Uinvest Scam Ponzi Scheme

E632729CE8

Veteran
Donator
Parerea mea si informatiile prezentate sunt informative.
Fiecare are dreptul de a isi prezenta parerea lui desigur cu argumente si dovezi.
De ce cred ca site-ul uinvest este scam si se foloseste de o schema ponzi?
Pai sa incepem cu inceputul.
O schema ponzi scam este o operatiune de investitii frauduloase care plateste investitorii din propii lor bani sau din banii altor investitori.
Revenind la subiectul uinvest primul lucru pe care trebuie sa il facem atunci cand vrem sa investim cu acest site este sa citim termenii si conditiile lor.
Citind tos-ul lor la randul Shares Produs aflam ca defapt noi nu investim in firme sau titluri de valoarea.Se specifica clar ca toti banii pe care noi ii oferim acestor firme sunt defapt bani imprumutati.Astfel ca in schimbul acestor bani noi nu primim actiuni sau certificate cu valoare.
In continuare aflam ca propietarii acelor companii nu sunt obligati sa ne ofere profit sau restituirea banilor inapoi.Astfel ca riscul de a nu ne primi banii inapoi este 100%.Mai departe aflam ca companiile respective nu exista in realitate pentru ca publicul sa le vada.Ele exista doar pe hartie.
Acum stam si ne intrebam cum e posibil ca aceste companii sa aiba profit atunci cand ele nu exista decat pe hartie?
Valoarea acestor firme este pur virtuala astfel ca ele nu produc profit iar banii oferiti de noi le cresc valoarea virtuala.Atunci cand lumea isi retrage toti banii din aceaste firme virtuale va fi un singur pierzator care ramane cu aceste hartii virtuale si in pierdere.
Sa dam exemplu ca 10 oameni investesc intro firma.Intro luna de zile profitul este de 100%.Atunci cand din acei 10 oameni 5 decid sa retraga toti banii plus profitul ajungem la concluzia ca doar acei 5 oameni vor avea profit iar restul de 5 vor pierde tot.
Cautand informatii despre firmele prezentate de iei dam de o companie pe nume Alung LTD.
Incercand sa aflam informatii despre aceasta companie nu gasim nimic.Desigur dam de adresa lor care se pare ca apartine altei companii.
Cum e posibil ca 2 companii diferite sa aiba aceeasi adresa? Nici noi nu stim acest lucru.Mai ales ca compania Alung LTD nu exista.Deci ajungem la concluzia ca banii pe care iam dat acestei companii inexistente are un risc de 100% sa nu ii mai primim inapoi.
Aflam ca uinvest mai detine un birou pe adresa: 9595 Wilshire Blvd,Beverly Hills, CA 90212.
Cautand pe google aceasta adresa aflam ca defapt adresa apartine unei firme ce ofera birouri cu chirie.Astfel ca atunci cand veti cauta acea adresa vei fi intampinat de o domnisoara angajata de firma de birouri sa se dea drept reprezentat uinvest.Mai multe detalii le puteti gasi aici.http://www.davincivirtual.com/loc/us/ca ... cility-717
De ce au ales sa ia in chirie birourile? Atunci cand un astfel de site vrea sa pacaleasca investitori, le este mai usor sa ii induca in eroare cu niste birouri inchiriate atunci cand oamenii ii vor cauta sa isi ia banii inapoi.
Ar fi mai multe de adaugat privind activitatea acestui site dar pentru moment ne oprim aici.
Sa facem o recapitulare.
1. Site-ul uinvest se foloseste de o schema ponzi pentru a isi plati investitori.
2. Banii investitorilor reprezinta defapt un imprumut pentru companii nu investitie.
3. Actiunile si certificatele primite dupa imprumutarea companiilor nu reprezinta nici o valoarea legala.
4. Companiile nu sunt obligate sa ne ofere nici o investitie inapoi sau banii pe care iam imprumutat lor.
5. Astfel de companii sunt reprezentate doar pe hartie si nu exista pentru publicul larg.
6. Valoarea acestor companii este doar pe hartie si nu in realitate.
7. Unele companii nu au sedii si nici adrese reale ca sa le putem contacta.
8. Uinvest se foloseste de alte companii pentru a isi deschide sedii ce sunt luate in chirie.
Uinvest prezinta un risc foarte mare si ridicat de a va pierde banii.
Concluzia mea este sa numai investiti in acest site mai ales ca astfel de informatii au inceput sa apara pe tot internetul.
Cei de la uinvest vor incerca sa pacaleasca investitorii in continuare si apoi sa fuga cu banii lor.
Nu va mai luati dupa alti membri ca site-ul uinvest este legal.Ei nu stiu nici macar in ce investesc banii si va pacalesc sa investiti in site doar ca iei sa primeasca profit de pe urma voastra.Cereti dovezi ca firmele in care investiti sunt reale si o sa vedeti ca veti primi doar niste hartii.
Documentati-va inainte sa investiti niste bani.Nu va luati dupa ce zic altii.Multi au mintea doar la bani dar nu si la consecinte.
Atunci cand iei vor zice ca site-ul este legal o fac din pura aberatie si fara dovezi clare si reale.
 

