Realizez logo-uri, afise si bannere la preturi foarte mici [KB Design]

Membru
Înscris
26 Feb 2013
Mesaje
47
Ca sa nu poata scoate WM eu zic sa faca logo, banner etc sa puna WM si sa faca print la ele.
Daca ii place ii da originalu daca nu asta e.
 
Veteran
Donator
Înscris
5 Feb 2016
Mesaje
2.093
Ca sa nu poata scoate WM eu zic sa faca logo, banner etc sa puna WM si sa faca print la ele.
Daca ii place ii da originalu daca nu asta e.
metode creative ca sa nu fii pacalit la munca ta grafica sunt mai multe depinde cat de inventiv esti :D
1. De exemplu poti face un banner si ii faci copie si la copia aia ii setezi opacitate redusa de sa zicem 25% sau 30% si-i dai copia cu opacitate scazuta si daca ii place cuiva si plateste atunci primeste bannerul cu 100% opacitate. La bannerele gif va trebui sa setezi opacitatea la fiecare imagine in parte si numai atunci cand a fost creat din nou ca si copie, ma rog e mai dificil de explicat. Opacitatea odata salvata in jpg nu poti sa o mai maresti la loc decat daca te apuci sa colorezi tot dar daca te apuci de colorat inseamna ca stiai meserie si atunci nu mai apelai la altcineva si iti faceai singur ca tot atata timp iti ia , daca nu si mai mult :D
2. O alta metoda , adaugi ce vrei in metadata. Daca plateste bannerul atunci ii spui ca ii trimiti originalul fara informatii de copyright sau ii modifici copyrightul incat sa fie al platitorului daca vrea.
Odata ce cineva a luat bannerul cu metadata in el si nu a platit, poti sa ii faci plangere la google si atunci siteul lui ar putea avea de suferit chiar in top cautare in search engine. Tot asa ca sa scoata metadata inseamna ca stie meserie si mai bine isi facea un banner singur ca tot va pierde timpul si cu scoaterea copyrightului.
Una peste alta, pentru juma de dolar sau cat o fi nu se merita sa iti strici imaginea siteului care a costat 20$ sa fie lansat.
Ca sa nu mai zic de avantajul colaborarii cu cineva pe termen lung care se pierde.
3. Folosesti un marker dupa cum te pricepi si vrei https://wiki.creativecommons.org/wiki/Marking_Image doar ca atribuirea s-ar putea face doar pentru ceva gratis impotriva vanzarii si redistribuirii fara permisie. Dar probabil ca ar merge si penntru o copie de banner de vandut dar nu stiu daca te salveaza Creative commons adica daca se aplica legal .
S-ar putea folosi totusi pe un banner cu opacitate mai scazuta ca sa ingreunezi munca celui care ar vrea sa te insele. Cum am zis la inceput, sa fii inventiv.
Metoda 1 este cea mai usoara si rapida. E bine daca ai ocazia sa anunti beneficiarul dinainte ca va primi o mostra cu opacitate redusa sau cum vrei sa-i faci mostra, poate cu watermark mare pe el, ca sa stie la ce sa se astepte si cum o sa arate si asa nu va mai plange pe urma ca a platit dar nu ii place treaba cum a iesit.

Linkuri utile :
https://wiki.creativecommons.org/wiki/Marking_Image

Learn where to publish your images, audio, video, and text, including blogs.

Offline Work?
 
Ultima editare:
Membru
Înscris
5 Sep 2019
Mesaje
3
Poti sa imi trimiti un portofoliu? Am un proiect si am nevoie de un logo frumos :)
 
Sus