Perioada de descoperire
Vineri dimineață deșa apăreau zvonuri pe Reddit și pe forumurile din industrie cum că cineva ar fi furat fonduri din contul evaluat la 162 de milioane de dolari, la momentul în care vânzarea de jetoane s-a oprit.

Creatorul ethereum, Vitalik Buterin, a cerut o ”pauză” în tranzacționarea de ether, moneda digitală din rețeaua ethereum, și a jetoanelor The DAO care simbolizau puterea de votare a acționarilor. În total, 3,6 milioane de etheri evaluați la 60 de milioane de dolari au fost mutați din cont înainte ca cineva să poată astupa gaura prin care s-au scurs aceste fonduri.

Ce a rămas din ecosistem până ca fondurile să nu mai fie redirecționate a fost exact opusul ordinii promise de modelul de guvernare bazat pe cod, cu tot cu mecanismul său de consens făcut să funcționeze ca o tânără democrație digitală.

Motive de îngrijorare
Înainte de această perioadă, The DAO avea deja destule problem care păreau doar dureri de creștere tipice unui startup tânăr, dar la o scară mai mare din cauza entuziasmului față de un model de afaceri cu totul nou.

Problemele cu modelul de guvernare duceau la o înclinație către a vota pozitiv proiectele, care descuraja deținătorii de jetoane de la a da voturi negative. Mai erau însă și alte probleme, semnalate de cercetătorii de la Universitatea Cornell.

Până în momentul în care fondurile au început să se scurgă către contul rău-intenționat, numit de atacator ”copilul de The DAO”, o întreagă industrie de nișă de modele de guvernare alternative profita de pe urma piețelor de predicții și de conceptul de Futarhie.

Abia la începutul săptămânii acesteia, cei mai mulți dintre cei care urmăreau dezvoltarea unui sistem tânăr, aparent sănătos, vedeau primele dovezi că ar putea să existe probleme mai mari ddecât cele de guvernanță, într-un cod în mare netestat.

Mai mult decât dureri de creștere
Membri comunității ethereum au descoperit o vulnerabilitate în felul în care unii dezvoltatori au implementat contractele smart ethereum, numite ”strigări recursive”. După ceva împleticiri, problema care făcea ca fondurile să fie secate dintr-un cont folosind compoziția de contracte existente a fost identificată în felul în care The DAO a fost creat.

Creatorii The DAO, un startup german numit Slock.it, a lansat un fix pe contul GitHub, sub forma unui pull request, și a cerut comunității să vină cu răspunsuri în două săptămâni.

Fondurile The DAO nu erau amenințate ca rezultat al ”bug-uui”, conform unei postări pe blogul companiei.

În perioada interimară, un grup de oameni a descoperit însă o metodă prin care să exploateze vulnerabilitatea creând ceea ce au numit ”un copil de DAO”, folosind un mechanism de splitting cu scopul de a ajuta la crearea unei despărțiri de The DAO în caz că un deținător rău-intenționat de jetoane ar încerca să obțină controlul asurpa TheDAO și pentru a încuraja crearea de noi DAO.

Acum, rămân trei variante.

O bifurcație soft a codului ar trece pe lista neagră adresa cu 3,6 milioane de ether. O bifurcație fermă ar trimite fondurile înapoi către contul DAO. Sau, dezvoltatorii pot lăsa lucrurile așa cum sunt și pot aștepta ca sistemul să se echilibreze singur.

Prea mari ca să mai învețe?
Problema este dacă The DAO este sau nu prea mare ca să eșueze.

Atât opțiunea bifurcației soft cât și a bifurcației ferme ar ajuta la protejaarea intereselor deținătorilor anonimi de jetoane. Există însă un posibil conflict de interese și anume că cei care au puterea să reclame fondurile sunt în același timp…cei cu miza cea mai mare, pentru că era vorba despre fondurile lor.

Această percepție a făcut valuri în rândul unora dintre membri comunității ethereum pe rețelele de socializare.

Chiar dacă se iau în seamă interesele proprietarilor de jetoane DAO, reputația unui sistem făcut să fie imuabil – dar care poate să șteargă tranzacții făcute prin aprobarea contractelor smart – va avea de suferit, iar asta nu este o idee atractivă.

Sursa – CoinDesk


 

schoolOFdj

Moderator
Business Club
Veteran
Donator
Team Leader
Interviu cu presupusul atacator DAO – ”Îmi place să sparg contracte smart”

Sâmbătă, un utilizator cu nickname-ul <daoattacker> a intrat pe canalul DAO Slack și se pare că ar fi dat gratuit 6,37BTC. Este vorba de presupusul atacator DAO care a reușit să fure peste 50 000 de dolari în bitcoin weekendul care a trecut.

Mai mulți utilizatori intraseră într-o adevărată febră și începuseră să își posteze adresa de bitcoin în speranța că vor primi și ei câțiva bitcoini. Cam asta era atmosfera pe care a găsit-o un jurnalist de la CryptoCoinNews pe canalul slack. În timp ce ceilalți îi cereau bitcoini, acesta i-a cerut un interviu.

Andrew Quentson (CryptoCoinsNews) – Salut. Chiar scriam un articol despre presupusul tău comunicat de pe pastebin. Cum poți să demonstrezi că ești hackerul DAO?

Atacator DAO – (1)Nu sunt hacker. Nu a fost hackuit nimic.

(2) Nu sunt ”atacatorul”, sunt un intermediar, acesta este un proiect de echipă.

(3) Ideea pastebin-ului este un dialog deschis, în curând vom avea un contract smart pentru a răsplăti minerii care se opun bifurcației soft și minează tranzacțiile. 1 milion de etheri + 100 de bitcoini vor fi împărțiți minerilor.

Andrew Quentson – Cât de curând? Vorbim aici de câteva ore sau de câteva zile…?

Atacator DAO– Îmi pare rău, nu am o data exacta. Durează să verific și să mă asigur că nu sunt buguri :)

Andrew Quentson – Cum poți să demonstrezi că tu ești proprietarul copilului DAO care are din câte știu 3,5 milioane de etheri?

Atacator DAO – Cuvintele nu contează, dovada nu contează. Contractele smart contează. Ți-am văzut mesajul în rubric #general [Andrew Quentson a cerut lămuriri în legătură cu ce se întâmplă]. Faptul că dăm gratuity 6,37 btc este doar o mica demonstrație că banii vorbesc și că oamenii se implică în crypto pentru profit. Nu îi interesează că sunt plătiți de ”un atacator”.

Andrew Quentson – Unii sugerează că s-ar putea să existe o posibilă soluție pentru ca tu să primești o parte din fonduri, iar restul să fie returnați fără bifurcație. Ești în negocieri în această problemă?

Atacator DAO – Din perspectiva noastră, orice se poate discuta, atâta timp cât nu se face bifurcația.

Andrew Quentson – Cred că am citit undeva că ai spus că ether e shitcoin. Încerci să discreditezi ether, sau vrei doar banii? Este atacul acesta motivate politic sau doar financiar? Și ce fel de ofertă le-ai face celor din comunitatea ethereum? Vei returna restul dacă poți să păstrezi…cam câți ether?

Atacator DAO – Oamnii din spatele ethereum sunt ipocriți. De exemplu, toată lumea care are idee ce se întâmplă (Adam Back, Gregory Maxwell) știu că este o șansă de 0% pentru (Proof of work) este un fragment de date care a fost suficient de dificil (costisitor, consumator de timp) pentru a-l produce, în așa fel încât să satisfacă anumite cerințe. Trebuie să fie banal de ușor de verificat dacă data respectivă satisface sau nu cerințele în cauză. Producerea de proof-of-work (dovada de lucru) poate să fie un proces(...)


Nu îmi place ethereum, nu îmi place slock.it, dar nu acesta este motivul principal. Banii vorbesc. Și dacă țineam la ethereum tot aș fi făcut-o.

Ofertele se vor face cu contracte smart. Îmi pare rău dar nu pot să dau cifre, chiar dacă aș face-o, nu sunt motive să crezi că eu sunt ”atacatorul” :smiley face:

Andrew Quentson – Există un motiv. Două motive de fapt. Pretinzi lucrul ăsta și ai dat gratuit, sau pretinzi că ai dat, mai mult de 6 btc, dar dacă poți să vii cu niște dovezi pentru cititori, ar ajuta.

Atacator DAO – Nu sunt motive solide, oricine are 6btc putea să facă asta, să facă short la DAO/eth.

Andrew Quentson – Ai făcut short la DAO înainte de atac?

Atacator DAO – Nu fac comentarii care să mă incrimineze haha. Dar piețele sunt doar locuri în care să faci schimb de informații.

Andrew Quentson – Crezi că atacatorii ar accepta să păstreze 100 000, să dea înapoi restul, în baza unei promisiuni din partea comunității să nu facă bifurcație fermă? Sau crezi că vor cam un million? Despre ce sumă vorbim după părerea ta?

Atacator DAO – Cred că vor mai degrabă un million. Acum cred că este o șansă destul de bună ca minerii, motivați de profit, să nu facă bifurcație dacă se împart un million de etheri.

Andrew Quentson – E de presupus că ar trebui să meargă către operatorii de pool. Din moment ce se fac cunoscuți, nu se incriminează singuri?

Atacator DAO – Asta e frumusețea contractelor smart și bifurcațiilor soft/ferme. Bifurcația cere acțiune, să nu faci bifurcație înseamnă inacțiune. Pot să nege plauzibil. Să nu mai spun că nu trebuie să accepte. Cineva va fi plătit să ceară contractual smart per block, iar acel apel va plăti mineral.

Andrew Quentson – Echipa asta se mai află în spatele altor atacuri, cum ar fi MT Gox, sau alte schimburi. Ori este primula tac? Și dacă nu vrei să răspunzi la asta, ai alte comentarii pe tema asta ?

Atacator DAO – Bun, deci asta e o întrebare foarte proastă pentru că NICIUN HACKER nu va recunoaște că a dat atacuri în trecut dacă sunt substanțiale. Singurii oameni care recunosc atacuri din trecut sunt cei care mint ca să primească atenție. Așadar, este o întrebare fără sens.

Dar am niște comentarii de făcut în general. După cum sper că toată lumea și-a dat seama până acum, pastebinul a avut un Rezumat digital generat făcând hashing pentru parolele publice și private pentru a verifica o adresă bitcoin
care nu se verifica. Am fost absolut surprins de cât de repede a prins, dar mă bucur că a fost recepționat mesajul. DAO a scăzut cu 10% doar după acel mesaj pastebin. Așadar, multe lecții pentru comunitatea crypto.

Andrew Quentson – Din moment ce semnătura nu se verifică, asta înseamnă că pastebin-ul este fals.

Atacator DAO – Pastebinul este fals în sensul că nu este un mesaj semnat de atacator, dar asta nu înseamnă că mesajul pe care îl transmite este fals sau că nu este de la atacator.

Andrew Quentson – Cum a fost mai exact atacul făcut și de ce s-a oprit la 3,5 milioane?

Atacator DAO – Este doar un recursive call attack deja cunoscut, dar cei de la slock.it nu și-au dat seama că era vulnerabil la splitting. În termenii lui Layman – din cauza unei funcționalități din DAO, trimite ether înainte să deducă din balanță.

[Descrierea exactă a atacului recursiv a fost scoasă, pentru că nu se știe sigur dacă nu ar putea să ridice probleme de securitate pe mai departe]. Are sens? Sunt câteva articole bune despre atacurile recursive call și acelea probabil că explică mai bine decât o face u.

Andrew Quentson – De ce s-a oprit la 3,5 milioane?

Atacator DAO – Vitalik cerea o bifurcație fermă / rollback și el și Fundația Ethereum păreau destul de serioși. Nu sunt sigur dacă chiar susține bifurcația fermă sau a spus asta doar pentru a încerca să facă atacatorul să se oprească.

Andrew Quentson – Deci atacatorul a ales să se oprească? Dacă vrei poți să storci și restul?

Atacator DAO – Da, dar piața ethereum nu este destul de mare încă sau destul de lichidă pentru a încasa mai mult de un million de ether. În orice caz, banii adevărați (bitcoin) se fac din shorting. Când oamenii au început să vorbească despre o bifurcație fermă, prețul DAO a început să își revină, oamenii au început să cumpere DAO pentru că au crezut că se recuperează. Prețul a început să scadă din nou după ce atacul a încetat :)

Andrew Quentson – Nu crezi ca tot ecosistemul monedei digitale va avea de suferit dacă fondurile de 50 de milioane, posibil mai mult, nu sunt înghețate?

Atacator DAO – Sincer, 50 de milioane sunt în regulă, vă aduceți aminte de MT Gox? Bitcoinica? Pirateat40?Dar când sunt luați mai mulți etheri de la DAO ar putea să apară o problem. Atacatorul nu va mai lua, sincer Fundația Ether sau altcineva ar trebui să intervină și să mute restul în custodial or. Investitorii s-au tuns de 30% pentru lipsa lor de precauție. Etherul a fost stors din cauza defectelor DAO fără bifurcație fermă, care este singura metodă de a updata un contract.

În 2011, MT Gox a fost spart și a pierdut 400 000 de bitcoini. Asta era 6% din toți bitcoinii la momentul respective. Bitcoinul se descurcă în continuare, nu-i așa?

Andrew Quentson – La momentul respective toată lumea a etichetat bitcoinul ca nesigur și ușor de spart. Cred că a durat cam doi ani să își revină. Nu crezi că s-ar putea întâmpla același lucru atât cu ether cât și cu bitcoin pe măsură ce presa mainstream vorbește despre atac?

Atacator DAO – Ei bine, atacatorul nu va lua toți 3,6 milioane de etheri. Cel puțin un million va fi împărțit minerilor și toți pot fi mineri.

Doar speculez (pentru că doar 1 milion este dedicate minerilor) dar are sens să ai și un un morcov și un ciomag. Morcovul – dăm înapoi o parte din ether către DAO pentru a-i face fericiți pe cei integri. Ciomagul – dăm o parte din ether minerilor dacă nu fac bifurcația pentru a avea motivație financiară să nu facă bifurcația. Așadar, impactul și sumele vor fi mult mai mici decât estimările curente, iar ethereum va supraviețui cu siguranță, poate chiar să prospere după o rezoluție curată fără bifurcație. În schimb, bifurcația ar păta irevocabil reputația ethereum.

Andrew Quentson – Când spui ”o parte” la ce cifre te gândești?

Atacator DAO – Singura cifră pe care pot să o dau este de un million de ether + 100 btc.

Andrew Quentson – Ești implicat în bitcoin sau ethereum. Contribui cu cod, chestii din astea? Și cam ce vârstă ai și din ce zonă geografică ești? Și, trebuie să plec. Mai vrei să mai transmiți ceva cititorilor?

Atacator DAO – Îmi place bitcoinul și îmi place să sparg contracte smart. Asta e tot ce am avut de spus. Mulțumesc pentru timpul acordat.

De fapt, este o informație greșită pe care vreau să o corectez. Bitcoinul nu a avut niciodată o bifurcație fermă. Incidentul value overflow s-a rezolvat cu o bifurcație soft. Problema nivelului DB din 2013 s-a rezolvat fără bifurcație, vezi


Bifurcație sau pagubă de 50 de milioane de dolari? Ce ar trebui să facă cei de la ethereum?


Comunitatea ethereum are o decizie monumentală și istorică de luat după furtul șocant a 50 de milioane de dolari deținuți de contractual smart DAO. Soluțiile propuse de comunitatea de dezvoltatori de la ethereum pentru hack este o bifurcație, conform unui update important venit de la Vitalik Buterin.
Decizia este însă în mâinile comunității ethereum, după spusele lui George Hallam, unul din dezvoltatorii ethereum care, într-o discuție cu CoinTelegraph a spus:

Putem oferi cod care să permită bifurcația, dar comunitatea ca întreg trebuie să ajungă la un consens în legătură cu ce e de făcut. Nu este decizia fundației, cred că toată lumea e de acord cu asta.

Hallam a spus că consensul comunității va fi măsurat de ”felul în care minerii aleg să adopte bifurcația” și se estimează ca lansarea clinetului de bifurcație să fie făcută ”curând – mai multe pe tema asta în curând”.

Conform spuselor lui Griff Green, purtător de cuvânt la Slock.it, etherii furați sunt ”blocați într-un copil DAO, deci nu vor putea să scoată ethereum” încă 27 de zile. Decizia monumentală așadar trebuie făcută în câteva zile.

Cu bifurcație sau fără bifurcație
O dezbatere încinsă a început deja pe reddit, twitter, canalul slack al DAO și forumuri. Am vorbit deja cu trei mineri și toți păreau pentru bifurcație, iar unul dintre ei a spus că nu are de ales și că trebuie să susțină bifurcația.

Într-un update care explică faptul că atât copilul DAO cât și DAO-ul principal vor fi înghețate într-o bifurcație soft urmată de o bifurcație fermă pentru a permite ca fondurile să fie trimise către un nou contract smart din care deținătorii de jetoane să își poată retrage partea, Green a spus:

Este important de notat că ambele căi sugerate au parte de susținerea lui Vitalik și a altor lideri din comunitatea ethereum și va afecta doar o parte din blockchainul ethereum

Principalul argument împotriva bifurcației este unul alunecos. Deținătorii bitcoin pun problema că bifurcațiile ferme pot fi folosite acum pentru a opri hoțul să fugă cu banii, dar acestea ar putea să fie folosite mai târziu pentru a opri tranzacțiile cu droguri sau donațiile către Wikileaks.

Adam Back, președinte la Blockstream, a spus:

Bitcoinul nu a avut niciodată bifurcație fermă. Dezvoltatorii care au avut fonduri blocate în MT Gox au respins din principiu chiar și sugestia unei bifurcații ferme pentru a returna fondurile. Ideea ca ethereum să facă bifurcație fermă pentru că unii utilizatori au făcut o investiție proastă guvernată de un contract smart scris prost este un conflict de interese

Argumentul contra este susținut de Alex van de Sande, un dezvoltator ethereum și unul dintre curatorii DAO care a spus într-o postare publică faptul că nu îi plac propunerile de bifurcație și că se îndoiește că ”această bifurcație fermă pentru a recupera fondurile se va întâmpla – nici nu ar trebui să fie posibil ethnic să se facă.”

