Tratamente naturiste miodezopsii

Subiect postat în 'Sanatate' de stefyazzurro, 4 Decembrie 2014.

 1. stefyazzurro

  stefyazzurro Moderator Veteran Donator Team Leader

  înregistrare:
  21 Iunie 2013
  Mesaje:
  2,613
  Aprecieri primite:
  1,178
  Puncte trofee:
  113
  Am 26 de ani. O să vă spun povestea mea în continuare. Am o problemă cu aceste miodezopsii pe care le văd non-stop (denumiri populare/alte denumiri: punctele fudds, fosfene, flocoane, musculițe volante, musculițe zburătoare, bastonașe, virgulițe, linii, pânze de păianjen, scame, viermișori etc.). Am aceste probleme de cel puțin 17 ani (poate și mai mult, dar nu mai țin minte exact). Cred că e foarte posibil să le am încă din naștere. Am fost doar la un consult până acum, am diagnosticul de degenerescență vitreeană. Am și astigmatism miopic -0,5. Miodezopsiile în cazul meu nu sunt foarte multe, dar sunt foarte enervante. Mi s-a spus că nu reprezintă o problemă (mai ales dacă nu apar alte probleme de vedere). Mi s-a recomandat morcov crud zilnic și afine, o cură de 3 luni cu vitreoclar+ (mi s-a spus că la unii pacienți a avut efect, dar la alții efectul a fost 0; inclusiv la dr. la care am fost-care are această problemă -nu a avut niciun efect). Am făcut cura de 3 luni cu vitreoclar+ (timp în care am băut și 3 căni/zi ceai de afine de la Celmar), dar rezultatele au fost nule. Am făcut o cură de 2 luni cu “capsule cu vitamina A naturală” de la Fares și apoi 2 luni “goji, afine și cătină ” (așa mi-a recomandat Dalia Faur pe forum). Nu s-a îmbunătățit situația cu "musculițele" din câmpul vizual. În schimb, nu am mai avut probleme cu descuamarea pielii din palme (care apărea mereu prin martie-aprilie). Am băut și ceai de cătină vrac (fructe) de la Larix Sovata. Am cerut răspuns la această problemă și în “Formula AS”, mi-a fost publicată întrebarea în nr.1061 din 14-21 martie 2013, dar încă nu am primit răspuns. Am făcut o cură de 2 luni cu Vizual Forte de la Cosmopharm (unic importator și distribuitor în România al produselor liderului mondial Tishcon Corp. din SUA). Nici asta nu a avut efect asupra "flocoanelor", însă am putut lucra destule ore pe zi la calculator fără să obosesc prea tare. Am luat în continuare și Eridiarom, dar n-a avut niciun efect pentru această problemă. Am mai luat și Ginkgo Biloba Forte de la Alevia. De peste o jumătate de an nu mai iau nimic. Am văzut niște articole în engleză unde se spunea că serapeptaza (o enzimă provenită de la viermii de mătase) ar putea să dizolve porcăriile astea. Eu nu am luat până acum serapeptază. Am încercat mai multe produse, dar de o jumătate de an nu am mai luat nimic. O să mai încerc și alte suplimente când o să-mi permit din punct de vedere financiar, pentru că vreau să fac cure de 3 luni măcar dacă mă apuc de un produs. Dacă sunt persoane cu această problemă aștept să împărtășească situația lor, cât e de grav, dacă au încercat remedii, ce efecte au avut etc.

  PS: Vă prezint în continuare o listă cu o parte dintre forumurile, siteurile etc. unde se vorbește despre acest subiect!
  > http://forum.romanian-portal.com/threads/787-Oftalmologie-Ochi-Tulburari-in-vitros
  > http://kozminovici.ro/2008/09/floaters/
  > http://forum.softpedia.com/topic/281783-punctele-fudds/
  > http://forum.computergames.ro/7-generalitati/602997-puncte-fudds-sau-flocoane.html
  > http://raspunsuri.destepti.ro/ce-stiti-despre-scame-in-ochi.html
  > https://www.facebook.com/noua.brasov.3?fref=ts
  > https://www.facebook.com/ComunitateaDeCercetareAMiodezopsiilor

  Siteuri în engleză:
  > http://www.stylecraze.com/articles/effective-home-remedies-for-eye-floaters/
  > http://www.wikihow.com/Reduce-Floaters

  Ultima actualizare: 29 mai 2015
   
  Modificat ultima oară: 29 Mai 2015
 2. MihaiC

  MihaiC Învăţăcel

  înregistrare:
  30 Martie 2015
  Mesaje:
  2
  Aprecieri primite:
  1
  Puncte trofee:
  1
  Salut! Eu am 27 de ani şi mă confrunt cu aceeaşi problemă! Am observat că documentaţia cu privire la această pb. e puţină, superficială sau chiar nulă dpdvd medical. Am obs. că se recomandă un tratament bazat pe leacuri băbeşti, imunostimulatoare şi aşa mai departe! Deşi e foarte sâcâitoare această afecţiune, mai ales pentru pers. ce au o activitate de birou, se poate trăii cu ea. Aş vrea să cunosc mai multe persoane ce au această afecţiune şi să încerc să culeg cât mai multe date cu privire la anumite disfuncţii, fiindcă teoretic ar trebui toţi oamenii ce au această afecţiune să prezinte anumite disfuncţii, boli, incidente, cazuri ereditare, etc. COMUNE şi pe baza lor poate încercări cu tratament(holistic sau alopat).

  Am incercat şi eu multe suplimente şi fructe de pădure ("mărăcini") :) dar fără succes. Sper ca anul acesta să pun bazele unei platforme pentru a ne întalni toţi să culeg informaţii pentru a găsi puncte comune, fiindcă altfel nu prea văd cum am putea găsi o soluţie luând aşa după ureche tot felul de "leacuri".

  Teoretic, cu un număr suficient de cazuri se pot găsi căi ce duc către o direcţie mai bună de ameliorare a problemei sau chiar vindecare!
  Şi dacă totuşi nu există vindecare sau nu o vom găsi, măcar trăim împăcaţi cu gândul că am făcut tot ce am putut!

  Multă sănătate!

  P.S. Îmi puteţi scrie la adresa de e-mail : arvamihai@gmail.com
   
 3. stefyazzurro

  stefyazzurro Moderator Veteran Donator Team Leader

  înregistrare:
  21 Iunie 2013
  Mesaje:
  2,613
  Aprecieri primite:
  1,178
  Puncte trofee:
  113
  Modificat ultima oară: 1 Mai 2015
 4. MihaiC

  MihaiC Învăţăcel

  înregistrare:
  30 Martie 2015
  Mesaje:
  2
  Aprecieri primite:
  1
  Puncte trofee:
  1

  Fişiere ataşate:

  Lui stefyazzurro îi place asta.