elenav

Învăţăcel
Observ ca incerci sa induci lumea in eroare. Pe de o parte nu stii sa interpretezi corect TOS-ul, iar pe de alta parte faci niste afirmatii care nu le poti confirma si care nu se leaga, in conditiile in care realitatea infirma din start ceea ce spui.

1. "De ce cred ca site-ul uinvest este scam si se foloseste de o schema ponzi? ... O schema ponzi scam este o operatiune de investitii frauduloase care plateste investitorii din proprii lor bani sau din banii altor investitori."
O schema ponzi nu are cum sa reziste asa mult timp (aproape 6 ani) si sa nu fie "oprita" de autoritati, chiar daca ar incerca toate subterfugiile posibile pentru a evita asta. Uinvest nu isi ascunde activitatea si ideile de afaceri. Din contra, doreste sa fie recunoscuta de catre legea americana, adica sa treaca cel mai mare hop pe care il au de trecut. Si le este greu, pentru ca notiunea de crowd funding nu este legiferata si reglementata inca. Este ceva nou pentru toata lumea afacerilor. Gandeste-te ca sunt vreo 300 de investitori care castiga peste 4000$ pe luna, iar din acestia, cei 40 din fruntea topului castiga peste 30.000$ pe luna. As putea specula ca primii 5-10 ar face undeva la 300.000$ pe luna. Majoritatea investitorilor noi nu baga sume prea mari inainte de a iesi pe profit in urma investitiei initiale. Si este de inteles, pentru ca multi sunt prudenti si sceptici (mai ales daca au pierdut bani anterior in afaceri HYIP). Cu alte cuvinte, toti investitorii din top nu ar avea de unde sa fie platiti cu acele sume colosale, daca banii ar proveni de la cei din coada topului. Eu zic ca rationamentul si logica sunt foarte usor de inteles. Calculul acela descris pe forum este bine gandit si trebuie luat in seama.

2. "...aflam ca companiile respective nu exista in realitate pentru ca publicul sa le vada. Ele exista doar pe hartie."
Cred ca ai interpretat gresit urmatorul paragraf din TOS: "Companies’ projects listed on the Site are not publicly offered and, therefore, are less liquid. Companies seeking Investments tend to be in earlier stages of development and have not yet been fully tested in the public marketplace". Cu alte cuvinte acele companii listate pe siteul Uinvest nu sunt disponibile publicului larg si au putine lichiditati. Unele din ele sunt in stagii de proiect deoarece au nevoie mai intai de finantare pentru a putea demara activitatea, altele insa au nevoie sa se extinda sau sa faca noi investitii. Prin urmare ele exista, pentru ca altfel Uinvest nu ar avea pe cine verifica inainte de a le acorda finantare. Agentii GUN chiar cunosc persoanele pe care le-au ajutat sa obtina finantare. Oamenii astia sunt reali! Deci nu stiu unde ai citit tu ca aceste companii exista doar pe hartie. Ele exista, dar unele isi rezerva dreptul de a nu divulga informatii care sa ne ajute sa le identificam prea usor. Tocmai d-aia apeleaza la Uinvest, sa poata obtina finantare, in conditii de confidentialitate fata de publicul larg si pe baza unui contract incheiat cu Uinvest.