Decizie definitorie pentru ethereum
Unii spun că situația este excepțională și că contractual este ”prea mare pentru a eșua”, așadar minerii, comportându-se ca un juriu descentralizat, pot să blocheze banii furați. Beneficiul ar fi că o bifurcație ar putea să descurajeze alte furturi spectaculoase, pentru că jurații mineri pot să hackuiască hackerul și să îi ia prada înapoi.

Dacă i se permite hoțului să fugă cu banii, încrederea în ethereum ar fi zdruncinată, chiar într-un moment în care prețul trecuse de 20$ per moneă. Au reușit în mod surpsinzător să navigheze lin de la zerola mai bine de 1,6 miliarde de dolari înainte de atac, după ce au avut parte de susținerea afacerilor. Toate acestea vor fi puse în pericol dacă întregul concept este pus într-o lumină proastă în fața întregii lumi și se trage concluzia că nu este sigur și că moneda digitală este ușor de furat.

Cu toate acestea, nu este o decizie ușoară, pentru că calea pe care o alege comunitatea ethereum este una dicisivă în definirea direcției pe termen lung a monedei și posibilitatea de a reuși să ajungă la adopție mainstream.
 

schoolOFdj

Moderator
Business Club
Veteran
Donator
Team Leader
Moneda bitcoin – analiza tehnică pentru 22 iunie

Moneda bitcoin și-a găsit suportul la nivelul de retragere Fibonacci, dar e posibilă o retragere mai mare pe viitor.
Momente cheie pentru moneda bitcoin
 • Moneda bitcoin este încă în vânzare și se mișcă către nivelul Fib 38,2%, sau 650$, așa cum preconizam în analiza precedentă.
 • Prețul pentru moneda bitcoin pare să își fi găsit o urmă de suport în această zonă, formând o săgeată lungă după testare și încă se decide dacă să își continue urcarea sau să facă o retragere mai consistentă.
 • Indicatorii tehnici par să sugereze că încă nu s-a încheiat corecția.
Semnale ale indicatorilor tehnici
SMA-ul pe 100 de zile este deasupra SMA-ului pe 200 de zile, așadar un trend ascendent pe termen lung ar putea să continue totuși. Distanța dintre mișcările medii este în continuare îngustă dar pare să crească deci presiunea taurilor ar putea să devină mai puternică. Pe lângă asta, SMA-ul pe 100 de zile coincide cu linia de trend ascendent pe graficul zilnic, care s-ar putea menține ca suport dinamic.

Cu toate acestea, RSI-ul este descendent, ceea ce înseamnă că deocamdată vânzătorii controlează prețul. Stocastica își face loc în regiunea de supracumpărare, indicând o acumulare în momentumul urșilor. În acest caz, moneda bitcoin s-ar putea îndrepta către următoarea zonă de interes mai aproape de Fib 61,8 sau de 550$. Un ricoșeu față de acest nivel ar putea permite continuarea urcării către vechile înălțimi de 776$.

Evenimentele pieței
Referendumul UE urmează să aibă loc mâine iar sondajele sugerează o preferință pentru a rămâne în Uniunea Europeană. Investitorii încep să își programez eprofiturile în funcție de această situație și să se îndrepte către moneda bitcoin. De reținut este că traderii au fost forțați să renunțe la echități și la monedele fiat, în anticiparea nesiguranței, dar sondajele par să arate că această situație ar putea să fie evitată.

Odată ce aceste riscuri trec, cererea de bitcoin ar putea să rămână susținută de fluxul din China. Rețineți că investitorii chinezi au trecut multe fonduri pe moneda bitcoin în anticiparea unui yuan mai slab și a controalelor de capital ducând la o puternică străpungere a plafonului în luna mai. Dacă acest fenomen persistă, atunci prețul bitcoin ar putea să aibă parte în continuare de o creștere

Sursa – Sarah Jenn via NewsBTC
 

schoolOFdj

Moderator
Business Club
Veteran
Donator
Team Leader
Prețul ether fluctuează masiv din cauza reținerilor legate de bifurcația ethereum
Prețul ether, moneda nativă pe care se bazează rețeaua ethereum, a avut parte de fluctuații masive în ultimele zile, într-o perioadă în care dezvoltatorii se străduiesc să determine felul în care vor rezolva pierderea de fonduri a investitorilor dintr-una dintre platformele de referință pentru rețea.

Problema este pierderea a aproximativ 3,6 milioane de etheri sustrași de la organizația distributivă autonomă (DAO) și încercările de a asigura atât fondurile pierdute în urma atacului cât și cele care au rămas în DAO.

Piețele ether au fluctuat foarte mult ca urmare a acestei situații de pe piață, a nesiguranței în legătură cu felul în care situația se va rezolva și felul în care va fi primită de public rezolvarea.

De exemplu, persistă temerile că soluțiile în care dezvoltatorii sunt nevoiți să rescrie istoria blockchain făcând o reversie a tranzacțiilor valide conform regulilor platformei va cauza o pierdere a încrederii în piață și că schimburile mari vor renunța la ether.

După ce pe 17 iunie prețul ether crescuse la aproximativ 20 de dolari, a scăzut cu aproape 50% pe 20 iunie.

În timp ce hack-ul DAO a scos la iveală problemele tehice ale rețelei ethereum, participanți la piață ca Max Booner, fondatorul B2C2, spun că declinul din această perioadă ar trebui văzut mai degrabă ca o oportunitate de a cumpăra ether la preț mic. Astfel de comentarii, susținute de alți observatori ai pieței, sugerează că există o încredere în fundația pieței ethereum, în ciuda faptului că tranzacțiile au început abia anul trecut.

7 noi instituții financiare se alătură la Ripple ca parteneri pe tehnologie
Startupul din San Francisco de registre distributive Ripple a adăugat 7 noi instituții financiare ca noi parteneri pe tehnologie.

Este vorba de câteva nume mari, printre care ATB Financial, Banca de Comerț Imperial Canadiană, Banca Națională din Abu Dhabi, Reisebank, Santander, UniCredit și UBS. Aceșia au dezvăluit că folosesc tehnologia, iar cei de la Ripple au explicat că felul în care o aplică partenerii variază de la un caz la altul.

Într-un interviu, directorul executiv de la Ripple Chris Larsen a căutat să arate că parteneriatele sunt o dovadă că adopția tehnologiei firmei este în creștere și că acești parteneri sunt din ce în ce mai serioși în ideea că vor folosi produsele dezvoltate pentru transferuri reale de bani.

Anunțul vine ca urmare a știrii că Santander folosește Ripple ca parte dintr-un test intern deschis angajaților, pe care au în plan să îl lanseze spre finalul anului.

Într-un interviu, directorul de strategii și operațiuni de la ATB, Curtis Stange, a spus că ATB a folosit tehnologia pentru a face plăți internaționale, în timp ce CIBC și NBAD și-au exprimat entuziasmul general față de Ripple și de eficacitatea pe care ar putea-o aduce.

Dezvoltatorii ethereum au lansat un contra-atac white-hat asupra DAO
Marți au apărut rapoarte cum că membri comunității de dezvoltatori ethereum mută fonduri dinspre DAO, în încercarea de a opri un nou presupus atac.

Dezvoltatorul Alex Van de Sande, designer la Fundația Ethereum, a anunțat mișcarea pe Twitter, la scurtă vreme după ce au apărut zvonuri pe canalele sociale că se sustrag și alte fonduri din contractele asociate cu DAO. Acesta a spus că acțiuninea vine ca răspuns la o nouă exploatare a codului din contractul smart DAO, care a venit la doar câteva zile după ce câteva milioane de dolari în ether au fost sustrași din contracte asociate cu proiectul.

Interesant este că fondurile au fost redirecționate către trei adrese separate – una oficială folosită de dezvoltatorii ethereum, în care au fost mutați 4 milioane de ether, și alte două despre care nu se știe dacă sunt ale unor atacatori sau dacă țin tot de dezvoltatorii ethereum.
Fundația bitcoin are un nou director, în persoana unui investitor sud-african
Cea mai veche organizație de tranzacționare bitcoin a votat un nou director executiv.

La câteva săptămâni după ce directorul executiv Bruce Fenton a depus o notificare cum că perioada sa de activitate se va încheia (sunt zvonuri cum că acesta și-ar fi dat demisia), Fundația bitcoin l-a numit pe Llew Claasen în funcția de director executiv.

Un nume relativ necunoscut în comunitatea bitcoin și blockchain, Claasen este un capitalist de risc din Cape Town, Africa de Sud și partener administrativ la Newtown Parteners. Printre altele, Claasen are experiență în infrastructura online și mobilă. Fenton va rămâne și el membru în consiliul directorial al Fundației Bitcoin.

Se pare că votul ar fi avut loc pe 14 iunie. De notat este că membrul consiliului și directorul de la Civic Vinny Lingham nu a votat din cauza unei ”vechi relații de afaceri” cu Claasen.

Numirea lui Claasen ca director executiv vine ca urmare a unor știri că Fundația Bitcoin a primit noi finanțări, la câteva luni după ce a operat cu fonduri aproape de zero.

Deși la un moment dat avea 10 angajați full-time, Fundația Bitcoin s-a dispensat de angajații plătiți în cursul anului 2014. În 2015, organizația s-a reorganizat ca fiind una de voluntari, concentrată pe dezvoltare software, deși relevanța sa pe piață a fost pusă sub semnul întrebării.

Licitația Silk Road și pauza BitFinex, responsabile pentru scăderea prețului bitcoin
Întârzierile de mentenanță din partea celei mai mari platforme de tranzacții bitcoin și licitația a aproximativ 19 milioane de dolari în bitcoin de pe urma procesului Silk Road ar putea să fie responsabile pentru scăderea prețului bitcoin de luni și marți.

De la aproape 760$ cât costa un bitcoin în weekend, moneda a scăzut sub 700 luni. Mai mulți traderi bitcoin au pierdut o parte din investiții, pentru că nu au putut să încheie tranzacțiile programate, în timp ce alții pun sub semnul întrebării nevoia de a le mai încheia.

În ciuda faptului că Bitfinex avea programată o perioadă de o oră de mentenanță pe 17 iunie, tranzacțiile pe website au fost oprite luni, pe 20 iunie.

Update – lucrăm la rezolvarea unei probleme interne de rețea. (20 iunie, ora 22.19)

Identificată – tranzacționarea a fost pusă pe pauză atâta timp cât investigăm problema de infrastructură care afectează motorul de tranzacționare. Problema nu implică fonduri sau securitatea sistemului. Ne vom continua operațiunile normale cât mai curând. (20 iunie, ora 21.35)

Investigații – avem probleme de platformă. Investigăm și vom continua operațiunile normale cât de curând posibil.

Conform datelor coinmarketcap.com care compilează capitalizarea pieței de Criptomoneda este o formă monetară bazată pe principii matematice. Banii fiat sunt printați, în timp ce criptomoneda este câștigată în urma rezolvării automate, în timp, a unor probleme de matematică a criptografiei.
http://goanadupabitcoin.ro/glossary/criptomoneda
Bitfinex este cea mai mare platformă de tranzacționare bitcoin, cu 20% in piață, în timp ce restul de 80% sunt controlate de alte 85 de platforme. Poloniex se află pe locul doi, cu 9,17% din piață. Alte 70 de schimburi acoperă mai puțin de 1% fiecare din totalul de tranzacții. Volumul mare manevrat de Bitfinex are un efect stabilizator asupra pieței.


Așadar, când o platformă ca Bitfinex pune activitățile pe pauză, piața îi simte efectele.

Data de 20 iunie a marcat de asemenea inundarea pieței cu aproximativ 19 milioane de dolari în bitcoin, la o licitație ținută în Australia. Este vorba de bitcoini confiscați în urma scandalului Silk Road de anul trecut.Moneda bitcoin și-a creat suportul din nesiguranța crescută a piețelor financiare, dar indicatorii tehnici indică o scădere pe termen scurt.
Momente cheie pentru moneda bitcoin
 • Moneda bitcoin și-a găsit suportul la nivelul de Termen folosit în analizele tehnice care se referă la zona de susținere (prețul care se oprește din trendul descendent.) sau rezistență (prețul se oprește din trendul ascendent). Retragerea fibonacci este potențiala retragere a mișcării inițiale de preț a bunului financiar respectiv. Retragerile Fibonacci folosesc linii orizontale pentru a(...)


 • Prețul a creat o structură cu bază dublă pe termen scurt la aceazonă și a străpuns linia gâtului după ce rezultatele sondajelor regionale din Marea Britanie au sugerat o posibilă ieșire a Marii Britanii din UE.
 • Moneda bitcoin ar putea să se întoarcă la creșterea sa constantă, către nivelele precedente la 775$ dacă Marea Britanie părăsește într-adevăr ue
Semnale ale indicatorilor tehnici
Pe graficul pe o oră, SMA-ul pe 100 de zile se află sub SMA-ul pe 200 de zile, așadar calea rezistenței mai fragile ar putea să fie cea inferioară. Prețul pentru moneda bitcoin se apropie de SMA-ul pe 100 de zile, care s-ar putea comporta ca rezistență dinamică. Acest lucru se aliniază de asemenea cu zona de interes a fostului suport din jurul prețului de 660$.

Stocastica arată condiții de supracumpărare dar încă nu a scăzut suficient. Asta înseamnă că de fapt cumpărătorii s-ar putea să mai aibă energie pentru a împinge câștigurile, dar momentumul taurilor ar putea să fie epuizat. Valoarea RSI este de asemenea în zona de supracumpărare, dar nu a avut scăderea suficientă pentru a indica o întoarcere a momentumului de vânzare.

Evenimentele pieței
Evenimentul principal pe care îl urmăresc traderii săptămâna aceasta este referendumul UE, care a controlat acțiunile de preț bitcoin luna aceasta. Sondajele arată că britanicii sunt mai degrabă înclinați către a părăsi UE, iar acest lucru a susținut moneda bitcoin. Acest scenariu ar aduce o uriașă nesiguranță pe piețele financiare, ceea ce îi face pe traderi să caute investiții alternative.

Rezultatele oficiale urmează să fie anunțate curând și deocamdată se pare că votul înclină în favoarea Brexitului, ducând la un declin abrupt pentru lira sterlină pe piața europeană. Acest lucru s-ar putea revărsa și asupra celorlalte piețe globale, pentru că o activitate economică mai slabă în regiunea europeană ar putea să apese asupra cererii de comodități și activităților de tranzacționare în alte părți ale lumii.

Cu aceasta, moneda bitcoin ar putea să crească masiv în cazul unui Brexit, trecând de valorile maxime înregistrate luna aceasta și creând noi recorduri, în jurul prețului de 800-900$.

Sursa Bitcointalk
 

schoolOFdj

Moderator
Business Club
Veteran
Donator
Team Leader
IMG_20160627_171236_567.JPG

Moneda bitcoin pare să se recupereze după Brexit, dar trendul ascendent pe termen scurt ar putea să rămână intact.
Analiza tehnică a prețului bitcoin
 • Moneda bitcoin a avut o creștere puternică vineri, după ce Marea Britanie a votat ieșirea din UE.
 • Acest lucru ar putea să însemne o perioadă prelungită de nesiguranță pe piețele financiare, ceea ce ar aduce mai multă susținere pentru bunurile alternative ca bitcoinul.
 • Prețul pare să își aibă suportul în retragerea Fibonacci 50% pe graficul de timp pe o oră. O linie de trend ascendentă poate fi trasată pentru a conecta valorile minime din 22 iunie și până acum.


Semnale
SMA-ul pe 100 de zile se află sub SMA-ul pe 200 de zile, ceea ce indică faptul că cea mai fragilă rezistență ar putea să fie cea inferioară. O străpungere sub linia de trend și nivelul de Termen folosit în analizele tehnice care se referă la zona de susținere (prețul care se oprește din trendul descendent.) sau rezistență (prețul se oprește din trendul ascendent). Retragerea fibonacci este potențiala retragere a mișcării inițiale de preț a bunului financiar respectiv. Fibonacci 61,8% ar putea să confirme că urmează pierderi maii mari în preț, ceea ce ar pregăti calea pentru o corecție mai mare a prețului bitcoin.
Valoarea RSI se apropie de regiunea de supracumpărare, ceea ce indică faptul că presiunea urșilor ar putea să slăbească curând și să le permită vânzătorilor să preia controlul. Stocastica se apropie de asemnea de zona de supracumpărare iar o mșicare descendentă ar putea să atragă și mai mulți urși în joc.

Pe de altă parte, dacă taurii continuă să pună presiune pe piață, atunci prețul bitcoin și-ar putea continua urcarea către 685$ și mai sus. Toate acestea depind de felul în care evenimentele pieței se desfășoară în următoarele câteva zile.


Prețul bitcoin continuă să fie sensibil la sentimentele de pe piață, pe măsură ce nesiguranța și volatilitatea în alte arene financiare au forțat investitorii să convertească bani în monede virtuale. Pentru săptămâna asta, orice noutăți legate de negocierile dintre UE și Marea Britanie ar putea să răstoarne prețurile.

Ce se mai întâmplă prin piața .

În afară de asta, au apărut amenințări de intervenție sau de detensionare a politicilor din partea oficialilor de la bancile centrale. Acest lucru ar putea să crească cererea de bitcoin, așa cum s-a întâmplat în luna mai în cazul Chinei. CU cât investitorii speculează mai mult o încetinire a economiei globale, cu atât bitcoinul ar putea să devină un posibil refugiu, la fel ca aurul și metalele prețioase, pentru că valoarea sa nu poate fi alterată de guverne și autorități monetare.


Newsbtc
 

schoolOFdj

Moderator
Business Club
Veteran
Donator
Team Leader
IMG_20160628_163613_028.JPG


Analiza de astăzi

Moneda bitcoin se consolidează în structura de triunghi ascendent, în timp ce participanții la piață așteaptă cataliști mai bine definiți.
Momente cheie pentru moneda bitcoin

 • Moneda bitcoin s-a întors în zona de consolidare după ce a făcut mișcări abrupte în ultimele săptămâni.
 • Prețul a format valori joase mai înalte și și-a găsit rezistența în zona de 680$, creând o structură de triunghi ascendent.
 • Moneda bitcoin tocmai a ricoșat față de suportul triunghiului și pare pregătită să testeze din nou rezistența.
Semnale ale indicatorilor tehnici
SMA-ul pe 100 de zile se află sub SMA-ul pe 200 de zile, așadar rezistența cea mai fragilă este cea inferioară. Cu toate acestea, distanța dintre cele două medii de mișcare se îngustează, iar o intersectare în zona superioară pare iminentă, indicând probabil faptul că e posibil să vedem cumpărătorii preluând controlul. Moneda bitcoin și-a găsit rezistența la SMA-ul pe 200 de zile, care de obicei se menține ca punct de inflexiune dinamic.

