Probleme/Intrebari PayPal (FAQ) - Topic cu problemele pe care le puteti intalni

ionut92

Veteran
Donator
Acuma cand am vazut ce conversie valutara au, mai mai ca aleg banca, chiar daca au comisioane la retragere de la atm. La 90 de euro mi-a mai luat inca 5 conversia.
 

gabim

Veteran
Team Spirit
Toate procesoarele de plata,online,ca este paypal,payeer,skrill....sau care or mai fi...au comisioane foarte mari...te pot bana,bloca banii tai dupa propriul plac,fara ca tu sa poti face ceva,sau sa-ti fure "cineva "banii din cont, la fel ...fara nici o raspundere din partea lor !!! Daca vrei siguranta si taxe rezonabile,nu cauti in locul potrivit!!!!Singurul care iti asumi riscul esti doar tu ! Sfatul meu pentru tine este ...Plateste iban/iban..sau card si stai linistit !Uita mai ales paypal,care sunt niste hoti ordinari.
 

inter_sibiu

Veteran
Eu sunt in slovenia si vreau sa trimit unei persoane de aici o suma de bani iar eu deocamdată am bani doar in lei, iar comisinul la banca ma omoară 6euro+...si de aceea mi-as face cont pp cu adresa de romania si i-as trimite omul banii dar sa nu apara decat x ti-a trimis bani si poate o adresa de mail si aia e. Nu vreau sa imi fac cunoscute adresa, numarul de telefon sau alte chestiunie, de asta întreb.
bruh, prin crypto e fee extrem de mic
si anonim

asta e din Slovenia: https://kriptomat.io/global/
Si tot din Slovenia e si Bitstamp.

Pasi:
* upload fiat din Revolut-ChangeBank => zero fee
* cumperi btc de acolo la pret de exchange => order la limita ca sa dai zero fee. Poti si instant daca te grabesti, cu 0.5% fee.
* trimiti btc aluia din ChangeBank ( tot cu zero fee ) si el si-i face fiat-ul local sau utilizati website-ul kriptomat.io. De asemenea se poate folosi si localbitcoins alegi tara ptr transfer.
Deci prin Changebank zero fee la tine. La el depinde de ce sursa alegea
 

ionut92

Veteran
Donator
Buna ziua, am 2 intrebari despre paypal, vreau sa trimit suma de bani pe care vreau sa o trimit si o am in cont insa cand dau sa trimit zice ca o sa-mi retraga banii de pe card, de ce nu pot face plata cu balanta paypal?
2. Cand trimit bani de pe card comisionul e al celor de la paypal si e undeva la 5,08lei/euro...dar am vazut ca e si o optiune ca, comisionul sa fie al bancii, se merita mai bine, sau despre ce e vorba? Eu am cont la bcr si acolo comisionul pentru transfer bancar e 4,5lei.
Mulțumesc anticipat.
 

ionut92

Veteran
Donator
@CORNEL, ai avut dreptate suma nu era acoperita de totalu meu pentru ca era si comisionul. Mersi.
Privind a 2-a intrebare, are cineva o idee? Am de ales între cursul valutar paypal 1leu=0,1(ceva) euro sau cursul banci, a incercat cineva a 2-a varianta?
 

inter_sibiu

Veteran
aici ai cursul bnr
https://www.cursvalutar.ro/

1595557081566.png 1595557104932.png 1595557124246.png

dar banca iti ia cam 1% fee

Acuma cand am vazut ce conversie valutara au, mai mai ca aleg banca, chiar daca au comisioane la retragere de la atm. La 90 de euro mi-a mai luat inca 5 conversia.
Pai nu accepti conversia bancii. Ai pe ATM ecranul impartit in 2. Te intreaba daca accepti sau nu doresti conversia. Dai pe NU.

Legat de plati direct de pe card prin paypal, sunt mai scumpe la fee decat ai alimenta contul paypal si dupa aia sa trimiti de acolo ca si gift la ”amici”
Iar ptr produse neaparat sa setezi acea optiune ca sa ai posibilitatea sa faci disputa in caz ca nu iti vin.

Legat de retrageri pe card, e preferabil sa ai VISA si sa nu retragi sume mici mereu sa tot platesti comisioane. Aduna acolo gen 50-100$ si dai retragere.

Cred ca din setarile Paypal poti sa iti afisezi valuta ta. Eu am avut pe eur si atunci cand primeam in usd mi-i convertea automat la cursul lor. Si aici mai pierzi fee.
 
Sus