3. "Cei de la uinvest vor incerca sa pacaleasca investitorii in continuare si apoi sa fuga cu banii lor."
Uiti ca Uinvest este un intermediar intre noi, investitorii, si companiile care obtin finantare. Uinvest nu isi opreste decat un comision negociat cu acele companii. Unde sa fuga cu banii, daca nici macar nu ajung la ei (decat temporar, pana cand se vand actiunile initiale si banii sunt predati companiei solicitante). In acest proces toata lumea castiga: investitorii, companiile, dar si Uinvest. Nu ar avea logica ca Uinvest sa intrerupa de buna voie un proces care le aduce castiguri. Doar cu SEC-ul trebuie sa o scoata la capat. Dar se va rezolva si asta pana la urma. Daca nu, vor fi nevoiti sa stea departe de piata americana, desi asta n-ar fi o tragedie. Sunt destule tari care imbratiseaza ideea de crowd funding.

In privinta celorlalte afirmatii facute de tine, nu ma pronunt inca. Astept si eu informatii concrete de la sursa (de la conferinta). Uinvest nu a dat detalii despre cine este acel Alung LTD, decat ca este un partener de-al lor. Iar in privinta birourilor virtuale din Los Angeles... nu vad ce ar fi rau in asta. Conteaza ca au un birou real in Kiev, adica un loc in care ii poti verifica concret si unde ii poti cauta in caz de ceva. Ca isi deschid alte locatii prin lume, mai mult sau mai putin virtuale, pentru a putea face promovare mai usor, asta n-are nicio relevanta.
 

E632729CE8

Veteran
Donator
Eu observ ca tu nu ai nici o dovada ca firmele in care banii vostri sunt investiti sunt reale.
Eu am dovezi ca ele nu exista.
Acum vreau sa vad dovada de la tine ca ele exista.
Mai citeste o carte si mai documenteazate sa vezi ca unele firme ponzi au rezistat si peste 10 ani.
Vezi documentarele despre Enron si Chasing Madoff.
Desigur ca firmele prezentate pe site-ul lor sunt defapt facute de iei.
Sunt site-uri unde poti deschide o firma doar pe hartie cu 100$.
Iar faci aberatii fara dovezi.
Arata-mi si mie o poza cu birourile lor din Kiev?
Vad ca tu nu ai facut decat sa alegi ce iti convine tie din ce am zis eu.
Restul le-ai sarit ca defapt nu stii nimic.
Ai zis ca certificatele sunt legale dar defapt scrie clar in tos-ul lor ca nu valoreaza nimic.Sunt doar niste hartii.
Ai zis ca banii sunt investiti dar in tos-ul lor banii vostri sunt imprumutati nu investiti.
Tocmai ce ai zis ca firmele au nevoie de finantare.Deci cei asa greu de crezut ca firma exista doar pe hartie?
Incepi sa te contrazici iar singur.
Eu iti dovedesc orice zic eu.Dar tu nu dovedesti nimic din ce zici tu.
Sunt curios daca ai dovezi din ceea ce ai zis tu.
Vreau sa vad si eu ce dovezi ai tu ca banii tai ajung la firmele alea.
Vreau dovezi ca firmele alea chiar exista in realitate ceva poze sau nume macar ca de cautat le caut eu dupa aia.
 

elenav

Învăţăcel
Sa inteleg ca sursa scepticismului tau este ceea ce posteaza acel NikSam pe realscam.com... nu stiu de unde le scoate, dar sincer pare prea determinat sa faca rau Uinvest-ului. Noi nu am fi in stare sa verificam tot ceea ce el posteaza acolo... asa ca trebuie sa il credem pe cuvant, nu?
 