Cifra RSI indică deja condiții de supracumpărareși începe să scadă, indicând faptul că presiunea urșilor s-ar putea întoarce pe piață. Stocastica este în continuare în mișcare, dar este de asemenea în zona de supracumpărare, ceea ce înseamnă că cumpărătorii sunt epuizați și ar putea să lase vânzătorii să preia controlul.

Dacă acest lucru se întâmplă, o străpungere sub suportul triunghiului în jur de 620$ ar putea să aibă loc și să forțeze prețul să scadă. Următorul posibil suport se află la 580$, la care s-ar putea afla mai multe comenzi.

Evenimentele pieței
Acum, că a trecut principalul eveniment (referendumul UE) a trecut, traderii încep să își programeze profiturile de pe pozițiile bitcoin. Pe lângă aceasta, observatorii pieței aspteaptă următorul mare catalist înainte să se alăture tranzacțiilor. Deocamdată se vede nesiguranța piețelor. Oficialitățile britanice și liderii UE au început negocierile.

Aversiunea față de risc este în continuare prezentă iar acest lucru ar putea să fie un avantaj pentru prețul bitcoin, mai ales pentru că bancherii de la băncile centrale ar putea să ia în considerare stimuli suplimentari sau intervenția pe piețele monetare. Acest lucru ar putea să facă investitorii să evite monedele și echitățile, îndreptându-i către bunuri alternative ca bitcoinul.

Calendarul econimic arată o săptămână liniștită, așadar am putea să avem parte de o perioadă de consolidare până la următorul anunț important. Evenimentele de risc includ discursuri de la oficialii băncilor centrale ca Draghi și Yellen și Summitul UE programat pentru ziua de astăzi
.Hillary Clinton, probabil viitorul președinte al statelor unite ,candidatul si este cel mai bine văzută în statistici teoretic ,oferă sprijinu ei în spatele aplicațiilor tech blockchain în sectorul public .

Clinton, care este de asteptat sa devina noul președinte din partea Partidului Democrat din SUA luna viitoare , a precizat ceva bun pentru bani digitali in care campania sa susținut că politica publică americană ar trebui să includă și blockchain .

Clinton declarând :

" Noi americani trebuie să ocupăm o pozitie inovatoare pentru a conduce lumea în următoarea generație în domeniul revoluției tehnologice. De la mașinile autonome la aplicațiile blockchain de serviciu public - noi trebuie să aparam accesul universal la piața mondială , digitală de idei . "


Sursa :
http://www.coindesk.com/presidential-candidate-hillary-clinton-pledges-support-blockchain-tech/
 

schoolOFdj

Moderator
Business Club
Veteran
Donator
Team Leader
Dezbaterea dimensiunii blockului se încinge. SegWit intră în următoarea fază

Comunitatae de voluntari care dezvoltă codul pentru software-ul open-source al bitcoinului a intrat într-o nouă fază de testare a Martorului Segregat (SegWit), soluția de scalare propusă și populară în rândul utilizatorilor bitcoin.
Această nouă fază, în care s-a intrat week-endul trecut, vine la aproape șapte luni după ce Martorul Segregat a fost propus de Pieter Wuille, co-fondator al startupului bitcoin Blockstream, în cadrul conferinței Scaling Bitcoin din Hong Kong.

De atunci și până acum, upgrade-ul, cunoscut sub numele de SegWit, a fost testat atât de comunitatea Core cât și de diferite companii care operează în spațiull bitcoin. Recent, contributorii Core s-au întâlit față în față în Zurich pentru o analiză a codului.

Pentru a face o recapitulare: SegWit a fost propus ca o formulă de a crește eficient capacitatea blockurilor de tranzacții bitcoin, schimbând felul în care este folosit spațiul din interiorul blockului în loc să crească dimensiunea blockurilor de date de pe blockchain. Mai mult, upgrade-ul rezolvă problema maleabilității tranzacțiilor, sau faptul că se poate că identitatea tranzacției să fie schimbată înainte să fie confirmată de rețea.

Odată cu fuziunea codului inițial pentru SegWit într-o ramură principală a bazei de date bitcoin, poate începe o nouă fază de testare despre care dezvoltatorii spun că va aduce mai multe oportunități pentru un stress-testing al upgrade-ului și identificarea de buguri. Dezvoltatorii spun că acest lucru permite testarea SegWit în conjuncție cu alte funcționalități din codul bitcoin.

Pe de altă parte, SegWit mai are de lucru înainte de a deveni parte integrantă a rețelei.

Pentru început, codul nu conține elementele necesare pentru a fi activat. Acestea, conform echipei Core, vor fi scrise și adăugate după ce se vor face mai multe teste.

”Pașii pe termen scurt sunt portarea și teste suplimentare pentru utilizarea concretă pe rețeaua de teste. După aceea, urmează definirea activării parametrilor și lansarea cu SegWit-ul activat. Sperăm să fie o soluție adoptată de mineri și de comunitate”

Procesul trecerii de la schițe la testare a avut parte de controverse.

Cei care susțin creșterea dimeniunii blockurilor de tranzacție pe rețeaua bitcoin au spus că SegWit este o metodă prea complexă pentru a scala sistemul, iar unii au mers atât de departe cât să spună că echipa Core ignoră interesele utilizatorilor bitcoin.

Comentarii recente din partea comunității de minare din
China, dar și zvonurile recente cum că unii mineri ar putea să adopte o bifurcație fermă a rețelei ilustrează tensiunea care definește dezbaterea scalabilității.

O problemă de timp
Cu siguranță că întrebarea principală este când exact va deveni SegWit parte activă a rețelei?

În paralel cu testarea care continuă să aibă loc acum, dezvoltatorii vor face backport în Bitcoin Core 0.12. Asta înseamnă că vor lua noile elemente ale codului și le vor aplica la versiunile mai vechi.

Wladimir van der Laan a sugerat că acest proces ar putea să aibă loc luna viitoare, deși decizia aceasta depinde de felul în care se desfășoară următoarea fază de testare.

Tot în această fază, dezvoltatorii implicați în inițiativă speră să identifice buguri care există în cod. Ținând cont de valoarea de mai bine de 10 miliarde a pieței bitcoin, există un risc asociat cu orice schimbare majoră a felului în care funcționează sistemul.

Wuille a spus că aceste riscuri sunt reale, dar recunoscute de contributorii Core și de alții care testează SegWit.

”SegWit este fără doar și poate una dintre cele mai mari schimbări de regulament al consensului bitcoin, așadar există riscuri inerente. Cu toate acestea, este și schimbarea care are parte de cea mai mare atenție, analiză și testare datorită impactului pe care îl are. SUnt încrezător că dacă rămân buguri, vor fi unele minore descoperite în faza testnet.”

Pași către dezvoltare
Într-un fel, SegWit este o treaptă către alte schimbări propuse codului bitcoin.

Van der Laan, care a spus despre fuziunea de weekendul trecut că este ”un mare pas înainte” a indicat că lansarea SegWit le dă dezvoltatorilor șansa să adauge alte funcționalități bitcoinului.

Lansarea SegWit ar avea impact asupra altor aspecte ale dezvoltării bitcoin, inclusiv o propunere din partea contributorului Matt Corallo de a reduce timpul de propagare a blockurilor în rețea.

”Este necesară în mod special pentru că rezultă într-o creștere a dimensiunii blockului, care face problema întârzierilor de propagare chiar mai urgentă” a spus Wuille.
 

schoolOFdj

Moderator
Business Club
Veteran
Donator
Team Leader
Ransomware-ul bitcoin ar putea să fie eliminat în totalitate
Ransomware-ul este o problemă veche. A apărut în 1989, după ce Joseph Popp a creat primul malware, cunoscut sub numele de AIDS sau PC Cyborg. După 27 de ani, utilizatorii de Internet încă sunt ținta unor versiuni mai avansate ale acestui malware care ia ostatice datele din calculator. Aproape toate ransomware-urile cer diferite sume de bani trimise în bitcoin către creatorul sau distribuitorul de malware pentru ca acesta să primească parola de decriptare și să recâștige accesul la fișiere.

Ușurința tranzacțiilor și un anumit grad de anonimitate oferit de tranzacțiile bitcoin a făcut-o moneda preferată a infractorilor cibernetici. Această problemă însă ar putea fi eliminată în viitorul apropiat. Atunci când bitcoinul a apărut, oamenii credeau că moneda digitală este complet anonimă și greu de urmărit. Cu toate acestea, o combinație de blockchain transparent care înregistrează toate tranzacțiile și metodele de urmărire a demonstrat acum că tranzacțiile bitcoin sunt pseudoanonime în cel mai bun caz și că, cu puțin efort, identitatea oamenilor care fac tranzacții bitcoin poate fi dezvăluită.

Kaspersky Labs a făcut eforturi pentru a urmări cu succes câteva persoane suspectate de infracțiuni cibernetice din spatele atacurilor ransomware. Firma de securitate cibernetică a urmărit firul tranzacțiilor bitcoin pe blockchain pentru a-i descoperi pe cei din spatele lor. Tehnica de a urmări banii nu este una nouă. Autoritțile fac asta de zeci de ani. Singura diferență este că acum banii nu vin sub formă de banconte sau transferuri electronice în rețelele bancare ci sub forma unro hashuri criptografice înregistrate pe un registru descentralizat transparent, adică blockchainul.

Câteva firme de securitate pe Internet și-au dedicat resursele pentru a urmări aceste tranzacții până când ajung pe un site public sau schimb de bitcoin, iar de acolo pot să facă backtracking până ajung la suspect. Caleb Denton, cercetător de securitate la SentinelOne a explicat care sunt eforturile care se fac în acest sens. Crede că în curând va exista suficientă tehnologie disponibilă pentru a urmări tranzacțiile bitcoin care vor pune în sfârșit capăt atacurilor ransomware sau altor infracțiuni care implică moneda bitcoin.


Lira sterlină continuă să scadă. Investitorii nu se îndreaptă încă spre moneda digitală
Valul de știri negative despre lira sterlină nu face ca alte monede să își ia avânt. Dolarul american este în continuare slab față de euro și yen.

Săptămâna aceasta nu a fost una prea grozavă pentru lira sterlină. Din câte se pare, moneda continuă să își piardă valoarea, iar banca centrală vrea să creeze un pachet de stimuli. Dacă banca engleză are un cuvânt de spus în această problemă, va introduce detensionări monetare în luna august. În paralel, PIB-ul își continuă și el declinul, iar săptămâna aceasta a mai pierdut 3,1%. De altfel, în ultimele săptămâni, lira sterlină și-a pierdut din valoare în fiecare săptămână. Acest trend va continua în următoarea perioadă, după cum arată lucrurile. Mai ales acum că banca centrală a anunțat că s-ar putea să fie obligată să pună în aplicare detensionări financiare spre finalul anului. Brexitul nu a ajutat nici el la îmbunătățirea situației.

Ca rezultat al programului de detensionare monetară, banca angliei va trebui să scadă ratele încă de luna viitoare. Asta ar putea să însemne că băncile care nu se confruntă încă cu dobânzi negative vor ajunge destul de aproape de această problemă. Mai mult, cei care au deja dobânzi negative vor trebui să le scadă și mai mult.

A devenit evident că investitorii realizează în sfârșit că Brexitul nu poate fi evitat. Deși votul public a arătat intenția de a părăsi UE, încă mai existau îndoieli. Unii își exprimau îngrijorearea în legătură cu votul și au cerut un al doilea referendum, însă acesta nu are șanse să se întâmple iar Brexitul va fi finalizat în următoarele săptămâni.

Toate aceste știri negative nu au făcut nici celelalte monede să crească. Dolarul american este încă în scădere față de euro și yen. Rămâne de vîzut dacă acest trend va continua. Depinde în mare parte de rezervafederală și de cum vor reuși să amâne creșterea ratelor din nou.

Deși bitcoinul ar putea să ajute situația, investitorii încă nu se înghesuie la schimburile de cirptomonedă. Nu s-a observat o creștere semnificativă în volumele tranzacționate în ultimele săptămâni. Acestea fiind spuse, bitcoinul se menține cu ușurință relativă în această perioadă de tensiuni economice. Acum că Brexitul s-a finalizat, va fi interesant de văzut dacă apar schimbări în această privință.Ucraina urmează să găzduiască prima licitație blockchain
Ucrainienii pregătesc prima licitație bazată pe blockchain. Este vorba despre o licitație online descentralizată care va avea loc pe 7 iulie 2016. Un grup de dezvoltatori se concentrează pe crearea unei platforme de licitații descentralizate, iar decizia a fost luată pentru a populariza conceptele Fintech în țară pentru anii care urmează.

Compania din spatele acestei idei este DistributedLabs, care a scris întregul cod pentru protocolul acesteia sub formă de voluntariat. MicrosoftAzure joacă un rol important în inițiativă, datorită soluțiiilor de stocare în cloud. Mai mult, dezvoltatorii au testat intens conceptul pe serverele Azure.

Este interesant de notat faptul că această idee are tot suportul din partea guvernului ucrainean. S-a ajuns la un acord pentru această platformă de licitații bazată pe blockcahin încă din luna martie 2016. Obiectivul principal este atragerea investitorilor și utilizatorilor din toate regiunile Ucrainei. Mai mult, se fac planuri pentru a permite vânzarea de licențe emise de stat, dar nu este sigur când se va putea pune în aplicare această idee.

Printre bunurile licitate se numără bunuri imobiliare și proprietăți ale statului. Datorită naturii descentralizate a acestui sistem bazat pe blockchain, va fi imposibil ca cineva să preia controlul sistemului. În plus, transparența procesului este foarte importantă. Nu mai poate fi vorba despre licitații ușile închise, iar toate datele vor fi publice și ușor de accesat pentru toată lumea.

Prima licitație bazată pe blockchain de pe platformă va avea loc în doar două zile, pe 7 iulie 2016.


Hackerii au luat în vizor o bancă ucraineană și au furat 10 milioane de dolari prin SWIFT
O bancă ucraineană al cărei nume nu a fost făcut public a pierdut mai bine de 10 milioane de dolari upă ce hackerii au spart sistemul și au furat bani.

Băncile au acum nevoie urgentă de soluții de transfer de fonduri bazate pe blockchain, pentru că sistemele convenționale sunt compromise frecvent. Rețeaua SWIFT, folosită la scară mare de băncile din întreaga lume pentru transferuri de fonduri electronice a fost afectată de mai multe atacuri până acum, iar băncile au pierdut sume masive de bani.

După incidentul recent în care hackerii au furat bani care aparțineau Băncii Centrale din Bangladesh, o bancă din Ucraina a fost luată în vizor de hackeri, care au reușit să primească acces în sistemele informatice ale băncii. Banii au fost transferați de la bancă la conturi offshore folosind sistemul de transfer inter-bancar SWIFT.

Banca afectată de atac a cerut membrilor Sistemului de Audit și Control să investigheze incidnetul și să rezolve problemele cauzate de hackeri în timpul atacului. Investigatorii au menționat într-o declarație că nu este vorba despre un incident izolat și că multe bănci din zonă au fost ținta atacurilor și încercărilor hackerilor de a sparge sistemele informatice. Conform declarațiilor, zeci de bănci (în special în Ucraina și Rusia) au fost compromise și s-au furat sute de milioane de dolari. Băncile nu fac publice astfel de informații și se tem de publicitatea negativă pe care le-ar aduce-o astfel de anunțuri.

În acest moment, nu sunt date suficiente pentru a determina numărul de bănci vizate de atacuri sau fondurile pierdute.

Pe de altă parte, SWIFT a lucrat la sporirea securității rețelei, dar va dura ceva timp până când rețeaua de securitate pentru transferul interbancar de fonduri să fie îmbunătățit. Consorțiumul R3 al instituțiilor bancare internaționale lucrează acum la alternative pentru SWIFT, bazate pe blockchain. Rețeaua dezvoltată de R3 va fi folosită de băncile parteneree pentru a finanța transferurile pe un blockchain privat.

Multe bănci favorizează aplicațiile bazate pe blockchain privat mai degrabă decât pe blockchain public, ceea ce, din nou, este o problemă. Securitatea blockchianului este direct proporțională cu numărul de mineri din rețea. Blockchainurile private vor avea un număr limitat de membri în rețea, făcând infrastructura susceptibilă atacurilor.

Până când SWIFT va implementa funcționalități de securitate suplimentare, singura soluție pentru a preveni alte atacuri din partea hackerilor este ca băncile să își sporească securitatea și să se asigure că sistemele lor nu sunt compromise. Sectorul bancar ar trebui de asemenea să se concentreze pe implementarea de soluții blockchain sigure pentru transferul de fonduri cât mai curând.

Săptămâna blockchain în China – evenimentul anului 2016 pentru dezvoltatorii și oamenii de afaceri din comunitatea crypto
Unul dintre cele mai importante evenimente blockchain de anul acesta va avea loc în Shanghai, în perioada 19-24 septembrie. Este vorba despre o conferință internațională de o săptămână care va combina stilul conferinței DevCon concentrată pe dezvoltatori și summitul focusat pe afaceri Second Global Blockchain.

Deocamdată avem o listă de 40 de vorbitori din diferite domenii, inclusiv reprezentanți de la Microsoft, UBS, Santander, Ernest & Young și mulți alții, dar și experți blockchain de la Ethereum, HyperLedger, R3, Ethcore, Circle, ConsenSys, OpenBazaar, Zcash, etc.

Shanghai International Blockchain Week va fi cel mai probabil unul dintre evenimentele importante ale anului, iar comunitatea se va aduna pentru a reflecta asupra evenimentelor din 2016, un an în care blockchainul a fost în lumina reflectoarelor.

”S-au făcut multe progrese, per total, în China, într-o perioadă scurtă de timp și sperăm că acest lucru se va dezvolta în ceva concret și benefic pentru industria financiară” a spus purtătorul de cuvânt al Wanxiang Blockchain Labs, care a adăugat că în cadrul conferinței va face mai multe anunțuri oficiale, printre care ChinaLedger, o alianță a 11 xchimburi regionale de comodități, echități și bunuri financiare condusă de Wanxiang Blockchain Labs.

