[Tutorial]Cum sa faci un wallet pentru Bitcoin

schoolOFdj

Moderator
Business Club
Veteran
Donator
Team Leader
Bitcoin-ul se poate tine doar intr-un portofel virtual asa numitul wallet(este exact la fel ca paypal ,o banca online) numai ca in acest caz sunt mult mai multe firme la care iti poti face un wallet iar serviciile lor sunt doar pentru monezi electronice (Bitcoin)Eu folosesc:

Cod:
https://blockchain.info/ro/
Aici iti poti face un cont gratuit .Important sa nu iti uiti parola,scrieti parola in agenda.


Eu am ales optiunea de logare prin autentificare a parolei si a unui cod care imi vine mereu prin sms (parola + alta parola sms )Adresa voastra de logare va fi de genul cf79acrf-cb57-42rr2cd-afrred-37deer2e2f47052


Dupa care veti da click pe portofel si veti vedea adresa voastra de bitcoin

In cazul meu :

Aceasta este adresa dvs. de Bitcoin

1JcUtww7qYVA8iHSv4KexKLbpxnQbWyNbg
 

SilverTongue

Învăţăcel
La bitx nu poti folosi contul bancar pentru depuneri si retrageri pentru ca rebuie sa ai identitatea verificata, iar daca ai tara Romania setata iti da Identity verification is not yet available in Romania. Nu cred ca poti folosi alta tara daca vrei sa alimentezi bancar.
 
Ultima editare:

Cristal

Veteran
Donator
Nu uita cand iti faci wallet sa scrii pe un caiet sau pe o agenda codurile care ti le da, inclusiv cele 12 cuvinte din recovery phrase, e foarte important sa ai notat pe ceva ca daca vei avea nevoie mai tarziu si nu stii codurile de siguranta atunci banii sunt pierduti ca nimeni nu te poate ajuta sa iti dea codurile din nou.
Eu am o agenda pe care imi trec toate siteurile unde ma inscriu cu numele de user si parolele ,cu ocazia asta ca am agenda pot sa ma inscriu pe 1000 de siteuri daca trebuie (am acoperit cu alb datele secrete) :


Datele care le notezi sunt secrete si nu le dai la nimeni, nici pe forum , nicaieri si sa ai grija de agenda acasa sa nu puna cineva mana pe ea care mai intra pe internet , ca in fond este vorba de banii si munca ta.
Adresa wallet (de genul 1D3687U8D46894d423454....)nu e neaparat sa o notezi pe caiet ca adresa o scrii cu copy paste cand o sa te inscrii si pe alte siteuri.
Ca sa nu stai sa tastezi mereu IDul de wallet ( care este ca un fel de nume user si nu e totuna cu adresa de wallet si este de tipul e1234-f456g-4568-.... deci are liniute) poti sa o scrii pe un fisier .txt care sa il ai salvat in computer si cand trebuie sa te loghezi in wallet atunci doar dai copy paste la IDul de wallet. Dar niciodata sa nu pastrezi parola in calculator, doar pe agenda ta.
Agenda e buna ca o poti lua cu tine daca pleci in excursie cu laptopul sau ai acces la un calculator sau pleci in alta tara sau daca se strica calculatorul pana il repari poti sa te duci la cineva sa iti faci treaba daca trebuie sa te loghezi undeva neaparat.


P.S. poza este cu caracter info, scuzati scrisul , oricum o sa rescriu pe o alta agenda ca acusi se umple asta :)) , au fost trecute multe siteuri care acum nu mai exista.
 
Ultima editare:

Cristal

Veteran
Donator
voi de la cine folositi wallet-ul.
blockchain.info chiar daca poate fi enervant atunci cand vrei sa verifici mai des daca au intrat niste bani si la fiecare logare trebuie sa confirmi din email.
La setari nu stiu merge sa te loghezi telefonul dar daca da atunci cel mai probabil va treui sa astepti sms de confirmare. Eu prefer logare prin email.
Blockchain.info este un wallet virtual online dat sunt si walleturi fizice aparute ca un stick care il pui la calculator dar probabil sunt destul de scumpe.
 

dragos174

Membru
care este cea mai ok varianta de a cumpara Bitcoin? ma refer la costuri bineinteles. Spre exemplu: am cumparat pe Blockchain (prin Coinfy) de 50 eur si am primit in cont vreo 41$. Diferenta sa inteleg ca sunt comisioane? Multumesc
 

nekalexys

Veteran
Donator
Team Spirit
Poti lua de la mine. iesi cu comisionul la mai putin de jumatate din cat ai platit acum.
 

NicoMoon

Învăţăcel
Salutare

13827

De acum GDB este alaturi de tine si pe youtube! Fii si tu alaturi de Cristina - cea mai noua prezenta din echipa noastra - intr-o serie de videoclipuri menite sa ajute la initierea in universul criptomonedelor si al tehnologiei blockchain.

Incepem acum, fii pe faza - stai conectat!

Daca ti-a placut, nu uita sa dai un Like, Subscribe, si sa ne lasi un comentariu cu parerea ta!
 
Sus