E632729CE8

Veteran
Donator
Nu stiu despre cine este vorba.Am citit cateva lucruri pe net despre uinvest dar nu stiu exact daca am citit ceva scris de el.
Faptul ca voi induceti lumea in eroare spunand ca certificatele valoreaza bani si multe alte lucruri cand defapt in tos scrie altceva nu ramane decat sa cred ca sunteti prea dusi de nas sa mai faceti diferenta dintre minciuna si adevar.Evitati foarte multe lucruri pentru ca nu stiti nici macar voi in ce investiti banii aia.
Va dati mari pe forum ca stiti totul despre uinvest dar defapt nu stiti nimic.Nu vreau sa iau toate mesaje voastre la rand sa vedeti ca va contraziceti singuri.
Am dat doar un exemplu cu certificatele.
Atunci cand tu muncesti ca vanzator si nu stii contabilitate si finante ar trebui sa ai incredere in ceea ce iti zice cineva care cunoaste aceste lucruri.
Nu le zic doar sa ma aflu in treaba.Le zic sa vedeti cat de dezinformati sunteti.
 

tornea

Membru
viculio a spus:
Sa inteleg ca sursa scepticismului tau este ceea ce posteaza acel NikSam pe realscam.com... nu stiu de unde le scoate, dar sincer pare prea determinat sa faca rau Uinvest-ului. Noi nu am fi in stare sa verificam tot ceea ce el posteaza acolo... asa ca trebuie sa il credem pe cuvant, nu?
Daca tu imi aduci vreo dovada ca Niksam minte si tot ce posteaza nu e adevarat ori e doar partial adevarat , ma pornesc a 2 a zi la tine cu actele la casa si masina mea! Idea e sa continui sa faci bani atata timp cat programul e in picioare dar nu incerca sa arati lumii ca e si legal altfel tei vei arde cand lumea iti va fi mai draga!
ps: http://internetcybercrime.com/man-shot- ... r-of-kiev/
 

ionut92

Veteran
Donator
Intru si eu in discutie si vreau sa-i intreb pe sustinatorii acestui program daca vor sa contrazica cele spuse de Nicu atunci trebuie doar sa demonstreze ca acele companii exista iar sediul Uinvest nu e doar o cladire inchiriata. Daca demonstrati lucrurile acestea eu zic ca inchideti gura la toata lumea si va vedeti mai departe de afaceri. Dar daca Nicu are dreptate si voi investiti in niste afaceri virtuale atunci e o problema destul de grava si trebuie sa aveti mare grija.
 

CPA

Membru
eu credeam ca toata lumea a priceput ca hyip-urile sunt doar hyip-uri si atat... Nu exista nimic sigur , nimic nu iti aduce un venit garantat fara sa misti un deget ( decat depozitul de la banca, dar si acela are riscurile lui). Toate hyip-urile merg pe schema ponzi , fie ca sunt mai mici sau mai mari, odata si odata tot se opresc.
Investim in hyip-uri cu speranta ca vom face un profit , iar apoi ne retragem, intr-un hyip , primii castiga, ultimii pierd, scurt si la obiect.
Daca uinvest a ajuns sa lucreze cu sume mai mari nu inseamna ca nu merge tot pe schema ponzi , ar fi bine sa va feriti sa mai reinvestiti , deja are o varsta. e de ajuns sa se opreasca putin investitiile, si toata schema ponzi pica. Dar au avantajul ca ofera dobanzi pe termen lung, asta ii ajuta oarecum sa reziste un timp mai indelungat.
 
Sus