Conferința va dedica o zi întreagă demo-urilor în care antreprenorii pot să prezinte produse blockchain.


Sursa newsbtc
 

schoolOFdj

Moderator
Business Club
Veteran
Donator
Team Leader

Cum percep investitorii chinezi moneda bitcoin

China își îndreaptă atenția către moneda bitcoin și generază cantități masive din moneda digitală. Principala cauză, conform spuselor directorului de la China Smartpay Group, este vulnerabilitatea din sectorul financiar global.

Un articol publicat recent în South China Morning Post subliniază faptul că guvernul Chinei este precaut în legătură cu bitcoinul. Cu toate acestea, sunt destul de multe schimburi active în țară, iar chinezii continuă să se împlice în ecosistem.

Cu toate acestea, mai sunt două aspecte despre care discută articolul. China este o țară suprasaturată de bănci, cu acces pentru cei bogați și pentru cei săraci. Durează doar 20 minute să deschizi un cont bancar în China, iar băncile chineze și oficiile poștale oferă servicii bune pentru transferurile bancare.

Este greu să ne imaginăm că bitcoinul aduce transferuri mai eficiente și ami ieftine de bani. Desigur, există un singur motiv pentru popularitatea în creștere a monedei bitcoin în China. Teama de inflație. Cu toate acestea, deși mulți oameni cred că volatilitatea mare a criptomonedei o împiedică să devină o monedă în drepturi, autorul articolului are altă viziune: ”Prețul aurului și rata de schimb a rublei rusești sau a nairei nigeriene sunt la fel de volatile iar acest lucru nu le împiedică să devină criptomonede. Și mai important, utilizatorii folosesc bitcoinul ca parte din diversificarea activelor, așadar volatilitatea de preț contează mai puțin atâta timp cât trendul pe termen lung este ascendent.”
Zheng vorbește despre felul în care rata inflației continuă să fie o preocupare importantă pentru Chinezi și despre felul în care guvernul naționalist s-a prăbușit din cauza inflației în 1949. Guvernul chinez a refuzat să recunoască faptul că într-adevăr exista inflație până în anii 80. Din păcate pentru China, în ultimii 25 de ani inflația a măturat întreaga țară. Acest lucru a avut un impact negativ asupra diferenței între clase.

Zheng spune că în ultimii zece ani, prețurile proprietăților au crescut, declanșând alarme. Bursa chineză continuă să fie una dintre cele mai scumpe din lume. Așadar, nu este de mirare că moneda bitcoin câștigă popularitate. A devenit o metodă de contracarare împotriva eroziunii constante a puterii de cumpărare a yuanului.Teroarea Brexitului se răspândește în lumea FinTech din Londra
Comunitatea FinTech este înspăimântată de votul Brexit și de urmările sale. Cei care au o miză mare în domeniul financiar îndeamnă guvernul britani să vină cu un plan concret pentru Brexit care să adopte accesul pe o singură piață și pașapoartele pentru servicii financiare.

Firma Innovate Finance a făcut de curând un studiu în rândul a 100 de firme membre. Sondajul caută să studieze temerile legate de viitorul Londrei și de startupurile Fintech de după rezultatele referendumului. În acest moment, 66 000 de oameni sunt angajați în domeniul tehnologiei financiare. Dintre aceștia, 30% vin din Uniunea Europeană și din alte țări.

Unul dintre participanții la studiu a spus:

”Dacă Anglia își pierde pașaportul și accesul fără fricțiuni la piețele financiare eruopene, atât sectorul financiar cât și cel tehnologic vor pleca din țară. Costurile de zi cu zi sunt deja prea mari. Pentru un startup care este strâmtorat cu bani și încearcă să angajeze oameni talentați pe salarii mici, orice scuză de a pleca către Berlin, Paris, Stockholm, Amsterdam sau Lisabona este binevenită.”

Secretara de Stat Theresa May este favorita pentru a deveni următorul prim ministru conservator. Aceasta nu a dat nici o garanție în legătură cu drepturile lucrătorilor europeni în Anglia. Așadar, lucrurile se complică și mai mult.

Profesorul Peter Hahn de la Institutul Londonez de Finanțe și Bănci a spus:

”Nesiguranța rezidenței străinilor înseamnă că fiecare afacere financiară și bancară din Anglia trebuie să studieze rapid registrele de angajări și să se uite la naționalitățile angajaților. Au oameni cheie în departamentul IT din Germania, Estonia sau Spania? Dar în administrare? S-ar putea să fi fost angajați mulțumiți care acum se gândesc să plece. Pot fi înlocuiți”

Dun&Bradstreet a scăzut gradul de risc din Anglia de la DB2a, care era asemănător cu cel American, la DB2c. Asta înseamnă că am putea să vedem schimbări în rău în următoarele săptămâni și luni.71% dintre americani cred că economia este măsluită
Majoritatea americanilor cred că economia este măsluită și că favorizează anumite sectoare, pe socoteala altora. Între timp, economia ar putea să fie pe marginea prăpăstiei spre o nouă recesiune. E momentul bun de trecere la bitcoin pentru protejarea averilor.

Un studiu din SUA arată că 71% dintre respondenți cred că sistemul economic favorizează anumite grupuri. Variantele de răspuns la chestiionar erau:

 1. Sistemul economic este măsluit și favorizează anumite grupuri
 2. Sistemul economic este corect față de toți americanii
 3. Nu știu.
Majoritatea covârșitoare a ales prima opțiune. Nu au existat diferențe de răspuns în funcție de rasă sau afiliere politică.

Conform recensământului, veniturile unei gospodării obișnuite au stagnat în ultimii 20 de ani. Asta înseamnă că o familie de rând din America are cam aceleași venituri pe care le avea în anii 90. Între timp, costurile de zi cu zi au crescut masiv. Un produs care ar fi costat 20$ în 1994, acum costă 32$. Așadar, clasa de mijloc o duce mult mai rău acum decât acum 20 de ani.

Conform brokerului și specialistului în economie Peter Schiff, economia americană se va confrunta cu o nouă recesiune în viitorul apropiat. Acesta nu acordă credit directoarei rezervei federale, care promite de multă vreme o resorbție a dolarilor de pe piață pentru a contracara inflația.

Pe de altă parte, moneda bitcoin a crescut de mai bine de trei ori în valoare în ultimele 18 luni. În plus, criptomoneda nu este supusă reglementărilor și deciziilor guvernamentale.Hackerii care au intrat în contact cu HashOcean dau vești proaste
Un grup de autoproclamați hackeri etici a fost în ultima săptămână pe urmele celor de la HashOcean. În sfârșit, au anunțat că au avut contact direct cu compania de minarebitcoin care se pare că ar fi dispărut cu investiții ale minerilor în valoare de câteva milioane de dolari.
Cu toate acestea, anunțul celor de la Kypertech are și o întorsătură de situație tristă. Au reușit să îi contacteze, așa cum și-au dorit. Se pare însă că nu pot să meargă mai departe și să dezlege misterul dispariției banilor.

Hackerii au mărturisit pe pagina de Facebook că identitățile lor au fost compromise și că au intrat în contact direct cu HashOcean.

Într-o discuție cu cei de la CoinTelegraph, Kypertech au spus:

”Avem vești proaste. Nu putem să postăm deloc pe rețelele sociale, dar am primit mesaje autentice de la HashOcean și chiar date despre profilele partenerilor de viață sau copiilor”

Luni, Kypertech a postat un număr binar pe pagina de Facebook, ceea ce i-a derutat pe cei care îi urmăreau. Aceștia au fost forțați să publice numărul ‘01001000011001010110110001101100011011110010000001000001011011100110111101101110’, care se traduce prin ”Hello anon”

Hackerii au spus că sunt siguri de faptul că corespondența este de la compania de minare, pentru că adresa de IP pe care au folosit-o pentru a le trimite emailul este aceeași cu originalul, așadar au luat amenințările în serios.

”S-ar putea să fim nevoiți să închidem toate operațiunile, pentru siguranța familiilor noastre. Au trimis de asemenea mesaje tuturor hackerilor angajați de noi în toată lumea. Unul dintre specialiștii noștri din Polonia face IP tracing al emailurilor și plănuiește să le dea un atac DDOS, pentru că au pomenit de profilul său și al familiei sale. Nu ne asumăm responsabilitatea pentru acțiunile sale și nu ne asociem lui. Este o persoană independentă care lucrează independent. Asta este tot. Vă vom ține la curent”.
Duminică, grupul spunea că au lucrat cu o agenție digitală pentru a propune o fundație de securitate pentru criptomonedă, ”pentru a face propuneri criptomonedelor să adopte o soluție de securitate universală și să reglementeze companiile care solicită servicii de tipul minării în cloud. Ieea unei monede descentralizate este că nimeni nu o controlează. Problema este că se ajunge la anarhie dacă nimeni nu reglementează companiile. Trebuie să existe lege și ordine, dar într-o formulă descentralizată.”
Cu toate acestea, după cum arată lucrurile, încercările grupului Kypertech au ajuns la capăt de drum.
 

schoolOFdj

Moderator
Business Club
Veteran
Donator
Team Leader
Vinny Lingham: bitcoinul trebuie să ajungă la prețul de 3000 $
Antreprenorul sud-african și evanghelistul bitcoin Vinny Lingham a avut o discuție cu cei de la CoinTelegraph în legătură cu scena bitcoin din Africa de Sud

Când va ajunge bitcoinul în mainstream?
CoinTelegraph – Ce te-a inspirat să te implici în bitcoin?[/paste:font]
Vinny Lingham – Am auzit prima dată de bitcoin în 2010 într-un articol și l-am expediat rapid din păcate. Am fost mai inspirat să mă implic când am văzut cum se dezvoltă piețele și după ce am început Gyft. Mi-am dat seama că este altă metodă de a îmbunătăți plățile global.

CT – Crezi că bitcoinul va atinge vreodată statut mainstream, sau crezi că va fi mereu un fel de monedă marginală?
VL –
Bitcoinul va trebui să ajungă la 3-5000$ pentru a ajunge în mainstream din punct de vedere al lichidităților, ca monedă. Are nevoie de unele îmbunătățiri majore în uzabilitatea pentru consumatorii care vor să îl folosească ca monedă. În special, plățile nu ar trebui să fie afișate ca decimale. ”Vă costă 0,00145 o ceașcă de cafea”. Ca industire, vom ajunge acolo odată ce trecem la prețuri mai bine exprimate. De asemenea, cred că sunt mai multe utilizări ale bitcoinului care nu se referă la monedă, iar aceste utilizări ar putea să îi facă pe miliarde de oameni să folosească bitcoinul zi de zi fără să știe că îl folosesc.

Bitcoinul în Africa de Sud
CT – Cum arată scena bitcoin în Africa de Sud?

VL –
Este în creștere, dar încă mai are un drum lung de parcurs. Nu am investit în nici un startup bitcoin din Africa de Sud, dar am investit în mai multe americane, inclusiv Stem&Chronicled.

Altcoin și ethereum
CT – Ești interesat de (sau ai avut experiență cu) alte criptomonede ca ethereum?

VL –
Am scris o postare pe blog numită ”Bitcoin Rising” pe blogul meu. Ținând cont că sunt deja milioane de portofele bitcoin și utilizatori și peste 100 000 de comercianți care acceptă deja bitcoin, efectul rețelei a devenit prea puternic pentru ca să apară un altcoin care să nu aibă o valoare mult îmbunătățită și diferită. Chiar cred că bitcoinul are efecte net superioare care fac din celelalte monede cripto ceva speculativ.Urmează înjumătățirea recompensei. Este reală problema atacurilor 51%?

Mulți susținători au ajuns să vadă bitcoinul ca pe un model de bun digital securizat la perfecție.

Această idee se datorează în mare parte blockchianului, baza de date distributivă care securizează unitățile de monedă digitală permițând minerilor să adauge și să verifice tranzacțiile fără terți. Dar așa cum s-a discutat în mediile academice de multă vreme, balanța dintre motivația care menține blockchainul operațional este mereu în pericol.

Poate că cel mai infam posibil atac, cunoscut ca ”atacul 51%” înseamnă că o singură entitate introduce o versiune de blockchain pe care o controlează și care este acceptată ca fiind validă. În timp ce teoreticienii au pus problema că atacul poate fi făcut cu un procent mai mic din rețea, la 51% din hashrate este aproape sigur că un astfel de atac ar funcționa.

Până în acest moment, pericolul nu prea a fost resimțit, dar noi schimbări ale felului în care rețeaua bitcoin motivează participanții importanți i-a făcut pe oameni să se teamă că un atac 515 ar putea să devină din nou posibil.

De exemplu, unii sunt îngrijorați că înjumătățirea numărului de bitcoini noi emiși în fiecare zi va duce la o scădere proporțională a numărului de mineri care se bazează în acest moment pe venituri pentru a-și acoperi cheltuielile, în acest fel asigurând blockchainul. Minerii sunt în competiție pentru a adăuga noi blockuri la blockchain și primesc noi bitcoini ca recompensă.

Pe 9 iulie ne așteptăm să se facă înjumătățirea, iar acest eveniment pune în context teoria despre posibilul atac, ținând cont că nu se știe ce se va întâmpla când se face înjumătățirea.

Practic, cu mai puțini bitcoini produși la fiecare block (de la 25btc la 12,5btc după înjumătătire) recompensa pentru minare ar putea să fie și ea redusă la jumătate dacă prețul bitcoinului nu crește. Acest lucru a dus la îngrijorări cum că minerii ar putea să fie scoși din afaceri, concentrând și mai mult piața sub controlul jucătorilor mari.În timp ce starea generală este ca un atac 51% este puțin probabil, se merită să studiem dacă amenințarea este una reală pentru rețeaua bitcoin, dar și pentru toate blockchainurile care se bazează pe motivarea economică pentru participanți.Dacă înțelegem cum poate un rău-voitor să afecteze comunitatea bitcoin ca întreg ne poate ajuta să scoatem la lumină vulnerabilitățile care stau în spatele rețelelor bazate pe blockchain și ce se poate face pentru a le reduce.

Schimbare a minării bitcoin
De astăzi, verificarea tranzacțiilor pe blockchainul bitcoin poate să fie văzută deja ca fiind controlată de un număr mic de participanți influenți.

Odată cu începutul lui iunie, 705 din hashrate-ul total a venit de la doar patru pooluri de minare din china – F2Pool, Bitmain Ant Pool, BTCC Pool și BW.com. O parte dintre aceștia la un loc reprezintă un control majoritar al pieței bitcoin.

Pentru unii, acest lucru a fost văzut ca o greșeală în designul bitcoin, pentru că acesta ar fi trebuit în definitiv să servească o platformă egalitară în care oricine are calculator se poate implica și poate avea de câștigat de pe urma rețelei.

S-au creat alte rețele blockchain și tehnologii alternative în încercarea de a rezolva această problemă, așa cum este ea percepută.

Așadar, ce înseamnă asta în practică? Dacă participații de top lucrează împreună și își văd doar interesul bitcoin, asta înseamnă că autenticitatea registrului bitcoin ar putea să fie compromisă.

Așa cum se demontra într-o lucrare din 2014 a Universității Cornell, o minoritate care face bifurcație intenționată a blockchainului păstrând privată descoperirea blockului poate să creeze o situație în care alți mineri își dau seama că au făcut eforturi pentru nimic.

Acest lucru este important pentru că blockchainul remediază conflicteele dintre diverse versiuni prin contrast, comparând două blockchainuri și alegându-l ca autentic pe cel mai lung. O ramură privată mai lungă poate, teoretic, să dea minorității care controlează blockchainul puterea de a aproba sau respinge tranzacțiile așa cum consideră de cuviință.

Acest lucru prezintă potențialul de a pune blockchianul sub controlul unei autorități centralizate. Deși aceasta este o posibilitate teoretică, poolul de minare Ghash.io a ajuns la 50% din totalul rețelei în 2014.

Pentru unii, astfel de evenimente înseamnă că rețeaua descentralizată rămâne o prioritate.

”Centralizarea minerilor ar putea cu siguranță să amenințe bitcoinul” a spus Adam Draper, director administrativ la Boost VC. ”Este o reflecție asupra naturii umane care poate să joace un rol chiar și în cele mai mecanice creații”

Influența politică
Totuși, atunci când sunt întrebați, cei mai mulți susținători bitcoin spun că un atac 51% nu este deloc o amenințare realistă asupra securității bitcoin, în primul rând pentru că este auto-distructiv din punct de vedere economic.

Puși față în față cu înjumătățirea, observatorii pieței ca Marco Streng, director la Genesis Mining, care operează un serviciu de minare, crede că piața bitcoin se va consolida și mai mult.

”Înjumătățirea crește cusiguranță contractarea puterii de hash pentru câteva ferme de minare la scară largă care sunt construite în locuri în care energia este ieftină și infrastructura de minare optimă.” A spus acesta.

Streng a continuat prin a adăuga că deși minerii mari ar putea să creeze o autoritate centrală, acest lucru ar trăda cota de piață a minerilor individuali. Conform spuselor lui Streng, minerii sunt motivați de profit să își păstreze entitățile separate.

Stephen Holmes, directorul tehnic la Digital Banking Lab este de acord cu Streng. Acesta a adăugat că un atac 51% funcționează doar dacă atacatorul este dispus să saboteze moneda pe care o controlează.

Sunt însă unii care cred că o amenințare de acest tip merită să fie monitorizată, ținând cont că într-o zi scopul este ca entitățile mari, chiar statele naționale, să participe la administrarea bitcoinului.

Să spunem de exemplu că China ia exemplu Ecuadorului și își fce moneda virtuală bazată pe yuan. Este de necrezut că poolurile de minare domestice s-ar alinia cu dorințele statului, dacă se pune suficientă presiune pe ele?

Acestea sunt lucruri care trebuiesc luate în considerare atunci când ne gândim la viitorul tehnologiei.

Rău-voitorii
În cele din urmă, adevărata amenințare în orice inițiativă comercială sunt aceea care ar specula pentru a-și atinge propriile interese.

Așa cum poate să spună oricine care a lucrat să organizeze grupuri mari de oameni, nu ai ce să faci să îi excluzi pe cei care ”vor să vadă lumea cum explodează”.

Adevărata soartă a criptomonedei stă în mâinile bunei-credințe a utilizatorilor și, ținând cont de cantitatea limitată de bitcoin, de o ofertă disponibilă destul de dinamică pentru a susține nou-veniți în comunitate.

În cele din urmă, pe măsură ce moneda fiat este supusă furturilor și falsurilor, rău-voitorii vor încerca să găsească metode de exploatare a criptomonedei pentru propriile interese, ceea ce înseamnă că astfel de amenințări ca atacul 51% vor fi mereu o problemă
.Fundația Internet Watch vrea să oprească utilizarea ilicită de bitcoin
Fundația Internet Watch a anunțat un parteneriat cu startupul blockchian Elliptic care are ca scop lupta împotriva abuzului de minori din mediul online.

Odată cu anunțul, asociația caritabilă britanică a pus la dispoziția startupului o bază de date care conține adrese bitcion asociate cu abuzul de minori. Elliptic va căuta să folosească informațiile pentru a ”alerta instituțiile financiare și autoritățile” în legătură cu orice plăți făcute în sprijinul activității ilicite.

Directorul fundației Susie Hardreaves a spus că acțiunea vine ca urmare a utilzării din ce în ce mai mari a monedei digitale de către infractori care încearcă să disemineze materiale cu abuzuri de minori în mediul online.

Consultantul și fostul director al unității regionale de crimă organizată Mark Birch a vorbit în termeni pozitivi despre inițiativă, care ar avantaja atât moneda digitală cât și comunitatea din jurul tehnologiei.

”Parteneriatul dintre Elliptic și IWF reprezintă un important pas înainte în evoluția bitcoin. Elliptic a demonstrat băncilor, autorităților și publicului că fac pași însemnați entru a elimina utilizarea ilicită a monedei bitcoin. ” a spus Birch


Nouă definiție legislativă a UE pentru monedele viruale
Săptămâna aceasta Comisia Europeană a adoptat o propunere legislativă menită să aducă schimburile de monedă digitală și furnizorii de custodie de portofele sub supravegherea directivei anti-spălare de bani a UE.

Acest pas era de așteptat, și a fost clar că CE vroia să exindă reglementările AML
CU toate acestea, importanța legii propus emerge mai departe de reglementările AML.

Poate că cea mai importantă consecință ar putea să fie declanțată de introducerea unei definiții legale pentru moneda digitală, prima de acest fel din legea europeană. Monedele digitale sunt ”reprezentare digitală a valorii care nu este emisă de o bancă centrală sau de o autoritate publică, nici neapărat atașată de moneda fiat, ic este acceptată de persoane fizice sau juridice ca metodă de plată, poate fi transferată și tranzacționată electronic”

Această definiție este largă și neutră tehnologic. Teoretic nu este limitată criptomonedelor, cum ar fi bitcoinul.

Mai mult, are două părți importante – un concept larg al ”reprezentării digitale a valorilor” care nu este emisă de o autoritate publică și cerința că este acceptată ca metodă de plată (fără a specifica o scară suficientă).

Se pare că deși definiția este una largă, ar putea să apară îndoieli în legătură cu felul în care poate fi tratat etherul, moneda nativă de pe blockchainul ethereum. De exemplu, etherii sunt tranzacționați la schimburi, dar servesc rareori ca metodă de plată. Din 1 ianuaire 2017, definiția va trebui să fie inclusă în legile AML din toate statele membre. În multe din aceste țări, va fi prima dată când moneda digitală este acoperită legislativ.

Deși definiția va avea aplicabilitate directă în reglementările AML, este probabil că va afecta și alte legi.

Înseamnă că introducerea definiției de monede virtuale poate să fie o ancoră pentru sistemul legal al țărilor europene. Curțile judecătorești și autoritățile publice nu vor mai trebui să își creeze propriile definiții (uneori croite cu un anumit scop) ci vor trebui să ia în considerare definiția legală prezentată în legile AML.

Totuși, ar putea să se dovedească un instrument pentru autoritățile financiare naționale sau autoritățile de taxare, care până acum nu aveau un punct de sprijin în legislație. Acum, vor putea să folosească o definiție clar stabilită.

Dacă este sau nu una care va trece testul timpului sau va ajuta tehnologia să crească în zonă, rămâne de văzut.

Ripple introduce funcționalitatea multi-sig pentur bănci
Ripple Consensus Protocol a introdus o opțiune multi-sig pentru a preveni transferurile internaționale neautorizate între bănci și hackeri.

Ripple, platforma de servicii fintech, a venit cu noutăți în protejaarea băncilor de incidentele de hacking. Soluția vine după ce mai multe bănci s-au confruntat cu un număr sporit de incidente de securitate, în toată lumea.

Soluția celor de la Ripple pentru a securiza tranzacțiile implică introducerea unei funcționalități multi-sig în Ripple Consensus. Hackerii furau bani obținând acces neautorizat în calculatoarele băncilor și folosind aceste sisteme compromise pentru a transfera bani de la bănci către conturi offshore. Fondurile erau transmise prin rețeaua SWIFT .

Implementând Ripple Consensus Ledger cu funcționalitatea multi-sig, băncile vor avea mai mult control asupra transferurilor de fonduri transfrontaliere. Va deveni obligatoriu pentru cei care inițiază transferuri transfrontaliere să aibă autorizare de la mai multe părți înainte ca tranzacția să se poată executa. Astfel, funcționalitatea multi-sig va da de lucru hackerilor, care ar trebui să spargă mai multe sisteme pentru a autoriza transferul de fonduri de la bancă către conturile lor.

Printre băncile care au pierdut fonduri din cauza vulnerabilității SWIFT se numără Banca Centrală din Bangladesh, bănci din Vietnam, Ecuador și Ucraina.

Mineri bitcoin, prinși la furat de energie electrică
Mai mulți mineri bitcoin au fost prinși furând electricitate, conform unor declarații publice făcute de poliția din Ma-anshan, un oraș de minare
din china. Au fost date foarte puține detalii, însă poliția a spus că au fost confiscate 74 de unități de minare, ceea ce a coincis cu o scădere ușoară a dificultății de minare de circa 1,63% pe 8 iunie.

După o lună de lucru, pe 1 iunie, poliția, împreună cu compania de electricitate, a făcut o razie la 3 locații în care minerii furau electricitate.

Acesta este al doilea caz cunoscut de mineri bitcoin în China care fură electricitate. Anul trecut au fost confiscate 200 de instalații de minare în urma investigațiilor, după ce s-a făcut o sesizare din partea cetățenilor. Investigația a găsit o fermă de minare mică, ascunsă într-o casă care arăta normal, și care nu plătea pentru electricitatea folosită de mineri. Este vorba despre un furt semnificativ, iar furtul de energie electrică în sine este o infracțiune pedepsită cu închisoarea în China, pedepsele ajungând de la câțiva ani la închisoare pe viață în cazuri excepționale.

China domină minarea de bitcoin. Este vorba despre o activitate riscantă pentru că dezastrele naturale ca inundațiile, incendiile și cutremurele pot să distrugă echipamente de milioane de dolari.

Chiar și atunci când lucrurile merg bine, minarea este o cursă constantă pentru a fi cu un pas înaintea dificultății de minare, care a crescut de mai mult de trei ori din noiembrie 2015, reducând recompensele bitcoin obținute de echipamentele folosite la vremea respectivă cu 75%. Restul de 25% va fi din nou înjumătățit în câteva zile, ceea ce înseamnă că echipamentele folosite acum câteva luni vor fi practic inutile.

Această presiunea a creat o cursă constantă pentru cei care vor să rămână în joc. Cel mai recent exemplu, AsicBoost, care crește eficiența de minare cu 20, a lansat de curând un echipament nou de minare. Așadar, dificultatea va crește pe măsură ce noi mineri încearcă să prindă din urmă competiția și care vor ieși probabil din cursă.

Brutalitatea afacerilor de minare este ilustrată de faputl că aproape toate poolurile de minare și fermele sunt relativ noi. Ghash, chare controla acum doi ani mai mult de 50% din hashrate-ul bitcoin are acum o cotă insignificantă.Btc Guild, care controla tot mai mult de 50% din hashrate la un moment dat s-a închis între timp.
 

schoolOFdj

Moderator
Business Club
Veteran
Donator
Team Leader

IMG_20160708_193606_580.JPG

Înjumătățirea bitcoin – ne așteaptă o creștere sau o scădere a prețului?

2016 a devenit anul reînvierii pentru prețul bitcoin.

În acest moment, prețul a ajuns la 640$, cu 50% mai mult decât prețul pe care îl avea la 1 ianuarie. Factorii macroeconomici din China și Europa au jucat cu siguranță un rol important, dar nu există influență mai mare asupra prețului decât înjumătățirea bitcoin, un eveniment rar care se petrece în rețea și care va avea loc în acest sfârșit de spptămână.
Nimeni nu știe sigur cum va fi afectată rețeaua de această mult-așteptată reducere a recompensei pentru mineri. Experții fac însă câteva predicții despre impactul pe care îl va avea înjumătățirea bitcoin asupra prețului.

Unii au prevăzut că evenimentul va crește prețurile, în timp ce alții se așteaptă să vadă un efect de scădere sau…să lase prețurile așa cum sunt. Specialiștii în economie vin și cu predicții despre cum va fi influențată volatilitatea.

Pentru a înțelege mai bine înjumătățirea bitcoin – folosesc calculatoare de putere mare și concurează pentru a adăuga blockuri de tranzacție la blockchain. De fiecare dată când un miner câștigă un block și oferă dovada de lucru,acel miner primește o recompensă.Recompensa
era inițial de 50btc, iar acum scade la 12,5btc pe 9 iulie.

Cu timpul, această înjumătățire va continua să se înjumătățească, până când rețeaua crează 21 de milioane de bitcoini, limita maximă de bitcoini emiși.

Observatorii pieței sunt conștienți de ani de zile că urmează înjumătățirea bitcoin. Petar Zikovski, director de operațiuni la platforma de tranzacționare Whaleclub spune că oamenii s-au pregătit pentru acest eveniment de luni de zile. Asta înseamnă că investitorii au pariat deja, în funcție de așteptările pe care le au. Așadar, în curând se vor lovi de realitate și își vor ajusta pozițiile din mers.

Creștere?
Unii experți au prezis că moneda digitală va continua să crească după înjumătățire.

Printre aceștia se numără Joe Lee, fondator la platforma de derivative Magnr, care a spus pentru CoinDesk că se așteaptă ca prețurile să crească în zilele de după înjumătățire. Totuși, a adăugat că ”pe termen scurt” înjumătățirea bitcoin nu va avea un impact semnificativ asupra prețului.

Investitorul și antreprenorul Vinny Lingham se așteaptă de asemenea la creștere dacă numărul celor dispuși să vândă bitcoini scade. În aceste condiții, prețul ar trebui să aibă parte de o creștere lentă dar consecventă, după spusele lui.

Pe lângă asta, am putea avea parte de presiune suplimentară asupra minerilor, ceea ce ar forța prețul să crească rapid.

Lee a declarat într-un interviu pentru CoinDesk că vede volatilitate
pe termen scurt, condusă de activitate de tranzacționare speculativă”, dar a pus accent pe faptul că aceste noutăți vor avea ”un efect limitat asupra prețului”.

Cu toate acestea, Lingham a subliniat că ”bitcoinul este întotdeauna volatil” și a adăugat:

Cea mai mare greșeală pe care o putem face este să credem că prețurile vor crește, chiar dacă se confruntă cu schimbări la nivel înalt, politice și de tehnologie

Scădere?
Lingham a notat că deși lucrurile ar putea să stea destul de bine după înjumătățire, evenimentul ar putea să declanșeze posibilități neprevăzute, iar impactul acestora este imposibil de prevăzut.

Evenimentul are ”repercursiuni tehnice și economice” pe care analiștii nu le-au încorporat în prețul bitcoin, după analiza lui.

În funcție de cum vor arăta lucrurile după înjumătățire, Lingham spune că bitcoinul ar intra într-o fază de consolidare de 3-6 luni după ziua înjumătățirii, perioadă în care va căuta ”un nou prag pentru preț, cu volatilitate mare” care după predicțiile lui ar fi undeva în jur de 400-500$.

Lingham a spus că ar putea să apară evenimente neprevăzute care ar putea să ducă prețul în jos, în timp ce Zivkoski a notat că entuziasmul pieței acumulat înainte de înjumătățire nu o să dureze la nesfârșit.

Ne așteptăm ca această presiune de cumpărare să se liniștească în săptămânile de după înjumătățire, culminând cu o lichidare pentru cei care au pus de-o parte bitcoini (cei care au cumpărat la 200-300$) ” a spus acesta.

Încasarea profiturilor va scădea prețurile ”la nivele istorice de suport” a prezis acesta. A adăugat însă că nu are date clare cu care să își susțină predicția.

Rik Willard, fondator și director administrativ la Agentic Group a spus că prevede la rândul său un declin în prețul bitcoin, dar se așteaptă ca scăderea să fie una temporară.

Ca atunci când se face stock split, vom vedea o scădere a valorii bitcoinului, inițial. Acestea fiind spuse, mă aștept ca prețul să crească aproape de nivelele curente mai repede decât în cazul acțiunilor, ținând cont că este un sector al pieței pe care se înscriu taurii

Willard a spus că nu anticipează volatilitate semnificativă după înjumătățire. Zivkovski este de aceeași părere și accentuează faptul că volatilitatea nu a fost prea semnificativă nici la înjumătățirea precedentă.

”Ne așteptăm ca volatilitatea să fie relativ normală și de data aceasta, la înjumătățire și în perioada de după, pentru că evenimentul este unul prevăzut” a spus acesta.

Menținerea status quo-ului
Arthur Hayes, co-fondator și director la BitMEX este de părere că înjumătățirea bitcoin nu va avea impact pe piață.

Proiecția mea este că înjumătățirea nu va avea absolut niciun efect asupra prețului bitcoin. Reducerea inflației bitcoin este atât de mică comparativ cu volumul tranzacționat zilnic, încât cred că este doar o distragere foarte popularizată

Acesta a continuat prin a spune că dacă prețul bitcoin ar fi fost încă între 300-400$, atunci înjumătățirea bitcoin ar fi putut avea un impact semnificativ asupra operațiunilor minerilor, dar la 600-700$, nu se așteaptă să joace un rol important.

Daniel Masters, care administrează Fondul de Investiții Bitcoin Global Advisors a spus și el că înjumătățirea bitcoin nu ar trebui să aibă, cel puțin inițial, un efect asupra prețului.

În timp ce unii privesc evenimentul cu anxietate, speculând că ar putea să fie nefezabil economic pentru unii mineri să mai opereze, Lee a spus că mulți din comunitatea bitcoin au o abordare diferită.

”Comunitatea vede înjumătățirea ca pe un semn al maturizării rețelei. Înjumătățirea bitcoin reprezintă o bornă uriașă pentru că reprezintă cel mai mare și mai puternic proiect de procesare computerizată din lume, sigur din punct de vedere criptografic.”

Sursa – CoinDesk

 

schoolOFdj

Moderator
Business Club
Veteran
Donator
Team Leader
OneCoin – țeapă de miliarde de dolari! Români căutați de poliție

Pe piața românească a apărut o adevărată mafie a monedei digitale care încearcă să îi păcălească pe oameni să scoată bani din buzunar pe nimic. Dacă pentru un pasionat de criptomonedă care pricepe cum funcționează sistemul lucrurile sunt clare iar discursul celor de la OneCoin de-a dreptul caraghios, pentru românii puși pe câștiguri rapide propunerea celor de la OneCoin a sunat tentantă.

Deși nu sunt capabili să explice cap-coadă cum funcționează tehnologia, reprezentanții OneCoin au reușit să convingă mai multe persoane să investească sume fabuloase într-o promisiune deșartă. Le-au explicat românilor că au posibilitatea să cumpere o monedă digitală ”gen bitcoin” de la ei, mult mai ieftin, mai rapid și fără să fie nevoie să cunoască deloc tehnologia. Evident, OneCoin nu are nici o asemănare cu bitcoinul. În primul rând, îngrijorător este că nu este vorba despre un cod open-source transparent, așadar nimeni nu poate să știe ce se petrece în spatele cortinei. Mai mult, cei care plătesc bani peșin pentru monedele virtuale vândute de OneCoin vor avea mari dificultăți să le schimbe mai târziu înapoi în fiat, pentru că cei care ”schimbă” înapoi moneda sunt chiar creatorii schemei piramidale, care nu intenționează nici un moment să se țină de cuvânt și să le dea oamenilor banii înapoi. Spre deosebire de bitcoin, OneCoin nu are nici o valoare, însă se folosește de sonoritatea monedei lui satoshi
să își construiască un nume pe piață.

Îngrijorătoare este însă postarea unui agent de vânzări OneCoin de pe forumul bitcointalk. Se pare că acesta ar fi fost șantajat și amenințat de creatorii schemei piramidale atunci când a încercat să iasă din joc.

”Țeapă fără scrupule, fără jenă, cu nesimțire maximă marca OneCoin. Puștanii ăștia lucrează ca la carte și fac sute de mii de euro lunar” se plânge utilizatorul anonim, care acum se teme de repercursiuni.

Acesta pretinde că s-a implicat în OneCoin pe 1 iunie, după ce a fost la unul dintre multele seminarii ținute în toată țara. L-au ”angajat”, însă titulatura de angajat este îndoielnică din moment ce utilizatorul pretinde că nu a existat vreun contract sau acte. Se pare că cei de la OneCoin ar fi motivat lipsa formelor legale de angajare spunând că, fiind o corporație străină, au oricum avis pentru România, așadar nu au nevoie de SRL. Îndatoririle agentului era de a căuta oameni de afaceri pe care să-i invite la seminarii. I-a abordat pe cei de la OLX, lajumate, listafirme și alții, însă nu specifică dacă a primit vreun răspuns de la ei.

”Salariul meu era de 10% din investiția făcută de victimă. Ei – hoții (Constantin Iulian și Cristi Călina) primeau 60% din ceea ce investea victima, 40% se ducea la fondatoarea acestei scheme piramidale. Explicau în așa fel încât să te facă să crezi că totul e real. De la 0,0001$ moneda, a ajuns astăzi la 7$ moneda.”

Evident, prețurile sunt afișate doar pe site-ul OneCoin, un fel de coinmarketcap fals. Pe CoinMarketCap-ul autentic, nici urmă de OneCoin.

”Într-un final, a picat o victimă cu care m-am și împrietenit. A investit într-un pachet de 5000 de euro iar eu am primit fabuloasa sumă de 500 de euro, banii mei, munciți de mine cu drag și spor. Am fost mândru de mine că în doar 7 zile am făcut banii ăștia. Și ca să vezi, drept bonus am primit încă 100 de euro pentru că a fost prima tranzacție și un pachet mare” povestește utilizatorul, cu aerul că și-a vândut sufletul petnru acei bani. După ce s-a împrietenit însă cu păgubitul, au început să apară suspiciunile.

Șocant este că atunci când i-a întrebat pe cei doi șefi ai lui care este situația, se pare că aceștia ar fi fost foarte tranșanți și l-au amenințat că dacă iese ”se frige rău de tot.”

Deocamdată, agentul de vânzări nu a putut fi contactat, însă povestea sa pare să aibă legitimitate.

În primul rând, OneCoin este o afacere controversată, cu originile în China, iar agentul român nu este singurul care s-a plâns de astfel de probleme. Deși au o campanie solidă pe Google, nu este greu să găsești informații despre lipsa de legitimitate a afacerii în mediul online.

Poliția are mari dificultăți în a-i aduce în fața justiției. În primul rând, este vorba de o tehnicalitate – din discuțiile de pe forum, aceștia sunt înregistrați ca vânzători de cursuri online, așadar nu există o activitate ilegală propriu-zisă.


Autoritățile continuă să monitorizeze bitcoinul pentru a aresta utilizatorii de pe DeepWeb
Au existat multe nelămuriri în legătură cu felul în care autoritățile pot urmări utilizatorii de pe deep web. Din câte se pare, sunt câteva zeci de formule diferite prin care pot să o facă. Deși legalitatea formulelor este îndoielnică, folosirea bitcoinului nu este o metodă de a proteja confidențialitatea și anonimitatea prin toate mijloacele.

Contrar folclorului care înconjoară moneda bitcoin, autoritățile pot să urmărească moneda bitcoin pe Deep Web. Deși această criptomonedă pseudonimă este metoda folosită pe multe piețe underground, nu este foarte dificil să legi tranzacțiile de identități reale.

Departamentul de siguranță are o divizie activă dedicată bitcoinului și blockchainului. Divizia are ca scop urmărirea infractorilor care folosesc bitcoin pentru a spăla bani. Deși tranzacțiile bitcoin nu au nici o legătură cu identitata reală, într-un fel au reușit să găsească utilizatori din Deep Web de criptomonedă.

Un lucru care face acest tip de activitate să iasă în evidență este felul în care cantități mari de monede sunt mutate dintr-un loc în altul. Una dintre investigații urmărea o persoană care vindea bunuri ilegale la schimb pentru bitcoini în valoare de milioane de dolari. Mai devreme sau mai târziu, acest tip de activitate va atrage atenție nedorită din partea autorităților.

Dar urmărind doar tranzacțiile bitcoin în sine nu este suficient pentru a face arestări. Cei mai mulți utilizatori Deep Web lasă indicii în urma lor fără să știe, chiar dacă acestea sunt foarte greu de urmărit. În ciuda tuturor măsurilor care oferă anonimitate, elementul uman este predispus să facă greșeli la un moment dat.

Cea mai ușoară metodă de a identifica un utilizator Deep Web este prin infiltrarea în piețe. Închiderea unei piețe sau obținerea accesului pe ușa din spate ajută mult. În plus, oferă autorităților și mai multe indicii pe care le pot urmări.

Anonimitatea și confidențialitatea pe Deep Web este o sabie cu două tăișuri, dar aduce și riscuri semnificative. Nu ar fi prima dată când oficialitățile intră sub acoperire într-un astfel de marketplace. Cumpărătoriii nu au idee cine este vinzătorul, și invers. În unele cazuri, cealaltă persoană poate fi un agent secret.

Hoțul ShapeShift a început să mute bitcoinii furați
Bitcoinii furați de la schimbul de criptomoneda
ShapeShift au început să circule.

În martie 2016, un hacker ajutat de un fost angajat al schimbului a furat mai bine de 230 000 de dolari în criptomonedă. Cea mai mare parte din bani a fost recuperată, dar infractorul nu a fost încă identificat.

Erik Voorhees, director la ShapeShift, a ținut publicul informat în legătură cu situația, atât în timpul incidentului cât și imediat după aceea

Pe 30 iunie, fondurile furate au fost mutate în două adrese separate, una într-un calup de 205 666$ iar cealaltă într-un calup de 654$. Fiecare dintre adrese arată doar două tranzacții – primirea fondurilor și transmiterea lor în două adrese separate. Această situație părea să continue la nesfârșit. Fiecare tranzacție nouă era separată în două și trimisă către două noi adrese goale, care să acopere urmele hoțului.

Toate tranzacțiile bitcoin sunt vizibile public pe blockchain. Cu toate acestea, pentru că adresele nu sunt legate de o identitate clară, un portofel nou poate fi foarte ușor creat. Ascunderea fondurilor devine relativ ușoară. Serviciile de amestecare trimit monede către și de la mai mutle adrese pentru ca destinația finală și originea să rămână neclare, astfel menținându-se confidențialitatea. Dash are un serviciu de amestecare implementat, făcut de masternode-urile proprii.

De la atac și până acum ShapeShift și-a propus să reconstruiască și să își revină. Nu au fost furate fonduri ale clienților în timpul atacurilor, iar infrastructura ShapeShift a fost de atunci și până acum reconstruită.Guvernul american anunță concursul blockchain pentru sistemul sanitar
Se pare că guvernul american se implică cu totul în tehnologia blockchain. Departamentul de Sănătate și Servicii Umane (HHS) a anunțat un concurs pentru registre distributive care aplică tehnologia serviciilor de sănătate.

Concursul, intitulat ”Blockchain și rolul său emergent în sistemul sanitar și cercetarea legată de sănătate” creat de HHS a început să accepte înregistrări în 20 iunie, iar termenul limită pentru aplicații este 19 iulie. Scopul este ca participanții să creeze lucrări albe pe subiectul tehnologiei blockchain și folosirea lor în industria de sănătate.

Aplicațiile vor fi jurizate în luna august. Câștigătorii concursului vor fi invitați la un atelier care este susținut și găzduit de Instututul Național de Standarde și Tehnologie (NIST). Prezentările câștigătorilor vor începe în luna septembrie, împreună cu prezentări ale liderilor din industrie și executivului.

Cerințele pentru concurs sunt o lucrare albă de nu mai mult de 10 pagini care să educe cititorii în legătură cu tehnologia IT de sănătate. Lucrările trebuie să descrie felul în care tehnologia blockchain poate să dezvolte sistemul de sănătate cu soluții eficiente și aplicații în lumea reală.

Regulile menționează de asemenea faptul că tehnologia ar trebui să preîntâmpine standardele de confidențialitate, implementarea și posibile probleme de performanță, dar și costurile și abordarea riscurilor.


Calmul de după înjumătățire – prețul bitcoin nu a făcut nici o mișcare bruscă
Prețul bitcoin se menține stabil iar înjumătățirea recompensei nu a adus nici o surpriză în sectorul de minare
Prețurile par pregătite să avanseze – nu astăzi – așadar traderii nu mai stau cu ochii ca pe butelie pe graficele de preț.

Înjumătățirea nu a avut parte de artificii, cel puțin nu imediat, în afară de o cădere abruptă de câteva blockuri înainte de eveniment. CU toate acestea, nu am văzut o scădere iar prețul își menține mișcările pe orizontală, într-o continuă consolidare. Iată un lucru la care puțini traderi se așteptau – o perioadă de plictiseală.

Ieri a avut loc înjumătățirea și în toată lumea pasionații de bitcoin au sărbătorit minarea cu succes a blockului cu numărul 420 000. Odată cu aceasta, a scăzut și recompensa
per block de la 25 la 12,5 bitcoini. Acest lucru nu a produs schimbări mari nici în ceea ce privește prețul nici în hashrate.

Următoarea înjumătățire va avea loc la blockul cu numărul 630 000 și ar trebui să aibă loc în aproximativ patru ani sau mai puțin, în funcție de hashrate-ul de acum înainte.

Minerul care au procesat blockul cu numărul 420 000 este un grup numit zzhzz, conform celor de la F2Pool, care au premiat grupul cu un bonus de un bitcoin pentru a sărbători evenimentul.După aceasta, mai mulți mineri au deschis șampania, în mai multe locuri din întreaga lume.

Hashrateul din sectorul de mianre nu a încetinit, rulând la 1 547 796 839GH/s. Mulți cred că ralierea taurilor i-a menținut pe cei mai mulți mineri pe linia de plutire.

Un alt motiv pentru care hashrate-ul nu a scăzut este că o parte din operațiunile de minare, în special în china, au cheltuieli foarte mici pentru electricitate. Ultimele instalații Asic au o mai mare eficiență electrică și procesează hash-ul algoritmilor mai mare decât aparaatele mai vechi. Asta nu înseamnă că nu va apărea o scădere a ratei de hash în următoarele săptămâni. Cel mai probabil aceasta se va ajusta în consecință.Guvernul britanic testează blockchainul pentru ajutoarele sociale și pensii
Departamentul britanic pentru muncă și pensii testează un prototip bazat pe blockchain care ar putea fi folosit pentru a crea un sistem mai robust de plăți ale ajutoarelor sociale.

Dezvăluirea s-a făcut la Conferința de Inovare a plăților din 4 iulie, de către ministrul de reformă a ajutoarelor sociale din departamentul de muncă și pensii, Lord Freud. În plus, un comunicat de presă de la GovCoin Systems Limited, o companie dedicată proiectului, a spus că și alte instituții tradiționale se vor implica în proiect. Mai exact: ”Am lucrat cu GovCoin System și partenerii săi, Barclays, RWE npower și Universitatea Londrei pentru acest test”

Dovada de concept și-a început testele încă din luna iunie, iar beneficiarii de ajutor social își folosesc telefoanele pentru a selecta plățile, iar acțiunile sunt înregistrate pe un sistem de registru distributiv. Proiectul are ca scop crearea unei infrastructuri de sistem social eficientă care să prevină fraudarea.

Jeremy Wilson, vicepreședinte la Barclays, secția Corporate Banking, spune că inițiativa adaugă un strat mai bogat de date și identitate între oficialitățile guvernamentale și solicitanți.

”Suntem dornici să vedem potențialul pozitiv al acestui serviciu care se adaugă eforturilor noastre de a explora și utiliza tehnologia registrelor distributive.” A spus directorul Barclays.

Între timp, cei de la GovCoin Systems Limited consideră că tehnologia poate să economisească un triliard de dolari anual pierduți din cauza fricțiunii și fraudelor.

”GovCoin Systems a adus împreună o echipă cu expertiză solidă în infrastructura de bază a serviciilor financiare și a serviciilor de tranzacții globale, pentru a construi o platformă cu potențial de a îmbunătăți viețile oamenilor. Această dovadă de concept este primul stadiu concret al proiectului. Credem într-o abordare flexibilă, deschisă și colaborativă și lucrăm deja efectiv cu Barclays și RWE npower pentru a dezvolta răspunsuri creative la problemele complexe cu care ne confruntăm” a spus Robert Kay de la GovCoin.

Este din ce în ce mai clar că guvernele iau tehnologia blockchain în serios și finanțează proiecte în încercarea de a aduce instutuțiile tradiționale la curent.Românii cred despre bitcoin că este un nou fel de Caritas

Cineva trebuia să o spună și pe asta – bitcoinul este văzut în România ca un nou Caritas, schema piramidală care i-a lăsat pe români imediat după 90 fără economii. Evenimentul trist ne-a învățat pe toți că nu se poate să te îmbogățești peste noapte fără să muncești și că nu există ecuația milionarului instant, ceea ce este cât se poate de adevărat.

Când însă ești pasionat de bitcoin și de blockchain și te trezești că cineva aruncă tehnologia pe care o înțelegi și o iubești în aceeași troacă cu scheme piramidale ieftine, îți crește tensiunea. Să vedem însă cât de multă dreptate au cei care pun semnul egal între CARITAS și BITCOIN.

Nu există îmbogățire rapidă
Comunitatea bitcoin de la noi din țară este formată preponderent din speculatori, observatori ai pieței care cumpără bitcoin când scade prețul și îl vând când crește. Este doar o observație empirică și am o singură bază pentru ea: corupția românească este dată ca exemplu negativ de lideri din toată lumea și este un fel de bau-bau global. ”Fiți cuminți, dragi cetățeni, sau altfel veți ajunge în situația în care sunt românii”. Și, deși ne lăudăm cu programatori de top și exportăm talente în străinătate, nimeni nu a implementat un sistem de vot bazat pe blockchain la noi în țară, nu se vorbește despre administrație prin registrele distributive și nici despre administrarea banilor publici transparentă pe blockchain. Așadar, ce fac românii cu bitcoinul? Îl cumpără și îl vând pentru profit, după care se laudă că și-au cumpărat mașină și casă.

Așa se ajunge ca la noi în țară să se vorbească mai mult despre prețul pe care îl avea un bitcoin în 2013 decât despre tehnologia care ne-ar putea scăpa de corupție și i-ar putea înfunda definitiv pe corupți.

Românii au dreptate, nu există îmbogățire rapidă. Au încercat cu Caritasul și și-au pierdut banii. Au pus bani la FNI și i-au pierdut. Au cumpărat detergenți Amway în cantități industriale și n-au avut cui să îl dea mai departe. Așadar, când cineva le spune că bitcoinul este următoarea senzație și că îi va îmbogăți nici nu le trece prin cap să scoată banii de la CEC și să-și facă stocuri de bitcoin. Și…foarte bine fac.

Îmbogățirea din bitcoin este o chestiune de noroc, în cazurile fericite și, în rest, de studiu de piață asiduu. Atunci când le povestiți prietenilor despre îmbogățirea rapidă din bitcoin, gândiți-vă bine la cum vă petreceți o zi de tranzacție. În primul rând ați învățat să vă înființați portofelele, să le securizați și să le umpleți. Apoi, ați învățat să citiți un grafic de preț și ați găsit surse de pe care să vă luați informațiile. Pe o piață extrem de volatilă, ați început să studiați piața și să vă construiți intuiția când vine vorba despre fluctuațiile de preț. Chiar și așa, s-a întâmplat în câteva rânduri să pierdeți momentul de intrare pe piață sau să vă luați o vacanță de două zile în care ați pierdut câteva evenimente importante. Sună asta a îmbogățire rapidă?

Acum, imaginați-vă cum arată palmaresul lui Ionuț, șomer, care ar avea bani cât să-și cumpere 0,3btc urgent, fix în ziua în care a auzit de bitcoin. Probabil că a aflat despre bitcoin de la știri. Știrile mainstream acoperă bitcoinul doar atunci când se întâmplă câte un pump spectaculos, așa că bietul Ionuț și-a cumpărat cei 0,3btc când prețul era de 760$ și urma piața ursilor.În două zile, s-a trezit că prețul a scăzut cu vreo 200 de dolari. Care este impresia cu care a rămas? Că istoria Caritasului se repetă. Așadar, s-a grăbit să vândă cei 0,3btc înainte să îi piardă de tot și va povesti tuturor cunoscuților cum s-a ars. Așa, Ionuț a rămas cu impresia că unul pe care îl cheamă Satoshi
Nakamoto l-a păcălit și i-a furat banii. Asta pentru că nimeni nu i-a spus că piața bitcoin este complicată. Pentru că la știri se vorbește despre sume fabuloase făcute peste noapte.

Și dacă nu este îmbogățire peste noapte, ce este bitcoinul?
Puțini oameni pricep că bitcoinul este un alt tip de fenomen economic, social și politic.

Banii sunt controlați de bănci. Vedeți cursul valutar – Marea Britanie votează Brexitul, lira sterlină scade. Închipuiți-vă ce înseamnă asta pentru o persoană care are ceva economii din care ieri putea să își cumpere o casă, iar astăzi doar un apartament într-un cartier rău-famat. Băncile printează bani cu nemiluita, economia unui întreg stat cade iar banii cetățenilor își pierd valoarea. Statul impune control capital iar cetățenii nu își mai pot scoate banii din țară. Toate acestea sunt decizii care se iau la vârf și care au repercursiuni la bază, făcându-i pe oamenii de rând să își piardă economiile în favoarea celor bogați.

Satoshi Nakamoto a căutat un sistem prin care să creeze o monedă imună la deciziile luate de o mână de oameni bogați și a creat bitcoinul, o monedă transparentă, care poate fi tranzacționată între oameni fără să fie supravegheată de stat, politicieni și bănci. Sistemul este același ca cel bancar, într-un fel. Ți se garantează corectitudine nu pentru că TU ai încredere în bancheri și politicieni, ci pentru că ai încredere într-un protocol computerizat incoruptibil.

Ce sunt de fapt banii?
Banii valorează exact atât cât spun bancherii că valorează. Îți poți cumpăra mâncare, îți poți plăti facturile de zi cu zi, poți să-ți cumperi un adăpost. De ce? Pentru că legile statului în care trăiești spune că în orice magazin ai intra poți să îți cumperi ce ai nevoie cu câteva hârtii din portofel. Dacă mâine se schimbă cursul valutar iar leul scade, puterea ta de cumpărare scade. De ce se schimbă cursul valutar? Pe cei mai mulți nici măcar nu îi interesează lucrul acesta, dar cursul valutar fluctuează în funcție de niște decizii care se iau la vârf. Decizia proastă a Marii Britanii de a ieși din UE a făcut lira sterlină să scadă, iar lucrul ăsta înseamnă ceva pentru britanicii care aveau economii la bancă.

Se iau tot felul de decizii centrale care spun cât valorează economiile oamenilor de rând.

Satoshi Nakamoto a hotărât să rupă pisica și a oferit o alternativă. A creat o monedă și le-a spus oamenilor ceva de genul ”banii au valoare pentru că băncile centrale spun că au valoare iar voi aveți încredere în ele. Puteți în definitiv să aveți încredere în orice de mâine, și în hârtia igienică. Dacă cădem cu toții de acord să avem încredere în asta, se va crea o nouă economie, care să nu aibă la vârf o bancă centrală”. Nu doar că a dat această lecție oamenilor, dar le-a oferit și o alternativă concretă. Un protocol computerizat prin care oamenii pot să adopte o monedă nouă, incoruptibilă, care nu este controlată de oameni ci de un calculator incoruptibil.

Interesant este că oamenii au avut încredere în acest sistem și l-au adoptat. Primii au fost libertarienii, care oricum pricepeau că banii nu au valoare, că este un joc al încrederii și care au văzut în bitcoin alternativa pe care o așteptau. Odată ce bitcoinul a devenit popular, s-a creat un sistem monetar intern, un fel de stat în stat. Câțiva oameni s-au separat de dolarul american, de euro, de franc, de leul românesc, și și-au creat economia proprie.

Nu, nu este vorba despre vreun Caritas. Este vorba despre o economie care funcționează pentru că oamenii s-au hotărât să o facă să funcționeze, pentru că s-au înțeles între ei să aibă încredere într-un protocol computerizat în loc să aibă încredere în oficialitățile statului sau în bancheri.

De ce s-au hotărât să aibă încredere într-un protocol computerizat? Pentru că este un protocol open-source, pentru că îl pot verifica, pentru că este incoruptibil. Este ca și când la fotbal ar apărea un arbitru mecanic, fără slăbiciuni, care observă orice neregulă și arbitrează 100% corect. Ca și când ți-ai face contabilitatea cu un program care știi că funcționează în loc să alegi să ți-o facă un contabil obosit, care folosește socotitoarea.

Tehnologia blockchain
Bitcoinul se bazează pe tehnologia blockchain. Este vorba despre o tehnologie de criptare incoruptibilă și transparentă, care înregistrează toate operațiunile într-un lanț uriaș, verificat de întreaga rețea. Tu trimiți un bitcoin către partenerul tău de afaceri. În operațiune nu sunteți implicați doar voi doi, ci întreaga rețea electronică, care înregistrează acea tranzacție și o validează, ca și când întreaga lume ar fi martoră la tranzacție și ar spune – da, am recepționat, acel bitcoin nu mai este al tău, este al partenerului tău de afaceri. Tu nu mai poți nega că ai trimis banii respectivi, iar recipientul nu mai poate să pretindă că nu a fost plătit, pentru că rețeaua a înregistrat tranzacția iar ea devine ireversibilă. Toate acestea se fac la nivel electronic. Asta înseamnă că tu nu ești tu, cel din buletin, ci un număr de serie, iar martorii nu sunt fiecare persoană în parte, ci fiecare calculator implicat în rețea. Ai așadar un oarecare anonimat dat de un număr de serie. Acel număr de serie poate să fie asociat cu numele tău, sau poate să fie…doar un număr de serie anonim, în funcție de nevoi. În aceeași măsură, martorii nu sunt niște persoane care semnează tranzacția, ci niște calculatoare care fac lucrurile automatizat, fără efort sau costuri suplimentare, recepționează înregistrarea fără ca un funcționar să își pună ștampila și să spună – da, am înregistrat această tranzacție și ea este validă.

Blockchainul este superb dintr-un punct de vedere pe care mulți îl ignoră. Imaginează-ți că pui în loc de bitcoin altceva, folosind aceeași tehnologie blockchain (adică, nu mai umpli paharul cu apă, îl umpli cu lapte).

Să punem pe blockchain în loc de moneda bitcoin un contract notarial. Eu mă oblig să respect următoarele obligații față de persoana X. Nu merg la notar ci fac un contract pe blockchain, validat de o rețea descentralizată. Rețeaua este de încredere, spre deosebire de un notar care îți ia 10% din bani atunci când tu îți vinzi apartamentul. El este plătit regește pentru ca noi să fim siguri că nu este coruptibil, deci îl plătim pentru onestitate. Calculatorul nu trebuie plătit ca să fie onest, trebuie doar să aibă un cod bine pus la punct care să îi traseze regulile de funcționare. Fac acel contract notarial pe blockchain fără să plătesc nimic și cu siguranța că el este valid, pentru că este supravegheat de protocolul calculatorului, un protocol descentralizat supravegheat de milioane de alte calculatoare care validează semnătura.

Înlocuiește moneda bitcoin de pe blockchain cu un vot. Eu, o persoană ascunsă sub anonimat, votez de pe calculatorul meu de acasă un primar. Calculatorul validează votul meu, care nu mai poate fi schimbat de terți rău-intenționați, iar la sfârșit voturile sunt calculate automat. Nu mai trebuie nici să mă deplasez la secția de votare, nu vor mai fi plătiți din banii publici niște oameni care să îmi înmâneze ștampila, nici să îmi mai spun cu amărăciune că sigur contează mai mult cine numără voturile. Voturile le numără un calculator în care am deplină încredere pentru că orice programator din lumea asta poate să se uite la protocol și să se asigure că nu există vreo ”clauză ascunsă” în cod.

Sau…nu înlocui moneda bitcoin cu nimic. Plătește taxele în bitcoin și va fi foarte ușor de verificat, automat, că le-ai plătit. Le trimiți către un număr de portofel electronic despre care ști clar că aparține primăriei locale. Îți notezi acel număr de serie unic al administrației locale, după care urmărești să vezi ce tranzacții se fac din acel portofel. Portofelul primăriei a plătit toaletarea copacilor din parc cu banii trimiși de tine, sau a făcut un transfer către un cont obscur din Elveția? Au ajuns banii publici să acopere o vacanță copioasă în străinătate sau o vizită oficială? Poate că tu nu vei sta în permanență să verifici fiecare tranzacție pe care o face statul, dar poți fi sigur că există transparență, că cineva o va face. Poate un jurnalist de investigații care în 10 minute află ce se petrece cu banii tăi, poate un programator curios, sau orice alt cetățean care are 10 minute de pierdut într-o zi. Simplul fapt că funcționarii publici știu că sunt verificabili îi va face să nu își mai asume riscul de a fura.

În câțiva pași simpli, ai eliminat corupția, pentru că în locul unor oameni coruptibili ai pus un calculator, cu un cod ferm, care face exact ceea ce i s-a impus să facă. Calculatorul respectiv nu își va trimite copiii în vacanță și nici nu își va cumpăra mașină din banii tăi din simplul motiv pentru că nu are alt scop decât să te servească pe tine, iar codul lui este imposibil de spart pentru că este susținut de o întreagă rețea de calculatoare. Da, primarul poate să facă rost de un hacker inteligent care să modifice informațiile pe calculatorul primăriei, dar nu poate să violeze toate calculatoarele pe care există acea informație. Blockchainul se va autosesiza automat în legătură cu orice încercare de hacking și va recalibra rezultatele în funcție de cele reale. Elegant, frumos, o miliție incoruptibilă care îți apără ȚIE interesele.

Așadar, pentru numele lui Dumnezeu! Români, înțelegeți bitcoinul așa cum este el. Nu este o metodă de a ne îmbogăți peste noapte. Este o metodă de a elimina corupția, este o metodă de a scoate din ecuație niște instituții învechite, ai căror angajați sunt plătiți regește și despre care nu știm ce fac în timpul serviciului. Credeți cu adevărat că, ținând cont de CÂTĂ TEHNOLOGIE AVEM LA DISPOZIȚIE, mai avem încă nevoie de niște funcționari stăpâni pe niște ștampile dătătoare de viață?!
 

schoolOFdj

Moderator
Business Club
Veteran
Donator
Team Leader
Anonimatul lui Satoshi Nakamoto, una dintre ciudățeniile inteligente ale bitcoinului

Moneda bitcoin are, ca orice altă invenție, părinții săi. În cazul acesta, părinții nu au fost trecuți pe certificatul de naștere decât într-un fel bizar, sub pseudonimul Satoshi Nakamoto. Poate părea o alegere bizară, dar inventatorul unei piețe de câteva miliarde de dolari se ascunde sub un pseudonim și refuză cu desăvârșire să își dezvăluie identitatea. În 2008 a publicat lucrarea albă a bitcoinului, în care explica în detaliu protocolul pe care se bazează cea mai populară criptomonedă. A promovat-o o perioadă, după care a ieșit definitiv de pe scena publică în 2010. De atunci și până acum, presa a încercat în nenumărate rânduri să investigheze cine se ascunde sub numele de Satoshi Nakamoto și a venit cu tot felul de idei, dintre care multe de-a dreptul absurde. Între timp, s-au făcut mai multe speculații despre Satoshi Nakamoto iar cea mai credibilă este că în spatele acestui proiect de amploare se află de fapt o echipă întreagă care a coroborat informații din mai multe domenii – economie, programare, științe politice. Identitatea părinților bitcoin nu a fost dezvăluită nici măcar atunci când li s-a promis o nominalizare la Premiile Nobel pentru economie. De ce identitatea rămâne secretă? Scepticii novici în ecosistemul bitcoin, care încă nu au priceput principiul monedei digitale, invocă de multe ori acest argument – cât de sigură poate fi o investiție într-o ”companie” cu ”director” secret? Astfel de întrebări arată în primul rând cât de puțin înțeleg ei ideea de descentralizare. Garantul principal pentru faptul că Satoshi este un inventator de încredere este faptul că ar putea să manipuleze foarte ușor piața. Are sume consistente de bitcoin pe care le-ar fi putut vinde la grămadă cu ocazia oricăreia dintre bule, făcând din bitcoin o schemă piramidală costisitoare. Nu a făcut-o până acum și este prea puțin probabil că o va face. A protejat ecosistemul cu prețul miliardelor de dolari în bitcoin, ceea ce este mare lucru. Cu cât trece timpul, cu atât Satoshi își pierde mai mult puterea de manipulare a pieței, iar faptul că a ratat cea mai bună ocazie în 2013 de a-și lichida activele spune multe despre câtă încredere are în ecosistem. Satoshi Nakamoto nu contează În primul rând, bitcoinul nu este o companie, nu este o firmă sau o instituție. Din contră, este anti-instituțional și nu are un director. Acesta este întregul principiu al descentralizării. Satoshi Nakamoto a venit cu principiul bitcoin în ideea că va reuși să destabilizeze niște instituții învechite folosindu-se de tehnologie. ”Visul” era ca piramida să se întoarcă cu vârful în jos și ca întreaga economie bitcoin să nu se bazeze pe decizii guvernamentale, adică pe deciziile aflate în mâinile câtorva oameni. Economia bitcoin urma să se afle în mâinile comunității, iar prețul să fluctueze în funcție de starea reală a pieței, nu de niște manipulări politice. Pentru sceptici poate fi greu de crezut că cineva și-ar sacrifica renumele și locul în istorie de dragul unei afirmații de acest tip. Se pare însă că antipatia pentru sistem a lui Satoshi Nakamoto este suficient de mare cât acesta să nu caute popularitatea pe care i-ar fi putut-o aduce invenția sa. Acest lucru îl face cu atât mai interesant și mai misterios. Așadar, cei care investesc în bitcoin nu investesc într-o persoană sau într-o instituție, investesc în schimb într-o idee anti-guvernamentală, bazată pe principii libertariene. Nu are importanță cine a inventat moneda bitcoin, așa cum nu are importanță cine a inventat roata. Important este că sunt folosite în folosul umanității. Asta spun idealiștii, libertarienii, anarhiștii și, mai nou, observatorii pieței care i-au descoperit beneficiile. Bitcoinul, invenția pe care o așteptau oamenii de știință de ani de zile De notat este că nu vorbim despre o idee în totalitate nouă. Ideea aurului digital este așteptată încă de pe vremea când tehnologia nici nu permitea o astfel de rețea. Milton Friedman, laureat al premiului Nobel, spunea în anul 1999 – ”Singurul lucru care mai lipsește dar care în curând va fi dezvoltat este un sistem de e-cash sigur, o metădă prin care poți cumpăra de pe Internet, poți transfera bani de la A la B fără ca A să știe de B și vice-versa. Acest lucru se va întâmpla pe Internet. ”. Nu vorbea despre plățile prin telefon, apărute cu 20 de ani înainte, nici despre online banking sau sistem de cumpărături online, apărute încă din 1994. Aștepta o monedă criptografică, un aur digital, care s-a materializat în 2008. Scut împotriva hărțuirii Ideea lui Satoshi Nakamoto urma evident să deranjeze mulți oameni influenți. Cu siguranță că încă de la început acesta a sperat ca bitcoinul să devină un spin în coasta celor mai bogați oameni ai lumii care încearcă să guverneze economia. Această atitudine atrage cu sine multe riscuri. De ce și le-ar asuma, mai ales când tabăra adversă este formată din oameni puternici, cu multe resurse? În plus, Satoshi este fără doar și poate, mai ales acum, un om foarte bogat în bitcoin. Nakamoto nu a lichidat bitcoinii pe care i-a minat la început, pentru a nu destabiliza piața. Este vorba de sume importante aflate într-un portofel pseudonim. Se știe însă că are câteva miliarde de dolari în bitcoin, ceea ce în sine l-ar putea face o țintă. Spre deosebire de politicieni sau alți funcționari puși în slujba publicului, Satoshi nu este obligat să aibă declarații de venit. Nu are nici un motiv să își asocieze numele real cu sumele de bani pe care le are. Bitcoinul, disociat de inventatorul său Să presupunem că inventatorul bitcoin și-ar da numele real. Pe o piață fluctuantă, orice activități și acțiuni ale sale ar putea să facă piața și mai volatilă. Vorbim cu siguranță despre un om departe de a fi perfect. Cum v-ar suna un articol de genul ”inventatorul bitcoin prins pentru că ar fi condus sub influența alcoolului”? Sau ”a creat o întreagă economie bitcoin, însă a făcut investiții proaste în ultimii 8 ani”. Toate acestea ar avea un impact negativ asupra unei idei care, în definitiv, este suficient de bună cât să atragă atenția juriului pentru Premiile Nobel. Este important faptul că Satoshi Nakamoto și-a luat precauțiile necesare pentru a proteja moneda bitcoin de acțiunile lui viitoare. Nu este un om perfect, iar starea pieței este guvernată de emoții puternice. Așadar, inventatorul bitcoin este liber să facă greșeli fără ca acestea să fie asociate cu moneda pe care a creat-o. Satoshi Nakamoto nu mai are putere de decizie pe piața bitcoin Bitcoinul mai are de parcurs un drum destul de lung până când va ajunge la maturitate. Au apărut tot felul de probleme de-a lungul timpului, cea mai recentă fiind scalabilitatea rețelei. Pe măsură ce bitcoinul atrage tot mai mulți participanți, rețeaua riscă să devină neîncăpătoare pentru tranzacțiile făcute zi de zi. A fost nevoie de o decizie democratică în interiorul comunității în legătură cu felul în care rețeaua trebuie schimbată. Nu a fost singura ocazie în care lumea s-a întrebat ”ce ar face Satoshi Nakamoto?”. Satoshi Nakamoto nu poate să fie cel care schimbă pentru totdeauna scutecele copilului pe care l-a conceput în 2008. Conform ideii de descentralizare, acesta s-a retras nu doar din vizorul publicului ci și din luarea deciziilor care afectează rețeaua. Cu alte cuvinte, a aruncat bitcoinul în apă, iar acesta ar trebui să învețe să înoate de unul singur. Este vorba despre un experiment social interesant. Deciziile care se iau în interiorul comunității ne vor da răspunsul la o întrebare interesantă. Sunt capabili oamenii să se guverneze singuri? Iată că până acum, problemele au venit și au plecat, comunitatea bitcoin a reușit să se guverneze, chiar și cu multe provocări și scandaluri. Esențial este că bitcoinerii s-au aflat în centrul acestui experiment și sunt un barometru pentru natura umană. Atacurile, scandalurile și deciziile proaste fac parte din natura umană, important este dacă se va ajunge sau nu pe malul celălalt. Ori, dacă la fiecare decizie delicată, respectatul tată al bitcoinului vine să rezolve problemele, atunci cu ce ar fi bitcoinul diferit de sistemele existente, de băncile centrale ori de guvernele în care o mână de oameni votează legi în numele poporului (fie că acesta subscrie sau nu la deciziile luate?). E greu de speculat dacă lui Satoshi Nakamoto îi vine greu să se detașeze de bitcoin și să îl lase să crească singur. Cert este că a reușit să se abțină de la a deveni proverbialul părinte elicopter, care survolează orice mișcare a copilului, ceea ce este de admirat. Satoshi a murit. Trăiască Satoshi O variantă reductibilă spune că inventatorul bitcoinului ar fi murit între timp, motiv pentru care a și dispărut cu totul din politica bitcoin. Este greu de crezut că acesta ar avea disciplina de a se fi retras de bună voie dintr-un proiect de anvergură, așadar unele publicații i-au scris necrologul. Cu siguranță că este o posibilitate, însă nu la fel de interesantă ca ideea că acesta trăiește și a trecut la alte proiecte, renunțând la implicarea în bitcoin pentru binele monezii. Ceea ce știm este că ideea lui este sănătoasă și trăiește în continuare iar blockchainul, tehnologia pe care se bazează moneda bitcoin, apare în zestrea genetică a altor proiecte. Simțiți-vă ca acasă și spuneți-ne părerea voastră despre anonimatul lui Satoshi. Ne bucură discuțiile active și vrem să știm – aveți prieteni care ingoră bitcoinul pentru că li se pare bizar că nu are un lider? Credeți că lumea este pregătită să taie cordonul ombilical care-i leagă de instituții? Vi se pare bună decizia lui Satoshi de a rămâne anonim?
Autoritățile belgiene avertizează în legătură cu schema de investiții OneCoin Un regulator financiar de top din belgia a emis un comunicat prin care avertizează clienții în legătură cu un produs digital acuzat de mai multe ori de fraudarea clienților. OneCoin pretinde că ar avea aprobarea tacită a instituției FSMA (Autoritatea de Servicii Financiare și Piețe), declarații despre care aceștia spun că sunt false și menite să inducă în eroare. În ciuda celor spuse, FSMA a spus că nu are putere regulatorie să vorbească despre monedele digitale, iar clienții ar trebui să fie precauți atunci când se implică în proiecte de tipul OneCoin. ”Anumite persoane au promovat recent OneCoin în Belgia și spun că ar fi vorba despre o monedă digitală bazată pe criptografie. FSMA dorește să avertizeze publicul că OneCoin nu a primit nici un fel de recunoaștere din partea FSMA. Același lucru este valabil și despre persoanele care promovează OneCoin. Nu au autorizație sau vreo formă de recunoaștere din partea FSMA” se spune în comunicat. OneCoin funcționează ca un sistem de marketing pe mai multe nivele, în care oamenii cumpără pachete de ”jetoane” care pot fi schimbate pentru accesul la platforma de ”minare”. Materialele de marketing OneCoin oferă sume mari de bani celor care îi conving și pe alții să se alăture, caracteristică care invocă schemele piramidale, în care cele mai multe câștiguri ajung la vârful piramidei. În postare se reiterează și alte avertizări legate de monedele digitale ca întreg și vorbește despre riscurile de volatilitate și securitate cibernetică. Raportul indică faptul că autoritățile din întreaga lume îi au în vizor pe cei de la OneCoin și promisiunile lor de îmbogățire rapidă. O publicație din Bangladesh scrie că un grup de indivizi implicați în promovarea schemelor de marketing multi-level, printre care OneCoin, a fosta arestat la jumătatea lunii iunie. Arestul se pare că ar fi implicat forțele anti-tero din Bangladesh. Și autoritățile din Germania țin OneCoin sub observație. Der Spiegel raporta la începutul lunii trecută că Autoritatea de Supraveghere Financiară, principalul serviciu regulatoriu al țării, a deschis o investigație. Și site-ul BehindMLM a raportat că mai multe instituții de reglementare europene investighează OneCoin. În România, cei de la OneCoin au seminarii frecvente în toată țara prin care încearcă să capteze publicul. Mai mult, unul dintre agenții OneCoin care își lua comisioane după ce atrăgea și alți participanți pretinde că ar fi acum șantajat și amenințat, după ce a încercat să se retragă din schemă.
Un dezvoltator pretinde că i-ar aparține ideea ethereum și că Buterin ar fi făcut furt intelectual
După ce a înaintat o plângere către FBI, un bărbat care pretinde că ar fi creatorul Ethereum spune că acum face primele încercări de a contacta presa în legătură cu furtul intelectual.

Deși Vitalik Buterin este identificat ca fiind creierul din spatele proiectului Ethereum și a câștigat notorietate după ce a implementat funcționalitatea de contracte smart, Jared Mimms pretinde că Buterin i-ar fi furat ideea.

Acesta spune că a înaintat un patent analog cu Omega Genomics. Jack Peterson ar fi văzut compania lui, Peercover, ca și contractor și, împreună cu Vitalik, au strâns bani peste limita SEC pentru un motor de predicții care permite pariurile online.

Mimms pretinde că ar fi prezentat Omega Interpreter, o platformă scrisă în Python, către Universitatea din California și comunitatea bitcoin în 2013, pe lângă un patent provizoriu către USPTO.

Pentru că Vitalik este cetățean canadian, autoritățile americane nu au putut să îl investigheze, așadar Mimms s-ar fi hotărât să apeleze la canale mediatice. Pentru a-și susține declarațiile, a pus la dispoziție niște discuții cu Pau Sztorc, despre care spune că poate veni cu declarații duplimentare despre lipsa de onestitate a lui Peterson și Buterin.

http://goanadupabitcoin.ro/glossary/recompensa
Kim Dotcom vrea să reînvie Megaupload cu ajutorul bitcoinului Controversatul antreprenor online Kim Dotcom a anunțat că are în plan să reintroducă siteul Megaupload anul viitor. Acesta a făcut aluzii cum că va accepta moneda bitcoin, ceea ce a făcut valuri în comunitate. Bitcoinerii au păreri împărțite despre șansele de succes pentru Megaupload 2.0 și despre ideea de a se asocia cu o platformă de partajare de fișiere care are probleme cu legea. Bătălia legală a lui Dotcom cu guvernul american continuă. Weekendul trecut Dotcom a spus pe Twitter că ”Megaupload și bitcoin au făcut sex. Urmează o sarcină și am sentimentul că copilul va fi o bucurie” A notat că Megaupload se va întoarce pe 20 ianuarie 2017, la 5 ani după ce guvernul american i-a zdruncinat domeniul. Dotcom vrea cu siguranță să atragă atenția și a mai spus că toți cei care publică pe Twitter în numele lui vor avea acces la noul site înainte de lansare. Asocierea cu bitcoin indică că va introduce acces plătit la siteul de partajare de fișiere, soluție care nu a avut întotdeauna succes. Dotcom a promis că foștii utilizatori Megaupload își vor primi înapoi conturile, ceea ce ar putea să însemne că va avea parte de complicații legale. Primul Megaupload încuraja utilizatorii să încalce drepturile de autor. Conform Torrentfreak.com, Megaupload 2.0 va oferi 100gb de stocare gratuită. Utilizatorii vor putea să sincronizeze toate dispozitivele și nu va exista limită la transferul de date. Criptarea va fi și ea implementată. Dotcom vede Megaupload 2.0 ca pe o reuniune a utilizatorilor loiali care au rămas pe drumuri după închiderea fostului site. Dotcom pretinde că noul proiect se va lansa cu baza de date a utilizatorilor originali intactă. Nu este clar însă cum va menține o copie a datelor. Dacă într-adevăr foștii utilizatori Megaupload ajung pe site în prima zi, atunci vorbim de o populație pe site de 5 ori mai mare decât populația româniei. Megaupload 2.0 va oferi mai mult decât partajare de fișiere. Proiectul MegaNet a lui Dotcom, încă în dezvoltare este rezistent la cenzură. Dotcom pretinde că Megaupload 2,0 va fi o componentă importantă a rețelei.
Activitățile ”păcătoase” nu mai conduc economia bitcoin Un studiu care va fi în curând publicat se învârte în jurul dovezilor că piața bitcoin s-a maturizat până într-un punct în care comerțul nu mai este condus de activități ilicite. Pus la punct de cercetători de la banca centrală a Germaniei, Colegiul Londrei și Universitatea Wisconsin-Madison, lucrarea susțină că bitcoinul a trecut prin trei faze distincte de creștere ca sistem de plată distributiv, cel mai recent dintre acestea fiind condus de ”plăți legitime, comerț și servicii” Studiul pune în lumină o întrebare cheie cu care se confruntă rețeaua bitcoin – dacă ar trebui sau nu să se confrunte cu mai multe investigații decât alte rețele de plată mai vechi. ”Rezultatele noastre sugerează că neliniști recente legate de utilizarea bitcoin pentrutranzacții ilegale ar putea să fie supraevaluate. Dacă astfel de tranzacții există, ar putea ele să dimineze economia bitcoin și felul în care se maturizează?” Pentru acest studiu, cercetătorii Paolo Tasca, Shaowen Liu și Adam Hayes au căutat să scoată din anonimat baza de date compusă din milioane de adrese bitcoin pseudonime, pe care au lucrat să o distileze în super-clustere despre care spun că sunt în proprietatea unei singure entități sau administrate colectiv. Au căutat apoi să sorteze aceste grupuri de adrese în 4 categorii – schimburi, servicii de pariuri, pool-uri de minare și piața neagră. Raportul urmărește istoria tranzacțiilor dintre aceste entități de-a lungul timpului, aflând că primele două faze ale rețelei au fost dominate de activități de minare și ”întreprinderi păcătoase”. A treia fază, și cea în care ne aflăm acum, este dominată de comercianți legitimi și schimburi.
 

schoolOFdj

Moderator
Business Club
Veteran
Donator
Team Leader
După ce a crescut de 10 ori, proiecțiile pentru prețul ether sunt în ceață

Prețul ether, moneda nativă de pe platforma ethereum, a crescut ușor cu 5% după ce dezvoltatorii au executat bifurcația fermă pentru a recupera fondurile de la proiectul DAO.
Rămâne de văzut ce ramificații va avea această inițiativă, luată pentru a salva fondurile investitorilor. Decizia însă încheie săptămânile de nesiguranță de pe piața ethereum. În ultimele săptămâni, dispariția DAO a stopat creșterea rapidă a etherului, oprind ascensiunea meteorică de mai bine de 10 ori care s-a înregistrat în primul trimestru.

Cât despre ce urmează pentru prețul ether, experții pieței au în mare parte păreri împărțite.

Cei mai mulți spun că atât ether cât și ethereum vor avea parte de nesiguranță pe termen scurt. Așa numitul ”hack DAO” s-ar putea dovedi benefic pe termen lung.

Max Boonen, fondator al creatorului de piață B2C2, a fost unul dintre observatorii care a prezis că piața va beneficia imediat de pe urma bifurcației, dar că în curând vor apărea întrebări mai presante despre valoarea ether.

”Scăderea nesiguranței pe piață duce întotdeauna la o raliere de consolare. Pe termen scurt, întrebarea este dacă această raliere de consolare s-a încheiat”

Nesiguranță pe toate planurile
Per total, o mare parte a observatorilor pieței au discutat despre nesiguranța cu care se confruntă etherul după hack. Cei mai mulți au notat că moneda digitală s-a tranzacționat din 2015, ceea ce face piața mai puțin matură decât cea a bitcoinului, care, teoretic, există de când a fost minat primul block, în ianuarie 2009.

Petar Zivkovksi, director de operațiuni la platfrma de tranzacționare Whaleclub a spus că etherul va intra într-o perioadă de ”mari incertitudini” în urma bifurcației.

”Mă aștept la volatilitate,
dar ne confruntăm și cu o piață crypto obosită de pendulările masive” a spus acesta.

A vorbit de asemenea și despre posibile vânturi potrivnice, subliniind faptul că volumele mari au pus presiune de vânzare pe piață.

Investitorul și antreprenorul Vinny Lingham a comentat de asemenea fluctuațiile de preț prin care va trece etherul pe termen scurt.

Lingham, al cărui noi startup, Civic, folosește tehnologia blockchain, a mers până la a prezice că bitcoinul ar putea să beneficieze de pe urma incertitudinii de pe piața ether, pentru că banii ies din apă pe maluri mai sigure.

”Ne așteptăm la ceva volatilitate. Un număr de deținători de ether vor schimba etherul pe bitcoin, ceea ce va conduce temporar prețul bitcoin și va cauza o cădere fulgerătoare pentru ether”

Problema imuabilității
Una dintre conversațiile mai active care a apărut în urma bifurcației ferme este dezbaterea despre imuabilitate – este ea o caracteristică a blockchainului și, drept urmare o calitate necesară pentru a susține valoarea jetonului?

De notat este că mulți din comunitatea bitcoin au criticat bifurcația fermă ca fiind una care arată faptul că blockchainul ether poate să fie schimbat, subminând acest atribut foarte important al rețelei.

Cu toate acestea, când au fost întrebați, cei mai mulți observatori au spus că bifurcația fermă este un semn de progres în comunitatea ethereum, subliniind faptul că acest eveniment ar putea să se dovedească a fi unul benefic pe termen lung.

Chris Burniske, analist și director de produs blockchain pentru ARK Invest, a vorbit despre această problemă a imuabilității spunând că în credința lui, piața ether se dezvoltă diferit față de cea a bitcoinului.

”Ethereum vine cu o propunere diferită față de bitcoin, în special aducând flexibilitate a limbajului de scripting și a felului în care este menținută starea rețelei. Hack-ul DAO și remedierea au dovedit flexibilitatea rețelei în ambele sensuri.”

Boonen s-a legat de asemenea de această întrebare, luând în discuție așa-numiții ”maximaliști bitcoin” și spunând că după părerea lui imuabilitatea este o funcționalitate supraevaluată a blockchainului bitcoin.

”Și blockchainul bitcoin poate fi alterat, și a fost alterat. Oamenii văd greșit blockchainurile publice. Nu ține decât de ce hotărăsc minerii să mineze și ce noduri decid să valideze. Dacă suficienți oameni cad de acord, pot să altereze blockchainul cum vor” a spus acesta.

Alții, inclusiv fostul trader de la Deutsche Bank și directorul BitMEX Arthur Hayes vede evenimentul ca unul care crează precedente și care ar putea să submineze valoarea ether.

De exemplu, Hayes a mers atât de departe cât să vadă o situație în care autoritățile guvernamentale ar putea să pună presiune asupra dezvoltatorilor pentru a închide un serviciu ethereum popular prin schimbări similare la cod.

”Acest incident demonstrează clar că Fundația Ethereum are un grad de control asupra rețelei ethereum. Dacă este un caz de succes sau nu, e irelevant. Fundația ar putea să lupte ani de zile în justiție și să cheltuiască milioane de dolari care ar putea să fie folosiți pentru a dezvolta protocolul” a spus acesta.

Posibile vânturi potrivnice
Alții văd etherul în situația de a se confrunta cu rezistență suplimentară.

Traderul Jacob Eliosoff a vorbit despre viitorul platformei ethereum, care este construită pentru a susține proiecte ca The DAO, subliniind că rămâne de văzut dacă dezvoltatorii reușesc acolo unde contributorii au dat greș.

”Ar putea să dureze câteva săptămâni până când oamenii să accepte că DAO a fost un coșmar care s-a încheiat și că acum nu mai există risculexploit-urilor” a spus acesta.

Eliosoff a indicat faptul că traderii s-ar putea să caute să vadă dacă dificultățile cu care s-au confruntat dezvoltatorii DAO când au folosit limbajul de programare solidity va crea probleme adopției sau va duce la alte eșecuri ale proiectului. A fost totuși optimist, în ciuda problemelor.

”Presupunând că nu dăm de buguri majore, mă aștept ca prețul ethereum să își continue trendul ascendent pe care l-a avut de la începutul anului, cel puțin atâta timp cât dezvoltatorii și antreprenorii își mențin progresul rapid.” A spus acesta.

”În lunile care urmează, comunitatea poate să treacă din nou la ”creație”, în locc de ”remediere și mentenanță”, ceea ce ar trebui să pună în funcțiune cererea de ether” a spus el, menționând de asemenea că acest lucru depinde de felul în care abordează dezvoltatorii situația pe mai departe.

Doar timpul va spune cât de repede va trece comunitatea ethereum de acest eveniment. Cu toate acestea, dacă platforma progresează în același ritm ca bitcoinul în ultimii ani, prețul ether ar putea să aibă potențial semnificativ de creștere.

Sursa – CoinDesk.comPrețul bitcoin ar putea să fie pregătit să își continue căderea. Indicatorii tehnici arată că presiunea urșilor este încă în joc.
Momente cheie pentru prețul bitcoin
 • Prețul bitcoin a străpuns recent structura de consolidare în triunghi vizibilă pe graficul pe termen lung, arătând că vânzătorii au control asupra pieței.
 • Prețul a format un trend descendent consecvent pe graficul pe o oră, făcând mișcări în interiorul canalului descendent.
 • Bitcoinul testează acum rezistența, iar indicatorii tehnici sugerează că s-ar putea să continue lichidarea.

Evenimentele pieței
Evenimentele băncii centrale ar putea să aducă volatilitate
pentru acțiunile de preț bitcoin săptămâna aceasta. În special declarația FOMC ar putea să determine prețul dolarului, deși nu ne așteptăm la creșteri ale ratelor deocamdată. Totuși, declarațiile pe această temă ar putea să determine dacă dolarul continuă sau nu să avanseze.

Produsul intern brut american pentru al doilea trimestru urmează să fie și el publicat săptămâna aceasta. Este de așteptat să se vadă o creștere comparativ cu primul trimestru al lui 2016. În acest caz, dolarul american ar putea să aibă parte de cerere mai mare comparativ cu alte active, ținut la suprafață de câștigurile bursei.

Banca Japoniei urmează de asemenea să anunțe deciziile despre politica monetară săptămâna aceasta, iar un anunț despre detensionare ar putea să declanșeze câștiguri pentru prețul bitcoin, dacă traderii anticipează mai multă incertitudine pe piețele globale.
 

schoolOFdj

Moderator
Business Club
Veteran
Donator
Team Leader
Moneda bitcoin a avut recent un declin abrupt față de consolidare, ceeea ce semnalează că pe termen lung am putea vedea un trend descendent.

Momente cheie pentru moneda bitcoin
 • Prețul bitcoin s-a tranzacționat în interiorul structurii de triunghi simetric, înainte să facă o străpungere puternică.
 • Un prim semnal pentru această lichidare se vede pe graficul pe o oră, unde prețul a străpuns sub structura cap-umeri.
 • Rapoartele economice publicate vinerea trecută par să fie principalii cataliști pentru această mișcare.
160801_bitcoin-825x510.png

Semnale ale indicatorilor tehnici
SMA 100 și SMA 200 oscilează în continuare. Mișcările medii încă nu au încorporat scăderea recente. Acești indicatori se aliniază cu vârful triunghiului, ceea ce adaugă forță plafonului.

Stocastica scade, dar se apropie de regiunea de supravânzare, ceea ce sugerează că vânzătorii ar putea să fie epuizați și gata să îi lase pe cumpărători să preia piața. În acest caz, o retragere către suportul străpuns al triunghiului, undeva în jur de 650$, ar putea să fie posibilă înainte ca prețul bitcoin să își încheie lichidarea.

Cu toate acestea, dacă presiunea de cumpărare este destul de puternică, taurii ar putea să împingă prețul bitcoin dincolo de rezistența triunghiului, la 600$ și către un trend ascendent. Pe de altă parte, continuarea presiunii de vânzare ar putea să ducă la o scădere către suportul pe termen scurt, la 600$.

Evenimentele pieței
SUA a publicat PIB-ul pentru al doilea trimestru al anului, care a fost mai mic decât cel așteptat. Economia a crescut cu doar 1,2%. Această cifră este cu mult mai mică decât cea la care se așteptau analiștii, de 2,6%, și doar cu puțin mai mare decât creșterea pe perioada precedentă, de 1,1%. Asta înseamnă că economia americană nu a avut o revenire puternică.

Această situație a scăzut șansele unei creșteri a ratelor pentru luna septembrie, poate chiar pe tot anul. Dolarul a scăzut pe toată linia în arena forex, dar a reușit să avanseze față de prețul bitcoin, pentru că pe piață domină aversiunea față de risc.

Cu o creștere mai slabă decât cea așteptată a PIB-ului american, performanța economiei globale ar putea să continue să încetinească, făcându-i pe lideri să se îndrepte mai degrabă către dolar decât bitcoin.

De notat este că structura de triunghi are o înălțime de cam 100$, așadar vânzarea care rezultă ar putea să ducă prețul în jos cam tot atât, ajungând la 550$.

 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus